Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

?Οχι? στη δικτατορία των μονοπωλίων

´O ωμός εκβιασμός -που κάθε μέρα επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός- ή ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία, ρίχνει τις μάσκες. Έχουμε απέναντί μας τη δικτατορία των μονοπωλίων. Από τον εργαζόμενο, που τον έριξαν στη χρεοκοπία, απαιτούν με το πιστόλι στο κεφάλι να τους δώσει και την ψήφο του´. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Στέλιος Ορφανός, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της ´Λαϊκής Συσπείρωσης´, που πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά.
Στην εκδήλωση μίλησε, εκτός από τον κ. Ορφανό, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Νίκος Παπαντωνάκης, ενώ παραβρέθηκαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Νταγκουνάκης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αποκορώνου Σταύρος Ζώης, Πλατανιά Μανώλης Νταγκουνάκης, Κισάμου Σοφοκλής Τσουρουνάκης και Καντάνου – Σελίνου Φώτης Ρηγανάκος.  
Στην ομιλία του ο κ. Ορφανός τόνισε, μεταξύ άλλων: «Εμφανίζονται ότι θα μας σώσουν από τη χρεοκοπία αυτοί, που έναν χρόνο τώρα, συμφώνησαν με την EE και εφαρμόζουν στην Ελλάδα την ελεγχόμενη χρεοκοπία που σημαίνει: ταχύτατη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για τον λαό με τρόπο που να εξουδετερώνει κάθε αντίδραση. Το σύμφωνο σταθερότητας, το μνημόνιο, ο ´Καλλικράτης´ έφεραν τη χρεοκοπία μέσα στα σπίτια μας. Τι άλλο να φοβηθεί ο λαός; Τίποτα. Τώρα επιβάλλεται, χωρίς κανέναν φόβο, να δώσει όσο πιο δυνατό χαστούκι μπορεί σ? αυτούς που τον εκβιάζουν».
Συνεχίζοντας ανέφερε: «Από την άλλη παρακολουθούμε την πολυλογία κατά του μνημονίου από τη ΝΔ, τον Τσίπρα, τον Αλαβάνο, αλλά και από διάφορους δήθεν ανεξάρτητους φιλο-ΠΑΣΟΚ συνδυασμούς. Όλη τους η δράση είναι υποκριτική και ψεύτικη, μόνο για λόγους ψηφοθηρικούς. Για να εισπράξουν τη δυσαρέσκεια από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχουν τίποτα διαφορετικό να προτείνουν από άποψη ουσίας. Την ίδια στιγμή που συμφωνούν με την EE και είτε διαβεβαιώνουν ότι θα σεβαστούν ό,τι έχει υπογράψει η κυβέρνηση, δηλαδή το μνημόνιο -όπως η ΝΔ- είτε προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες προσέγγισης με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ -όπως κάνει ήδη ο ΣΥΝ-Συριζα σε αρκετούς Δήμους της χώρας, με πιο κοντινό μας παράδειγμα τον συνδυασμό Βάμβουκα εδώ στα Χανιά».
Ο κ. Ορφανός σημείωσε ακόμα: «Το κεφάλαιο δεν μπορεί πια να λειτουργήσει. Αναζητά τομείς να επενδύσει με κερδοφορία και δεν βρίσκει. Χρησιμοποιεί το κράτος για να απορροφήσει τα ρίσκα και να εγγυηθεί την κερδοφορία. Γι? αυτό ξαφρίζει τις τσέπες των εργαζομένων, τους μισθούς, τις συντάξεις. Ρίχνει κόσμο στην ανεργία. Γι? αυτό ποδοπατά τους μικρούς αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γι? αυτό ρουφά σαν βδέλλα τα κρατικά ταμεία και διογκώνει το δημόσιο χρέος. Μόνο έτσι κρατά ψηλά την κερδοφορία του ρίχνοντας όλα τα βάρη της κρίσης που προκάλεσε πάνω στο εργαζόμενο λαό. Ακόμα και το μνημόνιο και ο ´Καλλικράτης´, που μας πετάξανε φέτος στα μούτρα, είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που την εφαρμόζουν με μεγαλύτερη ταχύτητα, ώστε να κρατηθεί ψηλά η κερδοφορία σε καιρό κρίσης».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Κρήτης σημείωσε ακόμα για την έμφαση που δίνει ο συνδυασμός του στα πολιτικά ζητήματα: «Αν κάποιοι καλοπροαίρετα πριν μερικές μέρες ρωτούσαν γιατί δίνει ο κόσμος -αλλά και εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση – μεγαλύτερο βάρος στα πολιτικά ζητήματα και λιγότερο στα τοπικά, τα αυτοδιοικητικά, τους έλυσε την απορία ο πρωθυπουργός. Απλά και καθαρά επιβεβαίωσε αυτό που λέγαμε εδώ και έναν χρόνο. Ότι δεν θα κριθεί την Κυριακή η μια ή η άλλη πρόταση σε τοπικά ζητήματα αλλά η ψήφος θα σημαίνει ή έγκριση ή απόρριψη να συνεχιστεί ή ίδια ταξική πολιτική που γνωρίσαμε σε βάρος του λαού υπέρ του κεφαλαίου. Όμως εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε: Κανένα τοπικό θέμα όσο μικρό πρόβλημα της καθημερινότητας κι αν είναι δεν είναι άσχετο από το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Όλα τα τοπικά, τα μικρά, τα καθημερινά, τα διαπερνά το ερώτημα: Ποιος θα πληρώνει τα βάρη και ποιος θα ωφελείται;».  
Καταλήγοντας ο κ. Ορφανός ανέφερε: «Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ΚΚΕ, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί και θέλει να οργανώσει τους εργαζομένους. Όσοι εκλεγούν θα συνδέσουν άρρηκτα τη δράση τους με το Πανεργατικό Μέτωπο, την Παναγροτική Συσπείρωση, την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τους Συλλόγους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.  Θα έχουν απέναντι τους Δήμους και τις Περιφέρειες, που εκτός των άλλων υπηρεσιών στο κεφάλαιο, θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν, να αποδιοργανώσουν, να αποπροσανατολίσουν το μαζικό λαϊκό κίνημα».    

Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα