Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Άθλεση νίκησε 3-2 τον Κύδωνα και πήρε τον τίτλο

Μετά από ένα συναρπαστικό τελικό, που διεξήχθη προχθές στο Ρέθυμνο, η ομάδα εφήβων της Άθλεσης κατέκτησε τον πρώτο φετινό παγκρήτιο τίτλο στο βόλεϊ, επικρατώντας με 3-2 σετ της αντίστοιχης του -περυσινού πρωταθλητή- Κύδωνα (ο οποίος προηγήθηκε 0-2 σετ).
Όπως είναι γνωστό, στη διοργάνωση είχαν δηλώσει μόλις τρεις ομάδες και με βάση το δεδομένο αυτό η ΕΣΠΕΚ όρισε -μετά από κλήρωση- δυο αγώνες. Ζευγάρι στον ημιτελικό του περασμένου Σαββάτου ήταν ο Κύδωνας με τον ΟΦΗ και η νικήτρια ομάδα έπαιξε την επομένη στον τελικό με την Άθλεση.
Στον ημιτελικό, λοιπόν, που έγινε επίσης στο Ρέθυμνο, ο Κύδωνας παρουσιάστηκε σε καλύτερη κατάσταση από τον ΟΦΗ και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση που προέβαλε στα δυο πρώτα σετ, ενώ στο 3ο επικράτησε πολύ πιο εύκολα.
Διαιτητές: Κανακάκης, Ξηρογιάννης
Σετ: 25-22, 25-20, 25-15
Κύδων (Ν. Ζιώγας): Πάτερος, Φουρναράκης, Δαρκαδάκης, Καλλιδονάκης, Ρένιος, Μήτρου (αρχ. εξάδα) Μπενιουδάκης, Κουτσογιαννάκης, Γνεσούλης, Τζαγκαράκης (λίμπερο).
Η χανιώτικη ομάδα άρχισε πολύ καλά τον τελικό, αφού, έστω και μετά από… μάχη, πήρε τα δυο πρώτα σετ και όλα έδειχναν οτι θα μπορούσε να επαναλάβει την περυσινή της επιτυχία. Όμως στο 3ο σετ οι παίκτες του Νίκου Ζιώγα μπήκαν πολύ… χαλαρά στο παρκέ, με αποτέλεσμα η Άθλεση να το κερδίσει πάρα πολύ εύκολα, ενώ μετά από γερή “κόντρα” πήρε και το επόμενο, ισοφαρίσοντας σε 2-2.
Όλα λοιπόν θα κρινόντουσαν στο τάι μπρέικ, όπου το ηρακλειώτικο σωματείο, έχοντας σαφώς καλύτερη ψυχολογία, άλλαξε τερέν προηγούμενο 8-4. Όμως ο Κύδωνας αντέδρασε, ισοφάρισε 8-8 και το σετ εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τους δυο αντιπάλους να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι το 12-12. Η Άθλεση έκανε το 13-12, ενώ στη φάση αυτή χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα (για κτύπημα του χεριού του στο προστατευτικό του πάγκου) αθλητής του Κύδωνα και το σκορ έγινε 14-12. Οι τυπικά γηπεδούχοι αξιοποίησαν το 2ο ματς μπολ που είχαν και έτσι κατέκτησαν αυτοί τον τίτλο.
Διαιτητές: Κανακάκης, Ξηρογιάννης
Σετ: 21-25, 22-25, 25-11, 25-21, 15-13
Ο Ν. Ζιώγας χρησιμοποίησε τους παίκτες που αγωνίστηκαν και στον ημιτελικό, έχοντας αυτή τη φορά στην αρχική εξάδα τον Μπενιουδάκη (αντί του Ρένιου).
* Στην περυσινή διοργάνωση μετείχαν 6 ομάδες και πρωταθλητής είχε αναδειχθεί ο Κύδωνας, υπερτερώντας στην ισοβαθμία της ΓΕΗ. Κάθε ομάδα συγκέντρωσε από 17 βαθμούς στους συνολικά 10 αγώνες, στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν από μια νίκη με 3-1 σετ, όμως η χανιώτικη υπερτερούσε κατά τρεις πόντους (πήρε 17 περισσότερους στο εντός έδρας παιχνίδι της, έναντι 14 της ΓΕΗ στο ματς του Ηρακλείου).   
ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Έναν περιφερειακό προπονητή θα έχει φέτος η ΕΣΠΕΚ, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος τόσο για τ´ αγόρια, όσο και για τα κορίτσια. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Κρητικής Ένωσης, “… η ΕΣΠΕΚ προκηρύσσει την πλήρωση μίας θέσης περιφερειακού ομοσπονδιακού προπονητή για την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΠΕ/ΕΣΠΕΚ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση ενδιαφέροντος και βιογραφικό τους στην  ΕΣ.ΠΕ.Κ εως τις 12 Νοεμβρίου 2010 (ταχυδρομική διεύθυνση: ΕΣΠΕΚ  Τ.Θ. 1894 Ηράκλειο Κρήτης).
Η εργασία του περιφερειακού ομοσπονδιακού προπονητή, ο οποίος θα συμβληθεί με την Ένωση, θα είναι εξάμηνης διάρκειας και η συνολική αμοιβή του θα ανέρχεται στο ύψος των 3.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων μετακίνησης. Απο το ποσό αυτό θα καταβληθεί το ποσό των 1.000 ευρώ εντός του 2010 και το υπόλοιπο θα εξοφληθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος.
Οι προπονητές οι οποίοι θα επιλεγούν από τις Ενώσεις Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Κρήτης, θα αναλάβουν, με απόφαση της Επιτροπής Ανάπτυξης, τη λειτουργία του προγράμματος στις περιοχές ευθύνης των τοπικών επιτροπών στα νησιά του Αιγαίου.
Οι υποχρεώσεις των Π.Ο.Π. περιλαμβάνουν:
* Την προεπιλογή αγοριών γεννημένων 1995-1996 και κοριτσιών γεννημένων 1996-1997, η τελική επιλογή των οποίων θα γίνει κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος περιφερειών.
* Μηνιαίες προπονήσεις (2 συγκεντρωτικές για αγόρια – 2 για κορίτσια)
* Μια συγκεντρωτική προπόνηση την περίοδο των Χριστουγέννων.
* Πανελλήνιο τουρνουά Περιφερειών την περίοδο του Πάσχα.
* Κατάθεση εκθέσεων με ατομικές και συνολικές αξιολογήσεις, συμπεράσματα και επιμέρους προτάσεις για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα