Μουσείο Τυπογραφείας

Φωνή απόγνωσης μέσα από την κάλπη

Φωνή απόγνωσης μέσα από την κάλπη έβγαλε ένας Χανιώτης συνταξιούχος.
´Η σύνταξή μου είναι 327 ευρώ´, έγραψε στο χαρτί που έβαλε μέσα στην κάλπη, αντί για ψηφοδέλτιο. Για να σημειώσει, ακόμη, ότι έχει δύο παιδιά άνεργα.
Συντετριμμένοι ένιωσαν η δικαστική αντιπρόσωπος αλλά και οι εκπρόσωποι των συνδυασμών κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 292ο Εκλογικό Τμήμα, στη Χαλέπα Χανίων.
Η ψηφοφορία είχε τελειώσει και ήταν η ώρα της διαλογής και της καταμέτρησης.
Ετσι, με έκπληξη είδαν κατά τη διαλογή ότι αντί για ψηφοδέλτιο υπήρχε το αντίγραφο σύνταξης ύψους 327,36 ευρώ. Και στο χαρτί αυτό, ο ψηφοφόρος: είχε σημειώσει: ´Η σύνταξή μου είναι αυτό το ποσό. Να το δημοσιεύσετε στα “Χανιώτικα νέα”. Εχω δύο παιδιά άνεργα´.
Λίγο αργότερα, κατά την διαλογή των ψηφοδελτίων των περιφερειακών εκλογών, ο ίδιος συνταξιούχος είχε βάλει στην κάλπη ένα άλλο αντίγραφο σύνταξης, στο οποίο αυτή τη φορά είχε γράψει: ´Η σύνταξή μου είναι 327 ευρώ. Δύο παιδιά στην ανεργία´.
Η δικηγόρος – δικαστική αντιπρόσωπος στο συγκεκριμένο Εκλογικό Τμήμα, Μαρία Λουφαρδάκη, μας είπε:
´Την ώρα που αρχίσαμε να μετράμε, γύρω στις 7.15 – 7.20 μ.μ., βρέθηκε, στη μέση περίπου της διαλογής, το ένα χαρτί μέσα στην κάλπη των δημοτικών εκλογών που έγραφε να δημοσιευτεί στα “Χανιώτικα νέα”. Μετά από μία ώρα, στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών, βρήκαμε και το άλλο. Από τον γραφικό χαρακτήρα κατάλαβα ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος και το ίδιο ποσό της σύνταξης. Συγκινηθήκαμε όλοι πάρα πολύ. Ενιωσα συντετριμμένη. Σκέφτηκα ότι αυτός υποφέρει´.

5 Σχόλια

 • [ΜΑΡΙΝΟΣ] ~ ~ ~ Απάντηση

  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ…ΕΞΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΟΤΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ…..ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ 327 ΕΥΡΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ??ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΙ…..ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ….ΝΤΡΟΠΗ…

 • [αργυρώ] ~ ~ ~ Απάντηση

  ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.
  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΝ.
  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

 • [Χανιώτης] ~ ~ ~ Απάντηση

  Μέ τόσους ξένους στά Χανιά και γενικά στήν Ελλάδα πού ρίχνουν τά μεροκάματα,πως θά βρούν δουλειά οι Έλληνες???
  Γι αυτό φταίνε οι Έλληνες πολιτικοί πού άνοιξαν τα σύνορα από το 90 καί πού παίζουν το παιχνίδι των Αμερικάνων ,κουβαλόντας τους εδώ και να τά αποτελέσματα.
  Και χειρότερα θα γίνουν τά πράγματα αν δέν περιορισθεί η παράνομη μετανάστευση.Οί μεταναστες θά στέλνουν τα λεφτά τής Ελλάδος στίς χώρες των, καί οι Έλληνες θά πεινάνε….

 • [Amalia] ~ ~ ~ Απάντηση

  Συγκινήθηκε η κα δικαστική αντιπρόσωπος; Συνετρίβη; Σοβαρά; Σε ποιο κόσμο δηλαδή ζούσε μέχρι χθές; τον ίδιο μισθό για να ζήσουν έχουν επίσης και πολλοί νέοι, οι οποίοι σπούδασαν και δεν μπορούν να βρουν δουλειά που ανατποκρίνεται στο πτυχίο τους. τον ίδιο μισθό έχουν και καποιοι που έχουν οικογένεια και έχασαν τη δουλειά τους. τον ίδιο και καποιοι συνταξιούχοι… έλεος, τι πρεπει να γίνει για να βγουν κάποιοι από το σπίτι της barbie στο οποίο ζούνε?

 • [Kώστας] ~ ~ ~ Απάντηση

  Χανιώτης: Δεν σου φταίνε οι ξένοι που οι νέοι ξημεροβραδιάζονται στις καφετέριες και στα καφενεία ενώ οι Αλβανοί είναι στις οικοδομές και στα χωράφια!
  Προφανώς δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος συνάνθρωπός μας που παλεύει με μισθούς πείνας. Και εμείς αντί να κάνουμε κάτι γι” αυτό, τα ρίχνουμε στους ξένους βιοπαλεστές που κοιμούνται στα πατώματα και τρώνε αποφάγια. Δεν φταίνε οι βιοπαλεστές που έχουμε Τροικες και ΔΝΤ. Τα λαμόγια που φάγανε τα εκατομύρια και χτίσανε πισίνες, βίλες και κότερα φταίνε. Παλούκωμα στις πλατείες και δήμευση της περιουσίας τους!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.