Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εντός έδρας την Κυριακή με στόχο τη νίκη

Γηπεδούχα αγωνίζονται την Κυριακή δυο χανιώτικα σωματεία που μετέχουν σ´ εθνικές κατηγορίες, έχοντας και τα δυο κοινό στόχο τη νίκη.
Ο ΟΑΧ υποδέχεται το Ηράκλειο, για το πρωτάθλημα της Α1 πινγκ πονγκ ανδρών, ενώ η ΕΑΧ Χανιά παίζει με το Καματερό, σ´ έναν ιδιαίτερα καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία της αγώνα.
Ακόμη, το Σαββατοκύριακο διεξάγεται στο Ρέθυμνο το παγκρήτιο πρωτάθλημα βόλεϊ εφήβων, στο οποίο μετέχουν μόλις 3 ομάδες (ανάμεσά τους και ο Κύδωνας) και για το λόγο αυτό θα ολοκληρωθεί μέσα στο διήμερο. Αναλυτικότερα.

Α1 ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΑΝΔΡΩΝ
Το μοναδικό εντός έδρας παιχνίδι του στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 πινγκ πονγκ ανδρών δίνει την Κυριακή ο ΟΑΧ, αντιμετωπίζοντας (12μ, στις εγκαταστάσεις του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, στα Κουνουπιδιανά) το Ηράκλειο ΟΑΑ.
Όπως είναι γνωστό, φέτος και για λόγους οικονομίας όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν -μέσα σε συνολικά 6 Σαββατοκύριακα- στην αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, εκτός από αυτά ανάμεσα στις ομάδες του νησιού μας, που θα γίνουν σε Χανιά και Ηράκλειο (ο β´ γύρος).
Στο πρώτο αγωνιστικό διήμερο, τα δυο σωματεία έδωσαν από τέσσερις αγώνες, με το χανιώτικο να έχει απολογισμό μια νίκη – τρεις ήττες, ενώ 4 ήττες γνώρισε το ηρακλειώτικο.
Με τον ΟΑΧ -που έχει μοναδικό στόχο τους δυο βαθμούς- θα παίξουν οι Μανώλης Πατσουμαδάκης, Κώστας Μουτσάκης και οι νεαροί αθηναίοι Γιώργος Κανάσης, Γιώργος Νταλιάνης, οι οποίοι αποκτήθηκαν με υποσχετική για ένα χρόνο από τον Α.Ο. Πεύκης (πέρυσι έπαιζαν στο Α.Κ. Ζωγράφου).
Για το 2ο αγωνιστικό διήμερο θα παίξουν -στο ΣΕΦ- ακόμη. Σάββατο: ΑΣ Πέρα – Ταταύλα, Αμφιθέα – Ολυμπιακός, ΠΚΔ Ταύρου – Ηράκλειο 2001. Κυριακή – πρωί: ΑΣ Πέρα – Ηράκλειο 2001, Αμφιθέα – Πεύκη. Απόγευμα: Ολυμπιακός – ΑΣ Πέρα, Αμφιθέα – ΠΚΔ Ταύρου, Πεύκη – Ταταύλα.   
Σύμφωνα με την προκήρυξη, η 8η και 9η ομάδα της τελικής βαθμολογίας θα παίξουν μπαράζ με την 2η και 3η της Α2 για δυο θέσεις στη μεγάλη κατηγορία, ενώ στην Α2 Εθνική υποβιβάστηκε το Α.Κ. Ζωγράφου (που αποχώρησε από τη διοργάνωση, η οποία διεξάγεται με 9 σωματεία).
Α2 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αύριο ολοκληρώνει την προετοιμασία της η ΕΑΧ Χανιά για το ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι που δίνει την Κυριακή (5μμ, κλ. Κλαδισού, διαιτητές Δημάκης – Παζάρογλου) με το Καματερό.
Έχοντας ήδη τρεις ήττες στα ισάριθμα μέχρι τώρα παιχνίδια της, η χανιώτικη ομάδα δεν έχει πλέον άλλα περιθώρεια για απώλειες, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα μείνει από νωρίς πίσω στη βαθμολογία και τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ, μιας και από τις συνολικά 9 ομάδες θα υποβιβαστούν οι πέντε.
Η Νατάσα Ότοβιτς- Φάσουρα και η πολωνέζα συνεργάτιδά της, Ελιζαμπέτα Ολζέβσκα, αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, αφού λόγω τραυματισμού δεν θ´ αγωνιστούν οι Χαλκιαδάκη, Μακρυγιάννη, Κατσανεβάκη, όπως και η Σαματά (λόγω τιμωρίας).
Η αποστολή, λοιπόν, των γηπεδούχων μόνον εύκολη δεν θα είναι αφού, επιπρόσθετα, το Καματερό έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έρθει στα Χανιά από το Σάββατο. Όμως, όπως προαναφέρουμε, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του νομού μας, με δεδομένο μάλιστα ότι ακολουθεί -με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, στις 11/12- ένα ακόμη πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τις Ελπίδες Δράμας.
ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Ο ΤΣΑΒΔΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ: Ο νεαρός αθλητής του Κύδωνα, Δημήτρης Τσαβδάρης μετείχε στην προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας νέων και έπαιξε στα τρία φιλικιά που έδωσε -στη Θεσσαλονίκη- με την αντίστοιχη της  Σερβίας, έχοντας καλή παρουσία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μην κατάφερε να σημειώσει νίκη, όμως με τις εμφανίσεις που έκανε έδειξε ότι ο χρόνος δουλεύει γι´ αυτό.
Στον πρώτο αγώνα η Ελλάδα έχασε 24-32, ακολούθησε ισοπαλία 25-25 (με τον Τσαβδάρη να σημειώνει ένα γκολ), ενώ στο χθεσινό ματς ηττήθηκε 26-31.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΕΦΗΒΩΝ
Τρεις μόλις ομάδες θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου, στο Ρέθυμνο, με τη μορφή τουρνουά.
Μεθαύριο θα παίξουν (7.30μμ) ο Κύδωνας με τον ΟΦΗ και η νικήτρια ομάδα θ´ αντιμετωπίσει την επομένη (12.30μμ) την Άθλεση (που ήταν… η τυχερή της κλήρωσης), για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας.
ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Στο Λουτράκι (εγκαταστάσεις Sport Camp) άρχισε χθες η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας βόλεϊ κορασίδων, στην οποία μετέχει και η αθλήτρια της Άθλεσης, Μαρία Γενιτσαρίδη. Η προετοιμασία γίνεται υπό τις οδηγίες της ομοσπονδιακής προπονήτριας Καρολίνας Μπαρζούκα και του -χανιώτη- συνεργάτης της Γιώργου Μπουρμπάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα