Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τη νίκη της ημέρας ο Κρ. Αστέρας 2-1 την Ιωνία

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής για την Α´ κατηγορία, ο Κρ. Αστέρας επικράτησε με 2-1 της Ιωνίας 2000 γκρεμίζοντας τους “κιτρινόμαυρους” από την κορυφή του 2ου ομίλου όπου μόνος πρώτος έμεινε ο Κισαμικός (3-0 τον ΑΟ Περιβολίων).
Στον 1ο όμιλο ενώ ο Μινώταυρος με τον Αρη Σ. προχώρησαν με νίκες, αντίθετα ο Γρανίτης σκόνταψε (1-1) απέναντι στα Κεραμειά. Πιο αναλυτικά οι αγώνες του Σαββατοκύριακου:
Α´ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ος όμιλος (3η αγωνιστική)
Ικαρος Μ.  – Κορωνίδα 0-0
Τον πρώτο τους βαθμό πηραν οι δύο ομάδες που έχασαν όμως την ευκαιρία να πλησιάσουν την πεντάδα. Οι Μαρινάκης, Σταυρουλάκης έχασαν ευκαιρίες για την ομάδα του Βάμου και οι Βρεττός και Μεγαλακάκης για τον Ικαρο.
Καλή ήταν η διαιτησία του Χρυσού
Παλαιόχωρα – Μινώταυρος 1-4
Μη σας ξεγελάει το σκορ η νίκη ήρθε πολύ πιο δύσκολα για την ομάδα των Μουρνιών που μάλιστα βρέθηκε από το 12´ να χάνει με γκολ το οποίο πέτυχε με σουτ ο Λειβαδίτης. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νταγκουνάκης με σουτ έξω από την περιοχή. Το 1-1 έμεινε μέχρι το 74´ όταν ο Μιχάκης με ωραίο μακρινό σουτ έγραψε το 1-2. Ο Δημούσης στο 86´ με κεφαλιά από σέντρα του Νταγκουνάκη, και ο Περδικάκης με πλασέ ένα λεπτό αργότερα από πάσα του Γκούντελου έκλεισαν το σκορ. Καλή ήταν η διαιτησία του Μπερτάκη
Κεραμειά – Γρανίτης 1-1
Τα Κεραμειά έριξαν από την κορυφή την ομάδα της Αγ. Μαρίνας και μάλιστα άνοιξαν το σκορ με πλασέ του Γ. Ποποδάκη στο 68´ ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και το δοκάρι μόλις στ 1ο λεπτό . Τελικά στο 84´ ο Μ. Μαραγκάκης με πλασέ ισοφάρισε διατηρώντας αήττητο τον Γρανίτη. Καλή ήταν η διαιτησία του Λέττα
ΑΟΔΑ – Αστέρας Μ. 1-1
Η ομάδα του Μανολιόπουλου προηγήθηκε 0-1 με εκτέλεση φάουλ του Γιανναράκη όμως στο 78´ από μπαλιά του Λυκοβουνιώτη ο Κομνηνός -που είχε περάσει αλλαγή- με γυριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ετσι και οι δύο ομάδες έχασαν την ευκαιρία να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για να εδραιωθούν στην πρώτη 5άδα. Καλή ήταν η διαιτησία του Γιαννουλάκη
Θύελλα Κ. – Αρης Σ. 1-2
Ασταμάτητη η ομάδα της Σούδας έκανε το 3Χ3 στο Κολυμπάρι παρότι στο 62´ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Καραγκούνη που την βρήκε. Ο τελευταίος πήρε το αίμα του πίσω όμως μέσα σε 8 λεπτά αφού με δύο εκτελέσεις φάουλ, σαν πέναλτι, ανέτρεψε το σκορ. Ενδιάμεσα στο 76´ είδε την 2η κίτρινη ο Κορωνιωτάκης ενώ ο Αρης είχε και δοκάρι με τον Πολάκη στο 32´. Καλή ήταν η διαιτησία του Δημοβασίλη
2ος όμιλος (3η αγωνιστική)
ΑΟ Περιβολίων  – Κισαμικός 0-3
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Κισαμικό που όμως είχε ξανά αποβολή (στο 70´ με 2η κίτρινη ο Δοντσίδης). Στο 39´ από κόρνερ του Στρατουδάκη ο Νικηφοράκης πέτυχε το 0-1 με κεφαλιά και αφού στο 44´ ο Δοντσίδης εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ο Μπαμπουνάκης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με σουτ. Αλλά ακόμα και με 10 παίκτες ο Κισαμικός πέτυχε ένα ακόμα γκολ με σουτ του Κλωθάκη στο 90´ από μπαλιά του Μπαμπουνάκη.
Μέτρια ήταν η διαιτησία του Μπουλέρου
Κρ. Αστέρας – Ιωνία 2000 2-1
Ο Κρ. Αστέρας πέτυχε την νίκη της μέρας και γκρέμισε την Ιωνία από την κορυφή. Μετά από ένα άγονο α´ μέρος το β´ 45λεπτο έκρυβε όλες τις συγκινήσεις και δύο πέναλτι στο φινάλε. Ο Χρ. Νταγκουνάκης με εκπληκτική ατομική προσπάθεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πέτυχε το 1-0 στο 57?ενώ στο 75´ ο Βολάνης νίκησε αμυντικούς και γκολκίπερ στον αέρα όμως η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά στο 85´ ο Βολάνης κέρδισε πέναλτι από τον Μαυριδάκη το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μεζαρτζόπουλος (1-1). Αλλά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν το χέρι του Ντογκρασβίλι στο σουτ του Χρ. Νταγκουνάκη που έστειλε και τον Μιχαλέφσκι στην… άσπρη βούλα να πετυχαίνει το τελικό 2-1. Μετά τη λήξη είδε την 2η κίτρινη ο Ντογκρασβίλι για κάτι που είπε στον διαιτητή.
Για την διαιτησία του Κανελάκη υπάρχουν αρκετές ενστάσεις και από τις δύο ομάδες. Η Ιωνία θεωρεί ότι δύο φορές δεν άφησε το πλεονέκτημα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν σκοράρουν οι Δασκαλάκης, Χατζηγιάννης ενώ και ο Κρ. Αστέρας θεωρεί ότι έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αμφισβητεί το εις βάρος του πέναλτι.
Ασπίδα – Ηρακλής Ν. 1-3
Παλικάρι ο σύλλογος των Νεροκούρου πέτυχε την πρώτη του νίκη παρότι για 70 λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο και τον Π. Αμαξόπουλο κάτω από τα δοκάρια! Βέβαια ο Ηρακλής αιφνιδίασε αφού ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια με σουτ του Ράμφου στο 2´ και πέτυχε νωρίς ένα ακόμα τέρμα με σουτ του Σταθάκη στο 19´. Δύο λεπτά αργότερα ο Καλπάκης ανατράπηκε από τον Βακάκη, που αποβλήθηκε, και ο Κυρμιτζής που εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι μείωσε σε 2-1.
Μέχρι το 90´ πάντως η Ασπίδα δεν κατάφερε να κάνει κάτι για να μην χάσει το αήττητο ενώ στις καθυστερήσεις έχασε με κόκκινη τον Γεραμάνη (92´) και δέχθηκε ένα ακόμα τέρμα από πλασέ του Τσαγκαράκη (93´).
Από την διαιτησία του Παναγόπουλου έχουν παράπονα και οι δύο ομάδες. Ο Ηρακλής θεωρεί ότι δεν υπήρχε αποβολή αφού υπήρχαν και άλλοι αμυντικοί στη φάση του 21´ ενώ η Ασπίδα ότι ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι και το ροκάνισμα χρόνου από τους παίκτες του αντιπάλου της με αποτέλεσμα να μην παιχθεί ποδόσφαιρο ειδικά στο β´ ημίχρονο.
ΑΕ Κυδωνίας – Ιδομενέας 3-1
Εύκολα επικράτησε η ΑΕ Κυδωνίας πετυχαίνοντας δύο γκολ από το πρώτο ημίωρο. Στο 20´ ο Ιγγλεζάκης με σουτ και στο 28´ ο Λούλος με ατομική προσπάθεια ήταν οι σκόρερ για να μειώσει στο 40´ ο Ζαχάρογλου με σουτ. Ομως στο 60´ ο Καλογεράκης αξιοποίησε πάσα του Γκάκιε πετυχαίνοντας το τελικό 3-1. Στο 80´ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Δ. Παπαντωνάκης της ομάδας του Γαλατά.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μαρινάκη
Ποσειδών – Δόξα Π. 0-3
Πρώτη νίκη για την ομάδα των Παχιανών που ελπίζει ότι θα καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα. Χωρίς γκολ κύλησε το α´ ημίχρονο όμως με την έναρξη της επανάληψης στο 49´ ο Μιχελάκης με κεφαλιά από κόρνερ του Γαλανίδη πέτυχε το 0-1. Στο 80´ σε πάσα του Μιχελάκη ο Σγουρομάλλης με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Δόξας και ο ίδιος παίκτης στο 90´ από μπαλιά του Μοσχόπουλου έκλεισε το σκορ. Δοκάρι είχε ο Γαλανίδης στο 1´. Καλή ήταν η διαιτησία του Μιχελάκη
Β´ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
3η αγωνιστική
Πλάτανος – Ικαρος Τ. 3-1
Ψηλά στη βαθμολογία οι γηπεδούχοι με τη νίκη τους αυτή. Στο 40´ με εκτέλεση φάουλ του Στεφ. Μαργαριτάκη έγινε το 1-0 για να πετύχει το 0-2 στο 65´ ο Τόμα με σουτ έξω από την περιοχή. Το 3-0 έκανε από κοντά ο Κομπογεννητάκης στο 80´ μετά από ασίστ του Α. Μαργαριτάκη. Για την ομάδα του Ταυρωνίτη μείωσε στο 90´ ο Δ. Γκουντελίτσας με πλασέ από πάσα του Κουτρουλάκη και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Γ. Βεστάκη.
Από τη διαιτησία του Μπερτάκη έχουν πάρα πολλά παράπονα οι φιλοξενούμενοι θεωρώντας ότι έπαιξε φουλ έδρα. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι στην φάση του πρώτου γκολ έγινε επιθετικό φάουλ ενώ όταν το σκορ ήταν 1-0 δεν τους δόθηκε πέναλτι όταν αμυντικός έπαιξε βόλεϊ. Ακόμα, στο τρίτο γκολ υπηρξε διπλή παράβαση για την οποία ευθύνεται ο α´ βοηθός Μαραγκάκης καθώς η μπάλα είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου ενώ στη συνέχεια ο σκόρερ ήταν και σε θέση οφσάϊντ όπως σημειώνει.
Δάφνη – Τιτάν 1-1
Επεισοδιακό φινάλε είχε το αποκορωνιώτικο ντέρμπι αφού οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο φινάλε τη νίκη με ένα πέναλτι που δόθηκε μετά από περιπετειώδη τρόπο. Συγκεκριμένα , σε ανατροπή του Μαυρούλη αρχικά ο διαιτητής έδειξε άουτ αλλά ο α´ βοηθός Φανιουδάκης έδειξε πέναλτι. Κάτι που προκάλεσε αρχικά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για την απόφαση του διαιτητή και προσωρινή διακοπή του παιχνιδιού ενώ στη συνέχεια όταν επικράτησε η θέση του βοηθού ήταν οι παίκτες των Καλυβών που ξεσηκώθηκαν. Τελικά το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μαυρούλης ισοφαρίζοντας το τέρμα που είχε σημειώσει στο 12´ με πλασέ ο Ολ. Μαδαριωτάκης έπειτα από πάσα του  Μ. Κοτρωνάκη.
Μοιραία για τη διαιτησία του Χρυσού έχουν παράπονα και οι δύο ομάδες οι οποίες μάλιστα ζήτησαν και από ένα πέναλτι. Οι γηπεδούχοι πάνω στον Μετίν και οι φιλοξενούμενοι σε ανατροπή του Στ. Μαδαριωτάκη στο 88´. Από τη Δάφνη σημειώνουν εξάλλου ότι φέτος έχουν συναντήσει πολύ κακές διαιτησίες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις ακόμα και με σωματεία που έχουν πολύ καλές σχέσεις.
Διαγόρας – Παγχανιακός 3-1
Εντυπωσιακή η νεοφώτιστη ομάδα του Νιο Χωριού αιφνιδίασε τον αντίπαλό της πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο και άλλο ένα με τη συμπλήρωση του α´ 30λεπτου. Στο 7´ από ασίστ του Παπασταματάκη ο Βορεινάκης με πλασέ άνοιξε το σκορ για να διπλασιάσει τα τέρματα στο 19´ ο Καραθανάσης με εκτέλεση φάουλ , αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Στο 30´ από μπαλιά του Βαγιωνάκη ξανά ο Καραθανάσης με ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το 3-0 για να μειώσει στο 40´ με σουτ ο Φαντάκης και αφού η μπάλα κτύπησε και στον Βορεινάκη. Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Λέττα με τους φιλοξενούμενους να υποστηρίζουν όμως ότι μπορεί να υπήρχε επιθετικό φάουλ στη φάση του πρώτου τέρματος.
Νέοι Χανίων – Σφακιά 4-0
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ηλία Μουτσάνγκι που πέτυχε και τα τέσσερα γκολ οι γηπεδούχοι έμειναν μόνοι στην κορυφή εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Αμιλλα αγωνίζεται μεθαύριο. Στο 19´ με πλασέ έξω από την περιοχή, στο 46´ με πλασέ , στο 68´ με σέντρα -σουτ από αριστερά και στο 69´ με πλασέ ο Ηλ. Μουτσάνγκι πέτυχε τα τέσσερα τέρματα, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 53´. Νωρίτερα δοκάρι είχαν και τα Σφακιά με τον Περράκη στο 48´ ενώ στο 62´ ήταν ο Κωνσταντινίδης που είδε την ενέργειά του να καταλήγει στο δοκάρι. Καλή ήταν η διαιτησία του Μανιατάκη
Την Τετάρτη θα παίξουν:
Ελ.Βενιζέλος – ΙΝΚΑ
Χάλης – Ε.Θ.Κ.
Ν. Αστέρας – Ροδωπού
Απόλλων – Αμιλλα


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα