Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ

Αθήνα
Το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική, εξακολουθεί να τροφοδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός μίλησε με κάθε ειλικρίνεια, αποτύπωσε τα ζητήματα και τα προβλήματα όπως έχουν και κάλεσε τον λαό να επανανομιμοποιήσει μέσα και από αυτές τις εκλογές την ψήφο του προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Επεσήμανε δε ότι δυστυχώς αυτή την ωριμότητα που δείχνει ο ελληνικός λαός, δεν τη μιμούνται τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά η ΝΔ, προς την οποία, όπως και προς τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαράς, άσκησε σφοδρή κριτική.
«Η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε ότι έχει πρόθεση να πάει σε εκλογές, στα καλά καθούμενα. Γνωρίζει σε πόσο κρίσιμη καμπή βρισκόμαστε και επειδή γίνονται αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία να επανανομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής.
«Όλες αυτές τις θεωρίες, τις παραφιλολογίες και τις συνωμοσίες, που είναι ξεκάθαρα ψεύδη, τα επιστρέφουμε σε εκείνους που τα επινοούν και που νομίζουν ότι μπορούν έτσι να παραπλανήσουν τον Έλληνα πολίτη», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν έχει σκοπό να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία ο κ. Παπανδρέου.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν διαδικασία ευθύνης και καθήκοντος για τον πολίτη, ότι διαχωρίζουν το χθες από το αύριο, την οπισθοδρόμηση από την πρόοδο, την τόλμη και την αποφασιστικότητα από την απραξία και την ατολμία, την ειλικρίνεια από την υποκρισία και την απόκρυψη της αλήθειας με διάφορα πλαστά διλήμματα και τεχνάσματα.
Ο κ. Πεταλωτής δεν θέλησε να θέσει πήχη για τις εκλογές, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα σύνθετο.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «μπορούμε να αντιληφθούμε τα μηνύματα που θα στείλει ο ελληνικός λαός την Κυριακή των εκλογών» και σημείωσε ότι «επειδή δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που γίνονται οι εκλογές, τα μηνύματα και τα συμπεράσματα θα είναι κρίσιμα,ώστε να επαναπροσδιορίσουμε και τη στάση μας απέναντι στο διακύβευμα που έθεσε ο πρωθυπουργός».
«Τα ποσοστά των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά των εθνικών εκλογών», είπε και συμπλήρωσε ότι «είναι σαφές ότι συμπεράσματα μπορούν να βγουν άμεσα και μάλιστα σύντομα».
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει σταθμίσει τις συνέπειες,που ενδεχομένως να έχουν οι πρόωρες εκλογές στην ελληνική οικονομία, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση σταθμίζει τα πάντα και δεν θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη και την οικονομία μας.
Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι σε ενδεχόμενο εκλογών, καμία μεγάλη αλλαγή δεν πρόκειται να πάει πίσω, «όχι γιατί είναι προγραμματική επιλογή μας, αλλά γιατί χωρίς αυτές δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε και την κρίση» και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μη διασαλευτεί η οικονομική, η δημοσιονομική και η θεσμική σταθερότητα.
Ο Γ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «ο κ. Σαμαράς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», εξηγώντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ θεωρεί ότι θα μπορούσε να κάνει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις πρακτικές που ακολούθησε της ΝΔ, δηλαδή να καταστρέψει τη χώρα και να την εγκαταλείψει.
Είπε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί από τη μια, υποκριτικά, να καλεί τον κ. Καραμανλή να μιλήσει, να θεωρεί ότι έχει επωμιστεί υπέρμετρο βάρος και ταυτόχρονα να θεωρεί ότι όλοι είναι ίδιοι.
Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «άλλη μια απόπειρα παραπλάνησης και συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας» από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν ήταν καν βουλευτής όταν δημιουργούνταν, ή όταν αποκρυπτόταν το έλλειμμα.
Υπενθύμισε δε ότι ο Α. Σαμαράς ήταν υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, όταν τον Μάιο του 2009 έλεγε ότι το έλλειμμα θα βρίσκεται στο 4,5% και συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς ακόμα και σήμερα αρνείται να πιστέψει και να παραδεχτεί το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τη Eurostat, προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια».
Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι επιτέλους θα κατατεθούν τα επίσημα στοιχεία του ελλείμματος και ότι η κυβέρνηση δεν κρύβει κάτω από το χαλί τα ελλείμματα και δεν τα κληροδοτεί στις επόμενες γενιές.
Η ΝΔ
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος επανέφερε το θέμα της πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους, συνδέοντάς τη με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί πρόωρων εκλογών.
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι συνεχίζει να σιωπά και δεν αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ επισημαίνει πως τις ίδιες απόψεις εξέφρασε και ο Πάνος Μπεγλίτης.
«Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός και οι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν ανασκευάζουν, τόσο επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου έχει κρυφό σχέδιο για την ελληνική οικονομία, το οποίο είναι πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του εκλογικού σώματος, που επιχειρεί.»
Νωρίτερα, μιλώντας στο ´ΒΗΜΑ 99,5´, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι αν ο πρωθυπουργός θέλει γενικές πολιτικές εκλογές, «εμείς είμαστε έτοιμοι όποτε τις θέλει να τις κάνουμε».
«Αλλά αυτό που πρέπει να ξέρει ο κ. Παπανδρέου, και το είπε χθες ο κ. Σαμαράς, είναι ότι θα αναλάβει το κόστος για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όπως η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι η οικονομία και η πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ ούτε τα σχέδια της ΝΔ, το πρόβλημα είναι ότι αυτή η πολιτική που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν του βγαίνει, και είναι αυτό ακριβώς το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός με όλα τα συμπτώματα στην κοινωνία μας, ανεργία, κατάθλιψη, λουκέτα, κατεβασμένα ρολά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα