Μουσείο Τυπογραφείας

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Εν μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχουμε και εκλογές στην ΕΚΑΣΚ, οι οποίες έχουν οριστεί για την Τρίτη 9 ή -αν δεν υπάρξει απαρτία- Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, ενώ χθες βράδυ έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων αναμένεται να γίνει, από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, μέχρι το Σάββατο.

Όπως είναι γνωστό, οι εκλογές είχαν οριστεί αρχικά για την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και την ψήφο των σωματείων του νησιού μας θα διεκδικούσαν δυο ´παρατάξεις´. Όμως μετά από παρέμβαση του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη (που ζήτησε να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι το οποίο αποδέκτηκαν και οι δυο “πλευρές”), τελικά αναβλήθηκαν και ορίστηκαν για το προαναφερόμενο διήμερο.
Σύμφωνα με τη δέσμευση των τότε παρισταμένων σωματείων (μεταξύ των οποίων, όμως, δεν ήταν και αυτά που κατά μεγάλο βαθμό συγκροτούσαν το ´Ενωτικό Ψηφοδέλτιο´) θα υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα εκπροσωπούνται μέχρι και με δυο άτομα όλα τα σωματεία, με μοναδικό απαιτούμενο “προσόν”, το λευκό ποινικό μητρώο, δηλαδή θα μπορούν να πάρουν μέρος οι “κομμένοι” (λόγω προπονητικής ιδιότητας) από το ψηφοδέλτιο της ´Ανανεωτικής Κίνησης´, Μιχάλης Δασκαλάκης και Χρήστος Γκιουζέλης.
Η πρόσκληση της ΕΚΑΣΚ για την έκτακτη γενική συνέλευση, αναφέρει.
“Η Γενική Συνέλευση της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. στις 10 Οκτωβρίου 2010, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης, στις 9 Νοεμβρίου  2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Ένωσης.
Η Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ (Οδός Σπύρου Μουστακλή, κλ. Γυμναστήριο Λίντο), με θέματα:
1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης.
2. Παραίτηση  του Δ.Σ.
3. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης.
4. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού μέχρι 9/10/2010 – απαλλαγή του απερχόμενου Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
5. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
6. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη 11 τακτικών και έως 6 αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού  Συμβουλίου και 3 τακτικών και 1 αναπληρωματικού μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής.     
Αν δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 10 Νοεμβρίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα.
Οι υποψηφιότητες για τις θέσεις των Τακτικών ή Αναπληρωματικών μελών  του Δ.Σ.  και της Εξελεγκτικής Επιτροπής προτείνονται εγγράφως από τα τακτικά μέλη -Σωματεία ΕΚΑΣΚ, τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή μέχρι και  τις 3 Νοεμβρίου 2010. Μαζί με την υποψηφιότητα κατατίθεται και πρόσφατο αντίγραφο ποινικού μητρώου κάθε υποψηφίου, από το οποίο προκύπτει ότι στο πρόσωπο του υποψηφίου δεν συντρέχουν τα κωλύματα του άρθρου 3 παρ. 2  του Ν. 2725/1999. Με τις ίδιες ως άνω προϋποθέσεις, και εφόσον πληρούνται οι λοιποί όροι του καταστατικού της ΕΚΑΣΚ, και της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας, μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και μεμονωμένο άτομο, χωρίς  να προταθεί από σωματείο.
Οι αντιπρόσωποι των Σωματείων-μελών και ο αναπληρωτής τους διορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου τους, η οποία προσκομίζεται και κατατίθεται στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. ώστε να νομιμοποιηθούν οι αντιπρόσωποι απέναντι στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. Για να ανακληθούν οι αντιπρόσωποι των Σωματείων-μελών πρέπει να προσκομισθεί και να κατατεθεί νέα έγγραφη απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου τους στην οποία θα ανακαλείται η παλαιά του απόφαση και θα ορίζονται οι νέοι αντιπρόσωποι και ο αναπληρωτής τους. Η κατάθεση της νέας απόφασης μπορεί να γίνει το αργότερο πέντε (5) ημέρες από την ημέρα σύγκλισης της Γ.Σ. δηλαδή μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2010. Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. είναι δυνατόν να γίνει ανάκληση αντιπροσώπων των Σωματείων μόνο από τον Πρόεδρο ή τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. του σωματείου, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η απόφαση για την αντικατάσταση αυτή έχει παρθεί νόμιμα πριν από τις αρχαιρεσίες και έχει γνωστοποιηθεί στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. με την κατάθεση του σχετικού πρακτικού πριν από την υπογραφή του βιβλίου παρουσίας της Γ. Σ. από τον εκπρόσωπο του Σωματείου.
Το Δ.Σ. συνεδριάζει τρεις ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνελεύσεως και ανακηρύσσει τους  υποψηφίους για τις αρχαιρεσίες, τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου και τους εκπροσώπους αυτών, και καταρτίζει πίνακα, τον οποίο τοιχοκολλά σε εμφανή θέση στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ αυθημερόν”.
Πάντως ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ,  Τ. Τσαγκρώνης, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκλογές, αφού βρίσκεται στο Ηράκλειο από την περασμένη Τρίτη, μαζί με τον οικονομικό διευθυντή της ΕΟΚ Γ. Μορώνης (όπως αναφέρεται σε site του Ηρακλείου, θα κάνουν οικονομικό έλεγχο στην ΕΚΑΣΚ, ενώ συγκάλεσαν -χθες- και σύσκεψη με τα σωματεία του νησιού μας).
Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, το βράδυ της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου η ΕΚΑΣΚ θα έχει νέο διοικητικό συμβούλιο και σίγουρα όσοι μετέχουν σε αυτό θα έχουν πάρα πολύ δουλειά να κάνουν, αφού υπάρχουν αρκετά “καυτά θέματα” που απασχολούν το Κρητικό μπάσκετ. Μεταξύ αυτών σίγουρα δεν είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης, όμως και σε αυτήν πρέπει κάποια στιγμή να… ολοκληρωθεί η εδώ και πολλές ημέρες ανακατασκευή της.
ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ: Διεξήχθη χθες η εμβόλιμη 2η αγωνιστική στην Α2 και η 4η στη Γ΄εθνική κατηγορία μπάσκετ ανδρών, όπου οι ομάδες του νησιού μας είχαν απολογισμό  δυο νίκες –  μια ήττα. Για την Α2, ο ΑΓΟΡ… κατάφερε τελικά (στο 32´ προηγείτο με 21 πόντους) να χάσει 84-82 στην Πάτρα από την Ολυμπιάδα, ενώ για τη Γ´ Εθνική και οι δυο ομάδες του Ηρακλείου πήραν τη νίκη.
Το Ηράκλειο έπαιξε εκτός έδρας με το ουραγό -και χωρίς νίκη- Παλαιό Φάληρο και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το ροζ φύλλο, επικρατώντας 72-61, ενώ ο Εργοτέλης υποδέχθηκε στο Λίντο τον  Αργοναύτη Τριγλίας και τον κέρδισε εύκολα με 76-62.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.