Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων επισκέφτηκαν χθες το πρωί ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γ. Βλοντάκης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κατερίνα Καλυβιανάκη και Σεραφείμ Κανδύλας και συζήτησαν με το προσωπικό της Υπηρεσίας και με τη διευθύντρια κα Μαρία Μυλωνάκη.
Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από το θέμα των ρυθμίσεων του «Καλλικράτη», των σχετικών με τις υπηρεσιακές θέσεις, στις οποίες τοποθετούνται γεωπόνοι τόσο στους Δήμους όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης. Γενικά, τα γραφεία των Δ.Α.Α. θα υπάγονται στους νέους διευρυμένους Δήμους (για τους οποίους δεν υπάρχει ακόμα οργανόγραμμα), ενώ άλλες Υπηρεσίες στην Περιφέρεια. Επισημάνθηκε η ασάφεια και τα κενά που υπάρχουν στον υπό διαμόρφωση Οργανισμό της Περιφέρειας γι? αυτό το θέμα. Επίσης το γεγονός πως, απ? ό,τι φαίνεται, από τις διάφορες Υπηρεσίες της Περιφέρειας που θα διαθέτει αυτή, μόνο σ? αυτήν της Αγροτικής Οικονομίας τοποθετούνται γεωπόνοι, ενώ θα έπρεπε να είναι και σε άλλες.
Επίσης τονίστηκε η ανεργία που πλήττει τον γεωπονικό κλάδο, κυρίως νέους γεωπόνους με πολλλά προσόντα, που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στην ανόρθωση του αγροτικού τομέα.
Γενικά, σε σχέση με τις δυνατότητες  προσφοράς των γεωπονικών υπηρεσιών προς τον αγροτικό κόσμο ειπώθηκε πως, από την εποχή που οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης υπήχθησαν στις Νομαρχίες, κόπηκε η οργανική σύνδεσή τους με το Υπουργείο Γεωργίας (τώρα Υπ. Αγρ. Αναπτ. και Τροφ.) πράγμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την εφαρμογή αγροτικής πολιτικής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα