Μουσείο Τυπογραφείας

Εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ στα φαρμακεία

Αθήνα
Την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ στον χώρο του φαρμάκου (υπερκατανάλωση, διακίνηση, κρύπτες με φαρμακευτικά προϊόντα κ.λπ.) ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από τον ειδικό γραμματέα του Σώματος, Γιάννη Καπελέρη, με τον οποίο συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος μετείχε σε σύσκεψη των επιτελών του Υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, η άποψή του είναι ότι η απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος πρέπει να κινηθεί ουσιαστικά προς την απελευθέρωση του περιθωρίου κέρδους, προκειμένου να επιτευχθεί έτσι μείωση των τιμών λόγω του ανταγωνισμού.
Σήμερα, ο κ. Λοβέρδος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Παπακωνσταντίνου για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Υπουργείων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι διοικήσεις των Νοσοκομείων ζητούν ως ενίσχυση από τον προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 3,4 δισ. ευρώ, το οποίο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα το πάρουν μόνο σε φωτογραφίες».
Ενδεικτικό της περικοπής των κρατικών δαπανών για τα δημόσια Νοσοκομεία για το επόμενο έτος, είναι ότι, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, το Υπουργείο Υγείας μπορεί να διαθέσει μόνο 2,4 δισ. ευρώ (1 δισ. ευρώ λιγότερο από το αίτημα των διοικήσεων των Νοσοκομείων) και το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει 2,3 δισ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.