Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δυσαρέσκεια από δηλώσεις στελεχών

Αθήνα
Εντονη δυσαρέσκεια προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι δημόσιες δηλώσεις υπουργών και στελεχών για λανθασμένες κεντρικές πολιτικές επιλογές αλλά και για την ανάγκη άμεσης αλλαγής στρατηγικής απέναντι στην τρόικα.
Οι διαφοροποιήσεις υπουργών και στελεχών άρχισαν να εκδηλώνονται λίγο αφότου ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα του α? γύρου των εκλογών και η δήλωση που κρίθηκε ότι άγγιξε την ´κόκκινη γραμμή´ κρίθηκε πως ήταν αυτή του Χάρη Καστανίδη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες εισηγείται επίμονα στον κ. Παπανδρέου να κάνει πρόωρες εκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές, επεσήμανε πως η κυβέρνηση ´το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει´ είναι να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε, στέλνοντας μέσω κυβερνητικών κύκλων το μήνυμα ότι ´είναι αδικαιολόγητη η εσωστρέφεια, μετά το θετικό αποτέλεσμα και μπροστά στα μεγάλα ζητήματα που έχει η χώρα´.
Το κλίμα, πάντως, βάρυνε και από τις δηλώσεις του Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος πέραν των αντιρρήσεων τις οποίες έχει εκφράσει για τη στήριξη του Πέτρου Τατούλη, ζητά να αναζητηθούν ευθύνες για την προεκλογική στρατηγική που ακολουθήθηκε.
Σε ανάλογο πνεύμα ακολούθησαν δηλώσεις του Απόστολου Κακλαμάνη και του Κώστα Καρτάλη, ενώ και η Λούκα Κατσέλη συνέχισε να βάλει κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με αφορμή την περαίωση και τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου. Χθες, πάντως, η υπουργός χαμήλωσε τους τόνους, λέγοντας ότι η περαίωση ´είναι ένα θέμα το οποίο έχει λήξει, έγινε και αυτή τη στιγμή το θέμα είναι θα εξασφαλίσουμε τα περισσότερα έσοδα τα οποία μπορούμε´. Μιλώντας στην εκπομπή ´Κοινωνία Ώρα Mega´, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος απέφυγε να τοποθετηθεί επί των ενδοκυβερνητικών διαφοροποιήσεων λέγοντας: ´Δεν θα σχολιάσω δηλώσεις συναδέλφων, ούτε μπορώ να τις ερμηνεύσω. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση, για να επιλέξουμε τους ανθρώπους με τους οποίους θα προχωρήσουμε μπροστά´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα