Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Δεν εννοεί ο Παπανδρέου τις πρόωρες εκλογές
Αθήνα
Την εκτίμηση ότι το δίλημμα του Γ. Παπανδρέου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι επικοινωνιακό, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στη Λέσχη Φιλίας του Νέου Κόσμου.
“Οι εκβιασμοί περί εκλογών δεν θα περάσουν”, τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “Ο πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πρόωρες εκλογές και θα κρατηθεί όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία μέχρι να φτάσει στη λεγόμενη αναδιάρθρωση του χρέους”.
Κληθείς να σχολιάσει τις παρατηρήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έκανε λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις, όπως “απαράδεκτη”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι “και η κοινωνική πολιτική που ακολουθείται από το μνημόνιο”.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
´Λάθος το δίλημμα για πρόωρες´
Αθήνα
Κριτική στον πρωθυπουργό, επειδή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και στην αντιπολίτευση, επειδή ζητά καταψήφιση του μνημονίου χωρίς να έχει αντιπρόταση, άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».
“Σε μια φάση που η ελληνική οικονομία βρίσκεται πραγματικά στην πιο δύσκολη καμπή της, όπου λίγο είχαμε πάρει τα πάνω μας και φαινόταν ότι κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, εμφανιζόμαστε με το ενδεχόμενο των εκλογών, όπου οι μισοί έχουν κάνει σλόγκαν το αντιμνημόνιο λες και υπάρχει δίλημμα, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο”, δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής.
Το “αντιμνημόνιο” δεν υπάρχει ως εναλλακτική λύση, πρόσθεσε.
Εν όψει και της δημιουργίας του δικού της κόμματος, στις 21 Νοεμβρίου, η κα Μπακογιάννη επιτέθηκε τόσο στον Γ. Παπανδρέου όσο και στον Αντ. Σαμαρά, λέγοντας: “Από τη μια έχεις τον έναν, που σου λέει θα μηδενίσω το έλλειμμα σε 18 μήνες και από την άλλη μεριά έχεις τον άλλον, που αντί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών, λέει ότι θα κάνει εκλογές και μάλιστα κυκλοφορεί και η περίφημη ιστορία περί εκλογών του Δεκεμβρίου”.
Κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει πολύ ταχύτερα τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Απαντώντας σε ερώτηση για τον Γ. Δημαρά, η ανεξάρτητη βουλευτής δήλωσε ότι αν εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής, θα πρόκειται για μήνυμα ότι οι Έλληνες έχουν πλέον την τάση να φύγουν από τη λογική του κομματικού μαντριού.

ΖΗΤΗΣΕ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
Ψήφο κατά του μνημονίου
στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αθήνα
Ψήφο κατά του μνημονίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι τα εκβιαστικά διλήμματα του κ. Παπανδρέου δεν τον φοβίζουν και ότι η ΝΔ είναι έτοιμη στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ πάρει την ευθύνη των βουλευτικών εκλογών.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ξανά στο διακύβευμα των δημοτικών εκλογών: «Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι, αναγκαστικά, να δοθεί στην Κυβέρνηση ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα: Ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Κι ότι οι υποψήφιοι που είναι «εξαρτήματα» της κυβέρνησης και «απολογητές» του μνημονίου εκπροσωπούν αυτό που πρέπει να ηττηθεί, για να προχωρήσει η χώρα σε άλλο δρόμο».
Συνεχίζοντας την επίθεσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φοβίσει τον κόσμο πια, γιατί φοβάται το ίδιο. Κι επειδή φοβάται, προσπαθεί να εκβιάσει τον λαό με πρόωρες εκλογές».
“Θα προστατεύσω το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να στέλνουν μηνύματα στην κυβέρνηση και αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη πρόωρων εκλογών, εγώ είμαι εδώ! Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ! Η Παράταξή μας είναι εδώ”, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Ετοιμος για εκλογές
δηλώνει ο Φ. Κουβέλης

Βόλος
Στους στόχους της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κάλπη της 7ης Νοεμβρίου αναφέρθηκε από τον Βόλο ο Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα του θα έχει «τη δική του αυτόνομη παρουσία, όποτε και αν κάνει εθνικές εκλογές ο κ. Παπανδρέου».
“Στις εκλογές του Νοεμβρίου θέτουμε σαν γενικό στόχο την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων που θα διαχειριστούν με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο τις τοπικές υποθέσεις και τα οικονομικά”, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα