Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Με εξαιρετική την Μαρία Πιτσικάλη η εθνική μας προκρίθηκε στο Τόκιο

Την είσοδο στην προνομιούχο 24άδα πέτυχε η Εθνική μας ομάδα γυναικών με την χανιώτισσα αθλήτρια του ΑΟ Κύδων Μαρία Πιτσικάλη (φωτ.) στην σύνθεση της. Συγκεκριμένα η Εθνική γυναικών κατέλαβε τη 19η θέση στην ομαδική κατάταξη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Ρότερνταμ και έτσι του χρόνου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 θα λάβει μέρος με πλήρη εξαμελή ομάδα.
Η ελληνική ομάδα η οποία εκτός της Πιτσίκαλη (που είναι και η μικρότερη σε ηλικία από τις πέντε υπόλοιπες) αποτελείτο επίσης από τις Βάσω Μιλλούση, Στεφανί Μπισμπίκου, Ευγενία Ζαφειράκη, Λίνα Μητράκου και Ανδριάνα Συρίγου ? Αντωνίου συγκέντρωσε 206,154 βαθμούς και τελικά τερμάτισε στη 19η θέση μεταξύ 34 χωρών στον προκριματικό του ομαδικού. Έτσι, θα μπορέσει να αγωνιστεί πλήρης και στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στο Τόκιο, το οποίο θα έχει χαρακτήρα προολυμπιακού τουρνουά (όπου θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική γυναικών διατήρησε την ίδια θέση για τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού είχε επίσης καταταγεί 19η το 2006 στο Άαρχους της Δανίας και το 2007 στην Στουτγάρδη της Γερμανίας.
Η Πιτσικάλη αγωνίστηκε σε δυο όργανα σε έδαφος και δοκό ισορροπίας και τα πήγε εξαιρετικά (δοκός ισορροπίας: 12,200 και έδαφος: 11,300). Επίσης για λογαριασμό της Εθνικής ομάδας, οι Βάσω Μιλλούση, Στεφανί Μπισμπίκου, Ευγενία Ζαφειράκη, Λίνα Μητράκου αγωνίστηκαν και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού, ενώ  δύο προγράμματα εκτέλεσε επίσης  η Ανδριάνα Συρίγου – Αντωνίου (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα