Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εντυπωσιακό φινάλε τα χανιωτάκια

Με τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος ζευγών και ομαδικής χρονομέτρησης ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος στην ποδηλασία και τα χανιωτάκια έκαναν εντυπωσιακό φινάλε, κατακτώντας 4 μετάλλια.
Πρωταθλητές Ελλάδος αναδείχθηκαν στα ζεύγη ανδρών οι  Πολ. Τζωρτζάκης, Δημ. Χαϊδεμενάκης (του Τάλως/ΑΝΕΚ Lines) και στο αντίστοιχο αγώνισμα των παίδων οι Παν. Καραμπινάκης, Στ. Φαραντάκης (Ο.Α. Σούδας), ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Χρ. Πρίντεζη, Κατ. Τζομπανάκη (Τάλως) στις γυναίκες και χάλκινο οι Γιολ. Χατζάκη, Μαρ. Φυτίλη (Α.Ο. Κύδων) στις κορασίδες.
Η αγωνιστική παρουσία, λοιπόν, των τριών σωματείων του νομού μας ήταν εξαιρετική και το 2010, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και βέβαια, με δεδομένη την μικρή ηλικία των αθλητών-αθλητριών, δικαιολογημένα υπάρχει η αισιοδοξία ότι η χανιώτικη ποδηλασία θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Αναλυτικά τ´ αποτελέσματα κάθε συλλόγου, στους αγώνες που διεξήχθησαν στην Μαλακάσα.
ΤΑΛΩΣ/ΑΝΕΚ LINES
Με ακόμη έναν πανελλήνιο τίτλο ολοκλήρωσαν τη σεζόν ο Τζωρτζάκης Πολυχρόνης και ο Χαϊδεμενάκης Δημήτρης. Στα ζεύγη ανδρών (42χλμ) δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους, ξέφυγαν από την αρχή και τερμάτισαν πρώτοι με χαρακτηριστική άνεση, σημειώνοντας χρόνο 58´ 51´´ (έναντι 1.00.16 των Πολυδωρόπουλου/Εξαρχόπουλου του Θησέα και 1.01.46 των Δημητρακόπουλου/Τζιμογιάννη του ΠΟ Πατρών, που ήταν 3οι).
Ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Τάλως και στα ζεύγη γυναικών, αφού η Πρίντεζη Χριστίνα και η Τζομπανάκη Κατερίνα σημείωσαν τον 2ο καλύτερο χρόνο (53.42), ενώ το χρυσό πήραν οι Κοκκινοπούλου/Τσεσμετζίδου (ΠΓΣ Λάρισας, με 52.54).
Στο ομαδικό ανδρών (55χλμ) έτρεξαν οι Δρακάκης Γιάννης, Ζεντέλης Γιάννης, Βεργής Βασίλης και Σταματάκης Σταύρος που κατετάγησαν 5οι, με μια ώρα 24´ 54´´. Το χρυσό πήρε ο Κρόνος Νίκαιας (1.18.58) και το ασημένιο ο ΠΟΗ Κάστρο (1.19.25), με τον οποίο αγωνίστηκαν και δυο χανιωτάκια, ο Παπαδημητράκης Σταύρος και ο Παπαδερός Αλέξανδρος.
Όσον αφορά τα ζεύγη παίδων, οι Κορτσιδάκης Μιχάλης/Κακαβελάκης Γιάννης κατέλαβαν την 7η θέση (21.53) και οι Κοπανάκης Δημήτρης/Σταματάκης Χρήστος την 15η (23.31).
Την αποστολή συνόδευε ο προπονητής Μαρεντάκης Παναγιώτης, που με αφορμή την ολοκλήρωση της σεζόν, δήλωσε: “Κατ´ αρχήν θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά του συλλόγου που και φέτος προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατόν. Όλα τους έκαναν μεγάλες θυσίες κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που κράτησε σχεδόν 10 μήνες και ήταν πάρα πολύ επίπονη. Πιστεύω ότι και φέτος η θέση μας στην τελική πανελλήνια κατάταξη θα είναι υψηλή, αφού πρωταγωνιστήσαμε σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα και τους διασυλλογικούς αγώνες που μετείχαμε. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του συλλόγου, το οποίο στήριξε την προσπάθεια των αθλητών-αθλητριών, αλλά και την δική μου, όπως και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της ομάδας, ιδιαίτερα τη χρυσό χορηγό ΑΝΕΚ Lines”.
Ο.Α. ΣΟΥΔΑΣ
Την πολύ καλή φετινή τους παρουσία ολοκλήρωσαν με ακόμη έναν πανελλήνιο τίτλο οι Καραμπινάκης Παναγιώτης και Φαραντάκης Στέλιος, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στα ζεύγη παίδων (14χλμ), με χρόνο 20.32. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο νεραροί ποδηλάτες μονοπώλησαν φέτος τα χρυσά μετάλλια στις διοργανώσεις δρόμου της κατηγορίας τους, αφού σε όλες ανέβασαν την ομάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.  
Όμως και το άλλο ζευγάρι του σουδιανού Ομίλου τα πήγε θαυμάσια και έχασε το χάλκινο για λιγότερο από 1 εκατοστό του δευτερολέπτου! Τελικά οι Παντελάκης Λευτέρης, Χαιρετάκης Βασίλης κατετάγησαν 4οι, με χρόνο 21.15.408, ενώ 3οι ήταν οι Ξενάκης/Τζουμας (ΠΑΟΚ) με  21.15.310 (το ασημένιο πήραν οι Γεωργιάδης/Παναγιωτόπουλος, του ΠΟ Βέλος, με 21.08).
Τέλος, στα ζεύγη κορασίδων οι Βερναδάκη Ελπίδα και Τζουγκαράκη Παρασκευή κατέλαβαν την 4η θέση (30.56).
Συνοδοί της αποστολής ήταν ο προπονητής Σταύρος Παπαδημητράκης και ο τεχνικός σύμβουλος Μιχάλης Φαραντάκης.
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ
Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στα ζεύγη κορασίδων (απόσταση 14χλμ) η Χατζάκη Γιολάντα και η Φυτίλη Μαριάννα, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, με χρόνο 28.25
Στο αγώνισμα των ανδρών οι Σημαντηράκης Βασίλης και Μυγιάκης Κώστας στάθηκαν άτυχοι, αφού ήταν μέσα στην πρώτη τετράδα μέχρι τα μέσα της διαδρομής, όμως στο σημείο αυτό ο δεύτερος αθλητής έπαθε κράμπα και έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, που τους έφερε τελικά στην 9η θέση, με 1.07.12. Στο ίδιο αγώνισμα ένας πρώην αθλητής του Ομίλου, ο Μανώλης Δασκαλάκης (που τώρα φοράει τη φανέλα του Κρόνου Νίκαιας), έτρεξε μαζί με τον Πολυπαθέλη και κατατάχθηκαν στην 5η θέση (1.02.58).
Ακόμη, για τον Κύδωνα μετείχαν στα ζεύγη παίδων οι Αποστολάκης Στέλιος και Δεττοράκης Δημήτρης, που τερμάτισαν 17οι (24.05).
Συνοδός της αποστολής ήταν ο προπονητής του τμήματος, Λυραντωνάκης Στέφανος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα