Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι γίνεται με τις υποδομές;

´Ευχάριστα ακούστηκε πριν λίγο καιρό η είδηση ότι λόγω του κορεσμού του λιμανιού στο Ηράκλειο θα προσεγγίσουν το 2011 κρουαζιερόπλοια στη Σούδα. Θετικό νέο για την αγορά και την οικονομία του τόπου. Τι γίνεται όμως με τις υποδομές;´.
Το ερώτημα αυτό διατυπώνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων.
Και εξηγεί:
´Δεν λέμε μόνο για το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η προβλήτα του επιβατηγού λιμανιού και θα αναγκασθούν να δένουν δίπλα στις εκφορτώσεις ζωοτροφών κ.λπ. στο εμπορικό κομμάτι του λιμανιού αλλά και για την έλλειψη  αιθουσών αφίξεων – αναχωρήσεων´.
Ακόμα η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων προσθέτει στην ανακοίνωσή της:
´Στα λιμάνια της Ευρώπης είναι αδιανόητο το να προσεγγίζουν όχι μόνο κρουαζιερόπλοια αλλά κάθε είδους φέρυ μποτ και να μην υπάρχουν σύγχρονοι επιβατικοί σταθμοί που θυμίζουν αεροδρόμια με κυλιόμενες σκάλες, καταστήματα, ηλεκτρονικούς πίνακες, τουριστικά γραφεία κ.λπ. Ακόμα και σε χώρες της Β. Αφρικής διαπιστώνει κανείς ανάλογες εγκαταστάσεις.
Εμείς εδώ ούτε τουαλέτες δεν διαθέτουμε στο λιμάνι της Σούδας. Πριν από δεκαετίες υπήρχε στην εποχή του ΚΥΔΩΝ και του ΦΑΙΣΤΟΣ ένας υποτυπώδης σταθμός που γκρεμίστηκε και σήμερα κρανίου τόπος.
Σε σύγκριση με το Ηράκλειο, η μέρα με τη νύχτα. Εκεί διαθέτουν νέο σύγχρονο κτήριο με όλες τις ανέσεις για τον ταξιδιώτη – επιβάτη και τον αφικνούμενο τουρίστα´.
Καταλήγοντας σχολιάζει:
´Δυστυχώς, όταν έβρεχε λεφτά (επιδοτήσεις της Ε.Ε.) εμείς στον τόπο μας κρατούσαμε ομπρέλα μην μας ακουμπήσουν´.
Σημειώνεται ότι την ανακοίνωση υπογράφουν εκ του Δ.Σ. ο πρόεδρος της Ενωσης Ι. Κουκουράκης και η γενική γραμματέας Μ. Κοκκινάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα