Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Επιτυχημένη η γενική πρόβα εκλογών  

Αθήνα
Γενική πρόβα ετοιμότητας εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Οπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, η τελική δοκιμαστική πιστοποίηση έδειξε πως όλα είναι έτοιμα να διεξαχθούν απρόσκοπτα. Ο Γ. Καρακαδάς, εκ μέρους της εταιρείας Singular Logic που υποστηρίζει τεχνικά τη διαδικασία της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων, δήλωσε ότι γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής και εφόσον συγκεντρωθεί, μέσω των ειδικών τηλεφώνων SRT το 10% από τα εκλογικά κέντρα, θα έχουμε μια πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν υπάρχει θέμα μετάθεσης του δεύτερου γύρου των εκλογών, ώστε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές και κατά πόσο αυτό είναι συνταγματικό, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και πως για αυτό δεν χρειάστηκε να ενδιαφερθούν για την αντισυνταγματικότητα ή μη ενός τέτοιου ενδεχομένου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σφοδρή επίθεση κατά πρωθυπουργού

Αθήνα
Σφοδρότατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η γγ του ΚΚΕ στη διάρκεια της επίσκεψής της στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.
«Για τον κ. Παπανδρέου πατριωτισμός είναι ο ελληνικός λαός να σκύψει το κεφάλι, να δώσει και ολόκληρο αν είναι δυνατόν τον μισθό του, για να εξοφλήσουν τους Γερμανούς, τους Γάλλους τραπεζίτες και τους υπόλοιπους.
Για τον πρωθυπουργό πατριωτισμός είναι να δουλεύει κανείς με 500 ευρώ το μήνα. Πατριωτισμός είναι να έχει απούλητα ο αγρότης τα προϊόντα και το μικρομάγαζο να έχει αναδουλειά».
Οσον αφορά τις συντεχνίες, η κα Παπαρήγα είπε ότι «εμείς είμαστε περήφανοι που υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων» και πρόσθεσε ότι η θέση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον συντεχνιασμό.
Αναφερόμενη στο θέμα της περαίωσης ζήτησε από την κυβέρνηση να την πάρει πίσω και σημείωσε ότι «είναι ντροπή να εκμεταλλεύεστε έτσι τους ανθρώπους με τα μικρομάγαζα και να φτάνετε να στέλνετε περαίωση και στους μισθωτούς που δουλεύουν με τα μπλοκάκια. Τέρμα οι ελιγμοί, εδώ και τώρα πάρτε την πίσω.»

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
´Ή αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε´

Αθήνα
To δίλημμα των εκλογών είναι «ή πραγματικά αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύοντας στο Περιστέρι.
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες «να στείλουν τον λογαριασμό στον πρωθυπουργό και στην τρόικα, στην κάλπη της Κυριακής» και προέβλεψε σκληρότερα μέτρα μετά τις εκλογές.
«Τα 800.000 σημειώματα περαίωσης που ήρθαν σχεδόν όλα σε συνταξιούχους και μικρομεσαίους επαγγελματίες, σε νέους με μπλοκάκια και τους ζητούν 5 και 6 και 7 χιλιάρικα, είναι σημάδι του τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα», εξήγησε.
Για τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Τσίπρας επέκρινε έντονα την κυβέρνηση, λέγοντας ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου άφησε να διαρρεύσει ότι ετοιμάζει θεσμική εκτροπή με διπλή κάλπη στις 12 του Δεκέμβρη.
«Σήμερα, τα μαζεύουν άρον – άρον, γιατί διαπίστωσαν ότι τους γυρίζει μπούμερανγκ. Μπλόφα – ξεμπλόφα, ένα είναι σίγουρο: Οτι η εκλογολογία επιταχύνει πολιτικές εξελίξεις, αναδιατάσσεται το μπλοκ εξουσίας των δυνάμεων που θέλουν να στηρίξουν το Μνημόνιο.»
Ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο «Αττική Συνεργασία – ΟΙχι στο Μνημόνιο» του Αλ. Μητρόπουλου, λέγοντας ότι μπορεί να δώσει μια προοπτική αντίστασης αλλά και ελπίδας για εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση.

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ:
Ψήφο στους καλύτερους για μια άλλη Aυτοδιοίκηση

Αθήνα
Να κλείσουν τα αυτιά τους στις «διλημματικές σειρήνες» και να ψηφίσουν τους καλύτερους με αυτοδιοικητικά κριτήρια κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
«Οσοι ζητούν από τους ψηφοφόρους να μετατρέψουν αυτές τις εκλογές σε δημοψήφισμα πράττουν μεγάλο πολιτικό σφάλμα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο «γκρίζο αυτοδιοικητικό τοπίο» που επικρατεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει. «Είναι στο χέρι μας. Δεν πρέπει να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:
´Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι δεύτερη προτεραιότητα´

Αθήνα
Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος, τονίζουν: «Η ψήφος της Κυριακής θα καθορίσει, για τα επόμενα 3,5 χρόνια, τοπικές επιλογές και κατευθύνσεις που θα επηρεάζουν σοβαρά τη ζωή μας και τη δυνατότητα να βγούμε από την κρίση. Είναι η ώρα να ψηφίσουμε για βιώσιμες τοπικές απαντήσεις, για δεσμεύσεις υπεράσπισης των συλλογικών αγαθών στις μάχες που έρχονται, για ποιότητα ζωής για όλους ανεξάρτητα από αγοραστική δύναμη.
Τέτοιες επιλογές θα είναι η καλύτερη απάντηση και στη μικροκομματική πειρατεία της ψήφου μας από τον πρωθυπουργό και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες δε χρωστούν να δεχθούν ούτε την κατάχρηση της υπομονής τους ούτε τη χειραγώγηση της οργής τους. Στις εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, η Αυτοδιοίκηση δε μπορεί να είναι δεύτερη προτεραιότητα».

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ:
´Οι νέοι θα φέρουν τα πάνω κάτω´

Αθήνα
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της “Ελεύθερης Αττικής” Αλέκος Αλαβάνος στην ομιλία του στο καμμένο εκλογικό κέντρο της παράταξης κάλεσε τη νεολαία σε εξέγερση καθώς, όπως είπε, «ΔΝΤ και ΕΕ επιχειρούν να τους επιβάλουν έναν κόσμο χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς αξιοπρεπείς αμοιβές ή και χωρίς δουλειές και τελικά χωρίς φωνή», προσθέτοντας ότι «η πολιτική της τρόικας από την άποψη αυτή είναι συνταγή ηθικού και σωματικού ευνουχισμού των νέων». Παράλληλα επισήμανε ότι το μέτωπο αλληλεγγύης και ανατροπής «δεν έχει κανέναν δισταγμό, ανάμεσα στους εξεγερμένους και τους βολεμένους να επιλέξει τους εξεγερμένους» και προσωπικά δήλωσε ότι πιστεύει βαθιά ότι «οι νέοι θα φέρουν γρήγορα τα πάνω κάτω και θα είναι μέρα μεσημέρι».

ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Διαψεύδονται τα  περί μνημονίου

Αθήνα
Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή διέψευσαν την Παρασκευή τις πληροφορίες που εμφανίζουν τον τέως πρωθυπουργό να χαρακτήρισε το Μνημόνιο «αναγκαίο κακό», κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο των εμπόρων, πριν δύο μέρες στο γραφείο του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν άκουσε τον τέως πρωθυπουργό να λέει κάτι τέτοιο. Η δήλωση του κ. Κορκίδη έχει ως εξής: «Στην ιδιαίτερα φιλική συνάντησή μας με τον τ. πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν άκουσε τον τ. πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει το Μνημόνιο ´αναγκαίο κακό´».
Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή διέψευσαν και εκείνοι με τη σειρά τους τις πληροφορίες. «Δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από την επίσημη θέση της ΝΔ σε θέματα οικονομίας», τονίζουν. Υποστηρίζουν, δε, πως «κάθε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και αποσπασματική».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η φράση ´αναγκαίο κακό´ δεν ειπώθηκε ποτέ από το στόμα του τέως πρωθυπουργού».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα