Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υποψήφιοι από άλλες χώρες

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Του Γιάννη Ζωράκη

Τρεις αλλοδαποί … Ηρακλειώτες υποψήφιοι σύμβουλοι στις δημοτικές εκλογές

Μιλούν για τους στόχους και τις επιδιώξεις τους

Είναι από την Καζαμπλάνκα, τη Γερμανία, την Αγγλία. Κι όμως είναι Έλληνες. Ζουν και εργάζονται επί χρόνια εδώ, έχουν οικογένεια κι έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Άνθρωποι που η τύχη της ζωής τούς έφερε στην Κρήτη, για να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο στην αρχή της πορείας τους, αλλά και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για το κοινωνικό σύνολο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Υποψήφιοι σύμβουλοι από το εξωτερικό που ζουν και εργάζονται πλέον εδώ, υπάρχουν σε πολλούς από τους νέους δήμους. Η ´Π´ αναζήτησε και βρήκε ορισμένους από αυτούς προκειμένου να μάθει τις σκέψεις τους, τις θέσεις τους, αλλά και το όραμα τους για το μέλλον.
´Δεν αισθανόμαστε ξένοι στο Ηράκλειο πια, αφού η ζωή μας είναι εδώ´ τονίζουν στο σύνολο τους οι υποψήφιοι που επισημαίνουν ωστόσο πως θεωρούν θετική τη διαφορετική θεώρηση πραγμάτων που κουβαλούν ως παρακαταθήκη από τον τόπο τους. ´Ξέρουμε τις ανάγκες που μπορεί να έχουν άνθρωποι από το εξωτερικό που θέλουν να ζήσουν μόνιμα στην Ελλάδα κι είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε´ αναφέρουν, προσθέτοντας:
´Ταυτόχρονα όμως γνωρίζουμε και τα καθημερινά προβλήματα του τόπου μας, κι έχουμε τη γνώση για να συμβάλλουμε στην επίλυσή τους´.

Αλέξης Λαφνούν –
Ενας φαρμακοποιός από την Καζαμπλάνκα με προσφορά στα κοινά

Μέλος των «Φαρμακοποιών χωρίς σύνορα», διδάκτορας της Φαρμακολογίας αλλά και ερευνητής στη Σχολή Τεχνολογικών Επιστημών της Καζαμπλάνκα, είναι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Ηράκλειο ? Ανοιχτοί Ορίζοντες του Γιάννη Κουράκη, Αλέξης Λαφνούν.
Ο κ. Λαφνούν με καταγωγή από το Μαρόκο, βρίσκεται 26 χρόνια στην Ελλάδα, έχει υπηρετήσει τον Ελληνικό Στρατό και υπήρξε ελεγκτής στο Τμήμα Υγειονομικής Περίθαλψης του ΟΠΑΔ.
Έχει κάνει οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ στο σύνολό της, η ευρύτερη οικογένειά του, είναι αναγνωρισμένη για την αξία και την προσφορά της στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
´Στο Ηράκλειο υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν έρθει από το εξωτερικό, έχουν φτιάξει μια νέα ζωή και προσφέρουν στον τόπο´, αναφέρει ο Αλέξης Λαφνούν, προσθέτοντας: ´Θεωρώ πως όλους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και κάθε έναν κάτοικο του εξωτερικού που έρχεται στο Ηράκλειο, μπορώ να τους βοηθήσω και να προσπαθήσω για τα δικαιώματά τους, μιας κι ένας τέτοιος άνθρωπος υπήρξα κι εγώ. Πέρα από αυτό όμως, η ενεργοποίηση και η δράση μου στα κοινά μου δίνει πολλές δυνατότητες κι αισθάνομαι πως μπορώ να προσφέρω πολλά στους τομείς που μέχρι τώρα έχω ασχοληθεί´.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Λαφνούν, οι άνθρωποι από το εξωτερικό θέλουν να γνωρίζουν πως υπάρχει ένας τουλάχιστον εκπρόσωπος τους, που να γνωρίζει τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Παράλληλα, υποστηρίζει πως θεωρεί την εμπειρία του στον ευρύτερο χώρο της Υγείας, ιδιαίτερα σημαντική και «μέσο» προσφοράς στον τόπο.
Μαξ Τζωρτζ Μπαρσχ –
Ο Γερμανός φυσικοθεραπευτής με πολυετή ενεργό δράση στην Ελλάδα

Ο  μοναδικός υποψήφιος στη Μεσαρά με καταγωγή από το εξωτερικό, είναι ο Μαξ Τζωρτζ Μπαρσχ, που κατεβαίνει υποψήφιος με τον συνδυασμό «Φαιστός ? Ενεργοί Πολίτες» της Μαρίας Πετρακογιώργη.
Με καταγωγή από τη Γερμανία και εννιά χρόνια ενεργού δράσης στο Τυμπάκι, ο Γερμανός φυσικοθεραπευτής, αισθάνεται Έλληνας και δικαιωμένος που συμμετέχει σ? ένα ψηφοδέλτιο του Νομού.
´Επέλεξα να κατέβω στις εκλογές, λόγω του πολιτικού κλίματος που είδα στο χωριό όπου μένω´, αναφέρει ο κ. Μπαρσχ και προσθέτει:
´Είδα την ανάγκη για αλλαγή στην πολιτική, για φρέσκιες ιδέες και για πρωτοπόρες προτάσεις. Γι? αυτό αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές, πιστεύοντας πως μόνο έτσι θα μπορούσα να διεκδικήσω κάτι καλύτερο για έναν τόπο που θεωρώ πια δικό μου´.
Ο κ. Μπαρσχ υποστηρίζει παράλληλα πως οι άνθρωποι που έρχονται από το εξωτερικό, ειδικότερα στην ενδοχώρα του νομού, χρειάζονται κάποιον να τους εκπροσωπεί και να τους καταλαβαίνει.
´Πολλοί από τους ανθρώπους του εξωτερικού θέλουν να κάνουν πράγματα, αλλά δεν έχουν τις ευκαιρίες. Θεωρώ πως η ευκαιρία που μου δόθηκε, είναι ευκαιρία για όλους τους κατοίκους με καταγωγή από το εξωτερικό και πιστεύω πως αποτελεί την αρχή για μια σημαντική αλλαγή, για την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας´.

Τζούλη Ντάβις – Καψετάκη:
Η ξεναγός που ζει 25 χρόνια στην Ελλάδα

Σχεδόν 25 χρόνια βρίσκεται στην Κρήτη η υποψήφια με τον συνδυασμό του Ζαχαρία Δοξαστάκη ´Δημοτική Αναγέννηση´, Τζούλη Ντάβις Καψετάκη.
Είναι μητέρα δύο κοριτσιών κι εργάζεται ως ξεναγός, αν κι έχει τελειώσει αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου.
Ενεργή από την πρώτη στιγμή της ζωής της στην Κρήτη, η κα Ντάβις είναι αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου.
´Νομίζω πως όλοι μας μπορούμε να συμμετέχουμε και να βοηθήσουμε, με τη διαφορετική μας Παιδεία, αλλά και την περισσότερο Ευρωπαϊκή προσέγγισή μας σε καίρια θέματα´, τονίζει η κα Ντάβις και προσθέτει:
´Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους ξένους και στους Έλληνες. Δεν νιώθω ξένη και νομίζω πως όλοι οι υποψήφιοι που συμμετέχουμε στα κοινά κι έχουμε καταγωγή από το εξωτερικό, μπορούμε να ανταποκριθούμε πολύ καλά. Πολλοί από μας έχουν δώσει εξετάσεις ελληνικής γλώσσας και βρισκόμαστε σε πολύ υψηλά επίπεδα´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα