Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μνημόνιο συνεργασίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αθήνα
Τους άξονες συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στο πεδίο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την επόμενη τριετία, καθορίζει το νέο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ ΕΟΜΜΕΧ και του τουρκικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις KOSGE, παρουσία του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη και του Αχμέτ Γιακιτσί (Ahmet Yakici), υφυπουργού Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας.
Η συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη στο φόρουμ που διοργάνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Κωνσταντινούπολη με θέμα «Πολιτικές στήριξης και προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» στο πλαίσιο της πρόσφατης Συνόδου της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας.
Εν τω μεταξύ, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΜΜΕΧ Αθηνά Λάζου επισκέφθηκε τη Μόνιμη Γραμματεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ), όπου είχε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού πρέσβη Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Τραϊάν Τσεμπελέου.
Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, εξετάσθηκαν θέματα σε σχέση με την ομάδα εργασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΟΣΕΠ, το συντονισμό της οποίας για δεύτερη κατά σειρά διετία ασκεί ο ΕΟΜΜΕΧ.
Η κ. Λάζου ενημέρωσε σχετικά με την υλοποίηση του προταθέντος από τον ΕΟΜΜΕΧ Σχεδίου Δράσης που έχει θέμα την «Πράσινη Επιχειρηματικότητα και την Αειφόρο Ανάπτυξη», καθώς και τη Σύγκληση της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Δεκεμβρίου, όπου οι εκπρόσωποι των κρατών – μελών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, καλές πρακτικές και εμπειρίες.
Όπως επεσήμανε εξάλλου η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΜΜΕΧ, μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων υλοποιούνται σήμερα στη χώρα μας, δημιουργώντας ένα φιλικό προς τον επιχειρηματία περιβάλλον με συνεχώς μειούμενη γραφειοκρατία.
Σύμφωνα με την ίδια, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται περίπου 850.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ισοδυναμούν με το 99,9% του συνόλου των επιχειρήσεων και αποτελούν κύριο παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, καινοτομίας, απασχόλησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα