Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ετοιμο το Υπουργείο Εσωτερικών

Αθήνα
Στο αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου αφενός λόγω της εφαρμογής του ´Καλλικράτη´ και αφετέρου λόγω των γενικότερων εξελίξεων που αφορούν την πορεία της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία SingularLogic.
Ο  κ. Ραγκούσης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει επιτυχώς τις πρώτες εκλογές του ´Καλλικράτη´ που θα αναδείξουν, όπως είπε, 13 περιφερειάρχες και 235 ισχυρούς, περισσότερο από ποτέ, δημάρχους στη χώρα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, η προοδευτική μεταρρύθμιση του ´Καλλικράτη´ αποτελεί την πιο ισχυρή πράξη της κυβέρνησης μέσα από την οποία αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη της πολιτείας προς τους πολίτες.
ΕγγΥΗσεις απΟ τη SingularLogic
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καρακαδάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SingularLogic ανέφερε ότι και στις φετινές εκλογές η εταιρεία θα διεξαγάγει με απόλυτη υπευθυνότητα το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων που ξεκίνησε το 1981 και συνεχίζει ανελλιπώς.
Οπως ανέφερε ο κ. Καρακαδάς, το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT 2×2) των αποτελεσμάτων φιλοδοξεί η δημοσιοποίηση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος για τις 13 Περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους, μέσω ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος 20% των εκλογικών τμημάτων, να επιτευχθεί μεταξύ 9 – 9.30 μ.μ., εφόσον ανταποκριθεί τουλάχιστον το 1/2 του δείγματος των εκλογικών τμημάτων από όλες τις περιφέρειες.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκαν οι τεχνολογικές λύσεις, καθώς και οι πέντε νέες ενέργειες/καινοτομίες που υποστηρίζουν την εκλογική διαδικασία και ειδικά τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2010. Οπως ανέφερε ο κ. Καρακαδάς οι δύο πρώτες προέρχονται από μια νέα πολιτική καινοτομία του υπουργείου σχετικά με το πρόγραμμα ´Καλλικράτης´ και συγκεκριμένα:

*Νέα Πύλη ´Διαφάνεια´: Υλοποίηση σε διαδικτυακό περιβάλλον όπου για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους την πληροφορία σχετικά με τα έσοδα και τις δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων. Συγχρόνως έχουν στη διάθεσή τους πλήρεις λίστες των υποψήφιων συνδυασμών για μελέτη και αξιολόγηση πρις από τις εκλογές.

*Νέα δομή ´Καλλικράτης´: Επανασχεδιασμός του λογισμικού εφαρμογών με διευρυμένες δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης στοιχείων σε όλα τα αποτελεσματικά επίπεδα της διοικητικής δομής του ´Καλλικράτη´.

Οι καινοτομΙες
Παράλληλα, η SingularLogic παρουσίασε τρεις καινοτομίες που ενισχύουν την ποιότητα και την ταχύτητα της ενημέρωσης των πολιτών:

1. SRT 2X2 – Το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Για πρώτη φορά φέτος η χρήση θα γίνει σε δύο διακριτικές εκλογικές διαδικασίες (περιφερειακές και δημοτικές) και δύο κύκλους εκλογών (επαναληπτικές, όπου αυτό χρειαστεί).

2. Βελτιωμένη απεικόνιση στήριξης των υποψηφίων: Επανασχεδιασμός του τρόπου απεικόνισης της κομματικής στήριξης κατά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, δίνοντας για πρώτη φορά διακριτά την κομματική προέλευση των υποψηφίων (επικεφαλής συνδυασμών), όσο και την κομματική στήριξη που έχει εξασφαλίσει κάθε συνδυασμός. Εμπλουτισμός του παραδοσιακού χάρτη με την πληροφορία των στηρίξεων για πιο ολοκληρωμένη και αντικειμενική προβολή.

3.ΜORE (mobile optimised Results for Elections): Ανάπτυξη εξειδικευμένης εφαρμογής για ´έξυπνα´ κινητά όπου οι πολίτες για πρώτη φορά θα έχουν στη διάθεσή τους τη λίστα των υποψηφίων 10 ημέρες πριν τις εκλογές, καθώς και πρόσβαση στα εκλογικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης με εύχρηστο και γρήγορο τρόπο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα