Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

?Στόχος η αντιμετώπιση της ερημοποίησης?

Η βελτίωση του εισοδήματος των κατοίκων του διευρυμένου Δήμου Καντάνου – Σελίνου με στοχευμένες παρεμβάσεις, η αντιμετώπιση της ερημοποίησης της υπαίθρου, η οργάνωση του καινούριου Δήμου θα αποτελέσουν τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού ´ Ενωτική Κίνηση Δήμου Καντάνου – Σελίνου´, όπως επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιώργος Δερμιτζάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης με ετεροδημότες των Χανίων χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο.
Ο κ. Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται για τον διευρυμένο Δήμο ενώ το ´παρών´ στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Καντάνου Ευτύχης Δασκαλάκης, ο δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περάκης καθώς και πολλοί υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού ´Ενωτική Κίνηση Δήμου Καντάνου – Σελίνου´.
Όπως επεσήμανε ο κ. Δερμιτζάκης: “Η Ενωτική Κίνηση Δήμου Καντάνου – Σελίνου αποτελείται από άτομα κατ? εξοχήν έμπειρα στα δημοτικά πράγματα, ενώ υπάρχει μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων που με τον αυθορμητισμό τους, σε συνεργασία με την εμπειρία των παλαιότερων, θα αποτελέσουν ένα σύνολο, που είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσει να κάνει την παρέμβασή του για τον διευρυμένο Δήμο Καντάνου – Σελίνου. Η παρέμβαση αυτή θα είναι προσαρμοσμένη σε κάθε περιοχή η οποία δεν θα εξαιρεί κανέναν από το αναπτυξιακό γίγνεσθαι που προσφέρει ο ´Καλλικράτης´. Μέσα από τις δυσκολίες της νέας αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την ανάπτυξη του τόπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον διευρυμένο Δήμο έχουμε τρία διαφορετικά μοντέλα ανάπτυξης: Η περιοχή της Παλαιόχωρας – Κουντούρας με τον Τουρισμό και τα πρώιμα κηπευτικά και η ενδοχώρα με την παραδοσιακή καλλιέργεια της ελιάς. Πρέπει να αναπτυχθούν δύο διαφορετικές ταχύτητες για τις οποίες απαιτούνται στοχευμένες παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε το εισόδημα του κόσμου και να καταφέρουμε να συγκρατήσουμε την ερήμωση της υπαίθρου”.
Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, άμεση προτεραιότητα για την νέα Δημοτική Αρχή θα είναι η οργάνωση του καινούριου Δήμου η οποία, όπως επεσήμανε, θα αποτελέσει τον κύριο αναπτυξιακό μοχλό για την επιβίωσή του.  
Ελ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα