Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

?Πεντάρι? το ρετιρέ της Α? κατηγορίας

Πέντε ομάδες διπλασίασαν τις νίκες τους στη δεύτερη αγωνιστική της Α´ κατηγορίας και συνεχίζουν χωρίς απώλειες. Πιο αναλυτικά οι αγώνες του Σαββατοκύριακου:
Α´ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ος όμιλος- 2η αγωνιστική
Γρανίτης – Κορωνίδα 2-1
Διπλασίασε τις νίκες της η ομάδα της Αγ. Μαρίνας ενώ αντίθετα ο σύλλογος του Βάμου παρέμεινε χωρίς βαθμούς. Στο 37´ ο Μπεριάδης κέρδισε πέναλτι από τον Ρεβελάκη το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ντούπης ανοίγωντας το σκορ για να ισοφαρίσει ο Τζαγκαράκης με σουτ στο 53´. Ομως στο 64´ από πλασέ του Μπεριάδη στο δοκάρι ο Στρ. Τερεζάκης κέρδισε το ριμπάουντ και με νέο σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Από την διαιτησία του Ανεζάκη έχουν παράπονα οι ηττημένοι καθώς υποστηρίζουν ότι έγινε επιθετικό φάουλ (χέρι) στο 2ο γκολ ενώ και για το πέναλτι λένε ότι ίσως να έγινε εκτός περιοχής η ανατροπή.
Μινώταυρος – Ικαρος Μ. 2-1
Δύσκολη νίκη στο γειτονικό ντέρμπι για τον Μινώταυρο. Ο Ικαρος παρότι έμεινε με 10 παίκτες στο 35´ όταν ο Πετράκης είδε συνεχόμενες δύο κίτρινες, κατάφερε να προηγηθεί στο 44´ με ένα περιπετειώδη γκολ. Κουνέτας και Σπυριδάκης μπερδεύτηκαν και έδωσαν το δικαίωμα στον Βρεττό να πλασάρει στην εστία. Εκεί δίπλα στο αριστερό δοκάτι ο Πατεράκης φάνηκε ότι θα προλάβαινε την μπάλα όμως ήταν η σειρά του να μπερδευτεί για να καταλήξει αυτή στα δίχτυα. Στο 49´ από σέντρα του Καλαϊτζάκη ο Περδικάκης με μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε και στο 62´ ο Μιχάκης ολοκλήρωσε την ανατροπή με κεφαλιά. Προηγήθηκε σέντρα του Μαργαρώνη και κεφαλιά του Βακαλουνάκη που απέκρουσε προσωρινά ο Νιαουνάκης. Στο 76´ ο Νταγκουνάκης είχε δοκάρι ενώ στο 80´ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Βακαλουνάκης.
Από την διαιτησία του Μιχελάκη έχουν παράπονα οι του Ικάρου θεωρώντας αυστηρή την 2η κίτρινη στον Πετράκη.
Θύελλα Κ. – ΑΟΔΑ 0-2
Στο β´ ημίχρονο ο ΑΟΔΑ βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και παράλληλα για τους πρώτους του βαθμούς. Από μπαλιά του Παπούλια στο 58´ ο Ταταράκης πέτυχε με σουτ το 1ο γκολ και στο 80´ σε πάσα του Λυκοβουνιώτη ο Μ. Καστρινάκης έκλεισε το σκορ Καλή ήταν η διαιτησία του Λέττα
Αρης Σ. – Κεραμειά 3-0
Η ομάδα της Σούδας όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή με δύο νίκες αλλά και είναι η μοναδική από τις 20 που δεν έχει δεχτεί τέρμα. Στο 32´ ο Καραγκούνης με εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και στο 40´ ο Α. Γαλανάκης αφού έπαιξε το “1-2” με τον Πολάκη πέτυχε το 2-0 με σουτ. Το σκορ έκλεισε στο 60´ ξανά ο Α. Γαλανάκης με σουτ εκμεταλλευόμενος τη σύγχιση στην αντίπαλη άμυνα. Αυτό ήταν μάλιστα το τέταρτο γκολ του στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Καλή ήταν η διαιτησία του Παναγόπουλου
Αστέρας Μ. – Παλαιόχωρα 1-1
Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι των νεοφώτιστων. Ο Λειβαδίτης με κεφαλιά στην εκπνοή του α´ ημιχρόνου από σέντρα του Θεοδωράκη πέτυχε το γκολ της ομάδας του Σελίνου όμως στο 75´ ο Γιανναράκης με εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για τον σύλλογο του Μανωλιόπουλου. Καλή ήταν η διαιτησία του Χρυσού
2ος όμιλος- 2η αγωνιστική
Δόξα Π. – Κισαμικός 0-3
Δύο αποβολές και ισάριθμα χαμένα πέναλτι σημάδεψαν τον αγώνα αυτό που είχε αρκετές συγκινήσεις. Μόλις στο 28´ αποβλήθηκε ο Ανιάγκμπε για χτύπημα σε αντίπαλο αλλά έστω και με 10 παίκτες ο Κισαμικός άνοιξε το σκορ στο 38´ με φάουλ του Δοντσίδη. Στο 42´ ο Καλαμπακάκης κέρδισε πέναλτι από τον Προγούλη όμως ο τελευταίος απέκρουσε την εκτέλεση του Δοντσίδη. Στο 59´ σε σέντρα του Δοντσίδη ο Νικηφοράκης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Καστελίου και στο επόμενο λεπτό ο Καλαμπακάκης κέρδισε νέο πέναλτι από τον Προγούλη που είδε την κόκκινη. Ομως και ο Σκαμνάκης που πέρασε στον αγώνα έμεινε ανίκητος από την άσπρη βούλα αποκρούοντας την εκτέλεση του Ντόντα. Ο τελευταίος πάντως πήρε την… ρεβάνς στο 77´ όταν με ατομική προσπάθεια και σουτ πέτυχε το τελικό 0-3.
Από την διαιτησία του Γιαννουλάκη έχουν αρκετά παράπονα από την Δόξα κυρίως για τα πέναλτι και ειδικά για το 2ο καθώς υποστηρίζουν ότι ο Προγούλης τραβήχτηκε και ο παίκτης έπεσε πάνω του και ότι χάρισε κάρτες στον Κισαμικό. Από την πλευρά των νικητών θεωρούν υπερβολική την αποβολή του Ανιάγκμπε.
Ιωνία 2000 – ΑΟ Περιβολίων 1-0
Πολύ δύσκολη νίκη για την Ιωνία 2000 αφού ο νεοφώτιστος σύλλογος των Περιβολίων στάθηκε πολύ καλά και έχασε και αυτός ευκαιρίες. Τελικά όμως στο 59´ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μεζαρτζόπουλου ο Χατζηγιάννης με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα.
Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Κανελάκη
ΑΕ Κυδωνίας – Ασπίδα 1-1
Εχοντας ξεκινήσει με νίκες στην πρεμιέρα οι δύο ομάδες διατήρησαν το αήττητο σε ένα παιχνίδι που όλα κρίθηκαν σε ένα δίλεπτο στο φινάλε του α´ 45λέπτου. Συγκεκριμένα στο 43´ από πάσα του Λούλου ο Λούπου με σουτ πέτυχε το 1-0 για την ΑΕ Κυδωνίας όμως στο επόμενο λεπτό ο Σπαθαράκης ισοφάρισε για την ομάδα του Ναυστάθμου η οποία είχε και δοκάρι μόλις στο 1´ με τον Καλπάκη Καλή ήταν η διαιτησία του Μανιατάκη
Ιδομενέας – Ποσειδών 2-2
Η ομάδα των Τσικαλαριών προηγήθηκε με δύο γκολ όμως δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη. Στο 10´ και στο 22´ από σέντρες του Κουρκουμελάκη ο Κουράκης και ο Μπακογιάννης με σουτ πέτυχαν τα δύο πρώτα τέρματα του Ποσειδώνα για να μειώσει στο 38´ ο Θεοδωράκης. Στο 77´ ο Ν. Κυπραίος με σουτ ισοφάρισε ενώ οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Για τον Ιδομενέα ο Λασαούρι.
Από τη διαιτησία του Λέττα ο Ιδομενέας ζήτησε ένα πέναλτι πάνω στον Θεοδωράκη.
Ηρακλής Ν. – Κρ. Αστέρας 2-4
Πρώτο τρίποντο για την ομάδα του Κρ. Αστέρα ενώ ο σύλλογος των Νεροκούρου ηττήθηκε με το ίδιο σκορ της πρεμιέρας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μιχαλέφσκι που πέτυχε χατ τρικ ενώ κέρδισε και το πέναλτι στο 5´ με το οποίο ο Χρ. Νταγκουνάκης άνοιξε το σκορ. Ο Μιχαλέφσκι λοιπόν στο 48´ διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα για να μειώσει ο Ράμφος στο 54´ από σέντρα του Σταθάκη. Ξανά ο Μιχαλέφσκι στο 57´ πέτυχε με διαγώνιο σουτ το 1-3 από πάσα του Κρεμλίδη για να κάνει το 2-3 στο 87´ και πάλι ο Ράμφος δίνοντας προσωρινά νέο ενδιαφέρον. Ομως αυτό κράτησε μόλις 3 λεπτά αφού στο 90´ από ασίστ του Ντούπη ο Μιχαλέφσκι έκλεισε σε κενή εστία το σκορ.
Από τον Κρ. Αστέρα λένε ότι η διαιτησία του Τριανταφύλλου ήταν μέτρια και τους έδειξε υπερβολικά πολλές κάρτες ενώ από τον Ηρακλή δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο φάνηκε όμως ότι και αυτοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι…
Β´ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2η αγωνιστική
Τιτάν – Πλάτανος 0-0
Δεν ανέδειξε νικητή ο χθεσινός αγώνας στις Καλύβες με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα πολύ καλό 10λεπτο (70´-80´) όταν θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει με τους Ν. Βεστάκη, Α. Ντεντάκη και Σ. Μαργαριτάκη. Στο 90´ αποβλήθηκε ο Μανουσάκης των γηπεδούχων επειδή κτύπησε αντίπαλο.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μαρινάκη με τους γηπεδούχους να έχουν παράπονα από το β´ βοηθό Δημοβασίλη για ένα ακυρωθέν γκολ του Βρυωνάκη στο 30´.
ΙΝΚΑ – Ικαρος Τ. 2-3
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσουχλαράκη που πέτυχε χατ-τρικ η ομάδα του Ταυρωνίτη πήρε το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα. Στο 28´ από πάσα του Κουτσογιαννάκη ο Τσουχλαράκης με σουτ άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει στο 30´ ο Ποθητός με φάουλ. Στο 33´ ο Τσουχλαράκης με σουτ πέτυχε το 1-2 και στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Π. Λιοδάκης κέρδισε πέναλτι από τον Κατσανεβάκη το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ισοφαρίζοντας σε 2-2. Τελικά στο 67´ ο Τσουχλαράκης με όμορφη εκτέλεση φάουλ έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 0-0 (25´). Το ΙΝΚΑ έχασε ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα στο β´ μέρος ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες αφού στο 87´ είδε τη δεύτερη κίτρινη ο Ποθητός.
Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Μπερτάκη με την ομάδα του Ικάρου να θεωρεί αμφισβητούμενο το πέναλτι.
Νέοι Χανίων – Απόλλων 3-2
Δεύτερη νίκη μέσα σε 4 μέρες για τους γηπεδούχους και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Πάλι μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Νταουντάκη με σουτ στο 34´ για να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Σκουμπάκη στο 39´ από σέντρα του Κωνσταντινίδη. Ο Μουτσάνγκι στο 55´ με κεφαλιά σημείωσε το 2-1 στο 55´, ισοφάρισε στο 86´ ξανά ο Νταουντάκης με πλασέ και εκεί που φαινόταν ότι ο αγώνας θα λήξει ισόπαλος ήρθε στις καθυστερήσεις ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά να αξιοποιήσει τη σέντρα του Μουτσάνγκι δίνοντας τη νίκη στους Νέους Χανίων που εντυπωσιάζουν μέχρι στιγμής. Καλή ήταν η διαιτησία του Ντοκάκη
Σφακιά – Διαγόρας 1-4
Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων η ομάδα του Νιου Χωριού πέρασε νικηφόρα από το Φραγκοκάστελλο με κορυφαίο τον “αειθαλή” Γαυγιωτάκη. Συγκεκριμένα ο Γαυγιωτάκης αξιοποίησε με πλασέ την πάσα του Παπαδάκη στο 44´ ενώ με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο στο 47´ έπειτα από σουτ του Παπασταματάκη και προσωρινή απόκρουση του Ι. Μαυριγιαννάκη. Ξανά ο Γαυγιωτάκης στο 55´ τροφοδότησε τον Παπαδάκη που έκανε το 0-3 για να μειώσει στο 58´ με σουτ ο Ιωσ. Τζωρτζάκης και αφού η μπάλα κτύπησε και στο κεφάλι του Πελεκούδα. Στο 79´ από ασίστ του Παπαδάκη ο Παπασταματάκης έκλεισε με πλασέ το σκορ.  Καλή ήταν η διαιτησία του Ντοκάκη
* Ο Διαγόρας ευχαριστεί τα Σφακιά για την άριστη φιλοξενία.
Την Τετάρτη θα παίξουν:
Ε.Θ.Κ. – Δάφνη, Ροδωπού – Ελ.Βενιζέλος, Αμιλλα – Χάλης, Παγχανιακός – Ν. Αστέρας


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα