Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μείωση βιομηχανικής παραγωγής

Αθήνα
Μείωση 7,1% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο  Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2009. Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2010 παρουσίασε σε ετήσια βάση μείωση 5,7%.
Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρακολουθεί τη μηνιαία παραγωγή στους κλάδους ορυχείων ? λατομείων, μεταποιητικών βιομηχανιών και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και δείχνει την εξέλιξη της προστιθέμενης αξίας κόστους συντελεστών παραγωγής, σε σταθερές τιμές.
Ο δείκτης καλύπτει όλους τους τομείς της βιομηχανίας (ορυχεία και μεταλλεία, μεταποίηση, ηλεκτρικό ρεύμα, υπηρεσίες επεξεργασίας και παροχής νερού), τις κύριες ομάδες βιομηχανικών κλάδων, όλα τα επίπεδα κλάδων οικονομικών δραστηριοτήτων καθώς και τα παραγόμενα προϊόντα.
Τα στοιχεία συγκεντρώνονται από δείγμα 1.468 επιχειρήσεων. Τα ερευνούμενα προϊόντα ανέρχονται σε 349 και η μέτρησή τους γίνεται είτε σε φυσικές μονάδες παραγωγής ή σε αξία παραγωγής ή σε αξία πωλήσεων, ανάλογα με τις σχετικές προδιαγραφές για κάθε κλάδο οικονομικής δραστηριότητας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα