Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χωρίς βαθμό και γκολ οι χανιώτικες ομάδες

Δεν μπορούσαν οι δύο χανιώτικες ομάδες να αποσπάσουν βαθμό στη χθεσινή 6η αγωνιστική του περιφερειακού πρωταθλήματος αλλά ούτε καν και να πετύχουν κάποιο τέρμα.
Πιο οδυνηρή ήταν η ήττα του Ακρίτα που είδε τον ΠΑΟΚ να θριαμβεύει μετά τα Καθιανά και στο Βάμο με 1-0 ενώ ο Πανακρωτηριακός άντεξε στο α? ημίχρονο όπου έληξε χωρίς γκολ στη Γέργερη. Με την έναρξη όμως του β? 45λεπτου δέχτηκε δύο τέρματα και τελικά ο Ρούβας έφτασε εύκολα στο τελικό 4-0. Πιο αναλυτικά οι δύο αγώνες:
Ακρίτας – ΠΑΟΚ 0-1
Σε περιπέτειες έμπλεξε ο σύλλογος του Αποκόρωνα με την νέα αυτή εντός έδρας ήττα ενώ αντίθετα η ομάδα του Κρουσώνα χάρη στο δεύτερο διπλό που πέτυχε στο νομό Χανίων βρέθηκε για πρώτη φορά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού καθώς θυμίζουμε ότι ξεκίνησε και με -2 βαθμούς από πέρυσι.
Οι γηπεδούχοι είχαν για μία ακόμα φορά ραντεβού με την ατυχία αφού στις τόσες απουσίες ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του πολύ καλού Καγκλατζή στα τελευταία λεπτά του α´ μέρους. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του β´ ημιχρόνου ο Θεοδωράκης πέτυχε το μοναδικό τέρμα που έκρινε τον αγώνα ενώ στο 74´ ο Ακρίτας είδε τον τερματοφύλακά του Μπραουδάκη να αποβάλλεται μετά από μία λογομαχία με τον αντίπαλο προπονητή Παπαματθαιάκη. Σε ένα σημείο λοιπόν που οι χανιώτες προσπαθούσαν να πιέσουν για την ισοφάριση αναγκάστηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερα και να βγάλουν μάλιστα ένα επιθετικό (Σηφακάκη) κάτι που περιόρισε πολύ τις ελπίδες τους.
Πάντως έγινε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι που φαινόταν ότι θα κριθεί στο γκολ. Στο α´ μέρος ο Παπαδημητρίου σούταρε χλιαρά πάνω στον Γεωργίου, στο 15´ ο Μάνος κοντραρίστηκε από τους αμυντικούς και στο 23´ ο Χαλκιαδάκης δεν μπόρεσε να σουτάρει από επικίνδυνη θέση.
Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα γκολ του Καρβελά που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ στο 37´. Στο 49´ ο Καρβελάς είδε τον Μπραουδάκη να αποκρούει με τα πόδια όμως στην εξέλιξη της φάσης έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας και σέντραρε για να πεταχτεί ο Θεοδωράκης και με γυριστό σουτ να τη στείλει στα δίχτυα.
Στο 51´ ο Θεοδωράκης είχε κεφαλιά που απέκρουσε ο Μπραουδάκης ενώ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση έχασε στο 83´ ο Χαλκιαδάκης όταν έπιασε “αέρα” από πολύ καλή θέση.  
Μέτρια ήταν η διαιτησία του Μπινιχάκη που ήταν υπερβολικός στις κάρτες με τον Ακρίτα να φωνάζει ότι εξάντλησε την αυστηρότητά του στο 74´.
Ρούβας – Πανακρωτηριακός 4-0
Ενα ημίχρονο άντεξε η ομάδα του Ακρωτηρίου χθες στη Γέργερη όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης δέχτηκε δύο τέρματα και ουσιαστικά εκεί έχασε κάθε ελπίδα της για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Ρούβας είχε κάποια υπεροχή στο α? ημίχρονο με καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σ? αυτό το διάστημα το δοκάρι του Ταμάμη στο 30ο λεπτό.
Από την πλευρά του ο Πανακρωτηριακός είχε μια καλή στιγμή με τον Δαμανάκη.
Η ροή του αγώνα άλλαξε με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου όταν στο 47? από σουτ του Αντωνάκη ο Ορφανουδάκης δε μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα και από κοντά ο Γουργιώτης την προώθησε στα δίχτυα.  Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Φουκαράκης ο οποίος έκανε το 2 ? 0 στο 48? με σουτ μέσα από την περιοχή.  Ο ίδιος παίκτης ανέβασε περισσότερο το δείκτη του σκορ στο 70? εκμεταλλευόμενος σέντρα του Ξύλουρη από τη δεξιά πλευρά.  Το «σόου» του 22χρονου επιθετικού στο χθεσινό παιχνίδι ολοκληρώθηκε 2 λεπτά αργότερα με νέα κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βαρούχα.  Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του κ. Σταυρουλάκη από το σύνδεσμο Ρεθύμνου.  
Oι υπόλοιποι αγώνες
Γιούχτας – Πατούχας 2-1
O Mεταξάκης με δύο γκολ στο 23? και στο 74? έδωσε τη νίκη στην ομάδα των Αρχάνων ενώ ο ουραγός σύλλογος της Βιάννου είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Σαπαλίδη στο 50?.
Ηρόδοτος – Ασίτες 1-1
Δεν ανέδειξε νικητή το έτερο ηρακλειώτικο ντέρμπι με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 32? με τον Φωτόπουλο και τη νεοφώτιστη ομάδα να ισοφαρίζει στο 40? με τον Τσιάμη και να υποχωρεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά τη νίκη της Επισκοπής.
Ατσαλένιος – Ιεράπετρα 1-0
Ο Συσκάκης στο 72? πέτυχε το χρυσό γκολ που διατήρησε τον ΠΟΑ σε τροχιά τίτλου.
Ρέθυμνο – Επισκοπή 0-1
Ξανά ένας πρώην παίκτης του Πλατανιά πέτυχε το νικητήριο γκολ για την Επισκοπή ανεβάζοντας τους φιλοξενούμενους στην κορυφή της βαθμολογίας. Για την ομάδα του Χρήστου Βασιλείου λοιπόν αυτή τη φορά ήταν ο Χαρατσής στο 61? που έδωσε τη νίκη στην ομάδα ενώ μία βδομάδα νωρίτερα κάτι ανάλογο είχε πετύχει ως σκόρερ ο Νικολάου.
Ρεπό: Αετός
Στην προεθνική παίδων
ο Αποστόλης Μιχαήλ
Σημαντική διάκριση για την ομάδα του Πανακρωτηριακού αποτελεί η κλήση του 15χρονου Αποστόλη Μιχαήλ στην προεθνική παίδων. Ο Μιχαήλ που αγωνίζεται σε διάφορες θέσεις του κέντρου και της επίθεσης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα του χανιώτικου ποδοσφαίρου και είναι γέννημα-θρέμα του συλλόγου του Ακρωτηρίου. Είχε δείξει τα διαπιστευτήρια του πρώτη φορά πριν 4 χρόνια στην μικτή τζούνιορ της ΕΠΣ Χανίων όταν είχε πετύχει χατ-τρικ σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες απέναντι στο Ηράκλειο με 6-1. Με πλούσια σωματικά προσόντα μπορεί να γράψει ιστορία, αρκεί να δουλέψει ανάλογα…

Δηλώσεις προπονητών
από την Γ? Εθνική
Μάρκος Μαυρομμάτης (ΑΟΧ):  “Όλη την εβδομάδα, είχαμε πολλά προβλήματα. Αρκετούς παίκτες με τραυματισμούς και είχαμε φθάσει στο σημείο να προβληματιζόμαστε για το πώς θα συμπληρώσομε 11αδα και 18αδα. Παίξαμε με προσοχή στην άμυνα, ο Ανδρεάδης αγωνίσθηκε με δυο προπονήσεις. Όταν βλέπεις ότι ένα παιχνίδι δεν μπορείς να το κερδίσεις, προσέχεις για να μην το χάσεις. Δεν θεωρώ ότι το αποτέλεσμα με μια ομάδα όπως ο Απόλλωνας είναι αρνητικό. Τα παιδιά πάλαιψαν έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Μπορούσαμε να χάσομε αλλά και να κερδίσομε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια τους”.
Νίκος Καρούλιας (Απόλλων): “Κάναμε ένα καλό παιχνίδι το τρίτο στην σειρά. Είχαμε ευκαιρίες για να κερδίσομε αλλά στο τέλος μπορούσαμε και να χάσομε. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή και ηρεμία”.
Τίμος Καβακάς (Πλατανιάς): “Ηταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς πάνω σε ένα άσχημο αγωνιστικό χώρο που δεν μας επέτρεψε να παίξουμε αυτό που μπορούμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Κεραυνό Κερατέας”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα