Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΡΑΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ?. ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΒΑΤΣΟΣ

Στον Βάμο το πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυναικών!

Από 22 Νοεμβρίου έως  1η Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το 33ο ατομικό πρωτάθλημα γυναικών στον πανέμορφο Βάμο.
Στην ιστορική πρωτεύουσα του Αποκόρωνα λοιπόν, για άλλη μια φορά φιλοξενείται μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση.
Τους αγώνες διοργανώνουν ο Α.Ο.Κύδων και ο Δήμος Βάμου. Μέγας χορηγός της διοργάνωσης το ξενοδοχείο ΒΑΜΟΣ ΠΑΛΛΑΣ το οποίο θα φιλοξενήσει τις αθλήτριες και τους διαιτητές και θα διαθέσει την αίθουσα των αγώνων. Η συμβολή του ξενοδοχείου, χάρη στην ευγενική προσφορά του κ. Λεωνίδα Λιμαντζάκη, ήταν πράγματι καθοριστική για να μπορέσει ο Κύδωνας να φέρει τους αγώνες στην Κρήτη. Χορηγός επίσης των αγώνων είναι η BLUE STAR FERRIES.
Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 10 από τις κορυφαίες σκακίστριες της χώρας μας. Η Μαρία Κουβάτσου του Κύδωνα τελικά δεν θα αγωνισθεί, γιατί δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια από την εργασία της και τελικά αντικαταστάθηκε από τη Στεφανίδη. Θα συμμετάσχει όμως η Κατερίνα Παυλίδου του ίδιου Συλλόγου, καθώς και η Χανιώτισσα Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη (σκακίστρια του Σ.Ο. Ηρακλείου).  Έτσι οι συμμετοχές διαμορφώθηκαν ως ακολούθως: 1. Βέρα Παπαδοπούλου 2208, 2. Μαρία Οικονομοπούλου 2160, 3. Άννα – Μαρία Μπότσαρη 2314, 4. Μαρίνα Μακροπούλου 2268, 5. Κατερίνα Παυλίδου 2188, 6. Ζωή Ιορδανίδου 2152, 7. Μαρία – Άννα Στεφανίδη 2080, 8. Ιουλία Μάκκα 2114, 9. Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη 2142, 10. Κατερίνα Φαχιρίδου 2208.
Το αντίστοιχο πρωτάθλημα των ανδρών θα διεξαχθεί στο Βραχάτι Κορινθίας  από 25 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου, με διοργανωτή την Π.Σ. Περιστερίου. Ο Στέλιος Χαλκιάς, όπως και η Κουβάτσου δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια από την εργασία του και αντικαταστάθηκε. Ο σκακιστής του Α.Ο. Κύδων Γιάννης Νικολαΐδης θα πάρει μέρος στους αγώνες.  Έτσι στο 60ο ατομικό πρωτάθλημα Ελλάδος θα πάρουν μέρος οι: 1. Σπύρος Καπνίσης 2511, 2. Γιάννης Νικολαΐδης 2552, 3. Βασίλης Κοτρωνιάς 2591, 4. Δημήτρης Μαστροβασίλης 2580, 5. Αλέξανδρος Κουκουφίκης 2278, 6. Αθανάσιος Σπηλιάδης 1888, 7. Κώστας Νικολαΐδης 2318, 8. Θάνος Μαστροβασίλης 2556, 9. Γιώργος Κανακάρης 2285, 10. Χρίστος Μπανίκας 2590.

Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων
<18 Περιφερειακά Πρωταθλήματα Ν. Χανίων
Ξεκίνησαν το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, τα Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων-Νεανίδων, κάτω των 18 ετών, της Περιφέρειας Κρήτης.
Το σύστημα διεξαγωγής αποτελείται από τρεις φάσεις: α) Περιφερειακά Πρωταθλήματα ανά Νομό, β) Ενδιάμεση φάση (Ανατολική-Δυτική Κρήτη και γ) Τελική φάση Κρήτης. Οι θέσεις πρόκρισης από την Κρήτη, για συμμετοχή στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων 2011 είναι δύο, ενός εφήβου και μιας νεάνιδας.
Μετά την ολοκλήρωση των 2 πρώτων γύρων στα αγόρια με 2 νίκες προηγούνται οι Νίκος Σανδάκης (Α.Ο.Κύδων) και οι Κωνσταντίνος Λιοδάκης, Σεβαστιανός Παπαδογιάννης και Σπύρος Ναούμ της ΣΑ Χανίων.
Στα κορίτσια με 2 νίκες προηγούνται οι Τόνια Χριστοδουλάκη, Μαριάνθη Τσαρουχά της ΣΑ Χανίων, η Αντιγόνη Σκαράκη  (Γάζι) και η Δανάη Αγναντή (ΟΤΕ).
Οι αγώνες για τον Νομό Χανίων διεξάγονται στους χώρους της Σκακιστικής Λέσχης του Κύδωνα με την συμμετοχή 25 αγοριών και 13 κοριτσιών. Οι αγώνες αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο 20-21 Νοεμβρίου και από τα Χανιά θα προκριθούν για την επόμενη φάση ένα αγόρι και ένα κορίτσι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα