Μουσείο Τυπογραφείας

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Σύγκληση της διακομματικής ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Αθήνα
Την έκτακτη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής προκειμένου ´να αποκατασταθεί η αρχή της ισότιμης και πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών από τα ΜΜΕ, κατά την προεκλογική περίοδο´, ζητάει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στην επιστολή του ότι ´η απόφαση του πρωθυπουργού να παραχωρήσει σήμερα -μόνος και χωρίς την παρουσία άλλων πολιτικών αρχηγών- διακαναλική συνέντευξη, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου, εγείρει την ανάγκη, στο πλαίσιο των αρχών της πολυφωνίας και του δικαιώματος στην ενημέρωση, αντίστοιχης δυνατότητας για όλα τα κόμματα´.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
Ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης για το Κυπριακό

Αθήνα
Ανοιχτό αφήνουν τα Ηνωμένα Έθνη το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, μέσα στον Νοέμβριο.
Η κυπριακή πλευρά έχει προτείνει ως ημερομηνίες συνάντησης τις ημέρες από τις 15 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.
Ωστόσο, η τουρκοκυπριακή πλευρά φαίνεται να τις απορρίπτει επειδή ο Ντ. Έρογλου θα συμμετάσχει στους εορτασμούς του ψευδοκράτους. ´Δεν έχω να προσθέσω τίποτε. Υπήρξε κάποια κινητικότητα στο νησί, συμπεριλαμβανομένων και δύο συναντήσεων την περασμένη εβδομάδα. Εάν υπάρξει κάτι επιπρόσθετο θα σας ενημερώσω´, ενέφερε ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάρτι Νεζίρκι.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Εκ νέου κατάθεση Σοφοκλή Πρινιωτάκη
Αθήνα
Εκ νέου κατέθεσε στην Εξεταστική της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, μετά από αίτημά του για συμπληρωματική κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι ο επικεφαλής ενός εκ των ταμείων που αγόρασαν το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, έλαβε 6 εκατ. ευρώ τα οποία στη συνέχεια διένειμε σε όσους βοήθησαν στη διευκόλυνση και μάλιστα στην καταγγελία αυτή εμπλέκει και τον έτερο συνέταιρό του, Γιώργο Αποστολίδη, που επίσης κατάθεσε σήμερα. Μετά τις αλληλοκατηγορίες που αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια των χωριστών καταθέσεών τους, οι πρώην συνέταιροι αναμένεται να εξεταστούν το απόγευμα κατ? αντιπαράσταση. Σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πρινιωτάκης καταθέτοντας πρώτος το πρωί στην Εξεταστική Επιτροπή, υποστήριξε ότι ο κ. Αποστολίδης τού αποκάλυψε σημεία της διαδρομής από τις «μίζες» που δόθηκαν.
Ειδικότερα, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Πρινιωτάκης, ο κ. Αποστολίδης τού ανέφερε ότι ο επικεφαλής ενός ασφαλιστικού ταμείου που αγόρασε το επίμαχο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, πήρε 6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διένειμε σε όσους “έλυναν τα χέρια” ειδικά προς την κατεύθυνση των Υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης.
Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολίδης, καταθέτοντας λίγο αργότερα, διέψευσε τα όσα ανέφερε ο κ. Πρινιωτάκης και υποστήριξε ότι, αντίθετα, ο πρώην συνέταιρός του τού είχε αναφέρει ότι θα δώσει «μίζα» σε 4 διοικητές ασφαλιστικών ταμείων για να αγοράσουν τα ομόλογα. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής αποφάσισαν να καλέσουν και τα δύο κεντρικά πρόσωπα σε μία κατ? αντιπαράσταση εξέταση.

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ SIEMENS
Ανοιγμα λογαριασμών 40
μη πολιτικών προσώπων
Αθήνα
Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών 40 κρατικών αξιωματούχων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens ζήτησαν οι εφέτες ανακριτές, με έγγραφό τους προς όλες τις εγχώριες Τράπεζες.
Οι ανακριτές αναζητούν στοιχεία για όλα τα μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί -ως μέλη επιτροπών κ.ά.- στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις συμβάσεις του Δημοσίου για την προμήθεια εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος ασφαλείας C4I, έργο που είχε κατακυρωθεί, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, στην εταιρία SAIC με υπεργολάβο τη Siemens.
Οι κατηγορίες που ερευνώνται για το C4I σχετίζονται με τα αδικήματα της δωροδοκίας (ενεργητικής και παθητικής) και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Τα πρόσωπα για τα οποία ζητούνται στοιχεία των λογαριασμών τους, προέρχονται από τα, συναρμόδια για το έργο, Υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης.
Οι ανακριτές της Siemens έχουν σκοπό να επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρώσουν σύντομα το σκέλος της ανάκρισης που αφορά την προμήθεια για τα αντιπυραυλικά συστήματα Patriot με συμβάσεις του 1998, ώστε να μην κινδυνεύσει η δικογραφία αυτή με παραγραφή λόγω παρέλευσης 15ετίας.
Η ανάκριση σε ό,τι αφορά τα Patriot καλείται να εντοπίσει αν η εν λόγω αγορά του Δημοσίου ήταν συμβατή με το σύνολο του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας και αν ήταν οικονομικά συμφέρουσα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.