Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δυο τουρνουά μνήμης στο Ηράκλειο

Η ΕΣΠΕΚ διοργανώνει και φέτος -σε συνεργασία με τον ΔΑΟΗ- στο Ηράκλειο την τελική φάση των τουρνουά βόλεϊ που είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Αντώνη Αλεξανδράκη (υπήρξε για μια 25ετία πρόεδρος στην Τοπική Επιτροπή βόλεϊ Κρήτης) και του Βαγγέλη Καπαρουνάκη (πρώτος πρόεδρος της ΕΣΠΕΚ).
Μάλιστα για πρώτη φορά η τελική φάση και των δυο τουρνουά διεξάγεται το ίδιο διήμερο (23-24 Οκτωβρίου), ενώ οι αγώνες αρχίζουν από αύριο και τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, θα πάρουν μέρος χανιώτικες ομάδες. Αναλυτικότερα.
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ”
Μετά τα προκριματικά που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα συνεχίζουν 6 ομάδες, από τις οποίες οι εκπρόσωποι του νησιού μας στην Α2 Εθνική (ΟΠΕΡ, Άθλεση) μετέχουν απ´ ευθείας στα ημιτελικά.
Αύριο, μετά την κλήρωση που έγινε, θα παίξουν: ΣΦΠΧ – ΝΑΟ Σούδας (9.30μμ, κλ. Χανίων) – Α´ και Άρης Γουρνών – ΓΕΗ (8μμ, κλ. Γουρνών) – Β´.
Το Σάββατο, η νικήτρια του ζευγαριού Α´ θ´ αντιμετωπίσει (7μμ, κλ. Πατελών) τον ΟΠΕΡ (Γ´), ενώ αυτή του Β´  την Άθλεση (5μμ, στο ίδιο κλειστό) – Δ´.
Την επόμένη θα γίνουν τρία παιχνίδια. Οι ηττημένες των ζευγαριών Α´ – Β´ θα παίξουν (2μμ, στο Λίντο) για την 5η -6η θέση, ενώ στο κλ. Πατελών θ´ αναμετρηθούν στο μικρό τελικό (3μμ) οι ηττημένες των ζευγαριών Γ´ και Δ´. Το τουρνουά θ´ ολοκληρωθεί στο ίδιο κλειστό με τη διεξαγωγή (7μμ) του τελικού, ανάμεσα στις νικήτριες των ζευγαριών Γ´ και Δ´.
Οι διαιτητές-μέλη του ΣΥΔΠΕΚ θα διαιτητεύσουν αφιλοκερδώς τους αγώνες του τουρνουά, ενώ στη νικήτρια ομάδα θ´ απονεμηθεί κύπελλο και στις αθλήτριές της δώδεκα επίχρυσα μετάλλια, ενώ στις αθλήτριες της δευτεραθλήτριας ομάδας θ´ απονεμηθούν δώδεκα επάργυρα  μετάλλια.
Η ΕΣΠΕΚ δεν καλύπτει έξοδα μετακινήσεως των ομάδων, όμως αυτές που εδρεύουν εκτός Ν. Ηρακλείου θα φιλοξενηθούν από τον ΔΑΟΗ, με πλήρη διατροφή σε ξενοδοχείο της πόλης (διανυκτέρευση και βραδινό το Σάββατο, πρωινό και μεσημεριανό την Κυριακή 24 Οκτωβρίου).
* Ο Αντώνης Αλεξανδράκης (που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου τρία χρόνια) υπήρξε για μια 25ετία πρόεδρος στην Τοπική Επιτροπή βολεϊ Κρήτης (διατέλεσε και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ), ενώ ήταν αυτός που κίνησε τις διαδικασίες (το 2003) για την μετατροπή της Τ.Ε. σε Ένωση.
* Στο περυσινό 2ο τουρνουά είχαμε χανιώτικο τελικό, με τον Σ.Φ.Π. Χανίων να παίρνει -ξανά- την 1η θέση, κερδίζοντας -στο κλ. Πατελών- τον ΝΑΟ Σούδας, με 3-0 σετ.
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΔΡΩΝ  
“ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΠΑΡΟΥΝΑΚΗΣ”
Επτά ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά, εκ των οποίων ο ΣΦΠΧ (μοναδικός εκπρόσωπος σε εθνική -Β´ – κατηγορία) θα πάρει μέρος απ´ ευθείας στα ημιτελικά, ενώ τα 6 σωματεία που μετέχουν στο παγκρήτιο πρωτάθλημα (Κύδων, ΓΕΗ, ΟΦΗ, Άθλεση, Άρης Γ., ΓΕΙ) θα παίξουν μεταξύ τους -μετά από κλήρωση που έγινε- ως εξής.
Σήμερα: ΓΕΗ – Άθλεση (8.30μμ, κλ. Πατελών) – Α´, ΟΦΗ – Άρης Γουρνών (9μμ, ΒΑΚ) – Β´. Αύριο: ΓΕΙ – Κύδων (12μ, κλ. Πατελών) – Γ´.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνουν τα ημιτελικά, όπου -σύμφωνα με την κλήρωση- θα παίξουν: ΣΦΠΧ – Νικητής Γ´  (Λίντο, 5μμ) – Δ´, Νικητής Α´ – Νικητής Β´ (7μμ, ΒΑΚ) – Ε´.
Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τρία παιχνίδια. Ηττημένος Α´ – Ηττημένος Γ´ ( για 5η-6η θέση, Λίντο, 2μ), Ηττημένος Δ´ – Ηττημένος Ε´  (μικρός τελικός, κλ. Πατελών, 1μμ) και  στον τελικό θα παίξουν Νικητής Δ´ –  Νικητής Ε´ (κλ. Πατελών, 5μμ).
Τα μέλη του ΣΥΔΠΕΚ θα διαιτητεύσουν επίσης αφιλοκερδώς, ενώ προβλέπονται ίδια έπαθλα με το τουρνουά γυναικών, αλλά και ίδια φιλοξενία από τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ηρακλείου.
* Ο Βαγγέλης Καπαρουνάκης (που πέθανε το 2008) υπηρέτησε χρόνια το άθλημα του βόλεϊ (διετέλεσε για πολλά χρόνια -από το 1986 έως το 2004- πρόεδρος στην Άθλεση) και ήταν ο πρώτος πρόεδρος (2004-2007) της ΕΣΠΕΚ.
* Νικητής στο περυσινό τουρνουά (μετείχαν 4 ομάδες που έδωσαν από τρεις αγώνες) είχε αναδειχθεί ο Σ.Φ.Π. Χανίων, κερδίζοντας κατά σειρά την Άθλεση και τον Κύδωνα με 3-0 και τη ΓΕΗ με 3-1 σετ.
ΑΛΛΑΞΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Τελικά το παγκρήτιο πρωτάθλημα νεανίδων θα διεξαχθεί το διήμερο 20-21 Νοεμβρίου και όχι -όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί- στις 30-31/10. Υπενθυμίζουμε ότι η διοργάνωση θα έχει τη μορφή τουρνουά ενός γύρου, αφού μετέχουν τέσσερις ομάδες (Κύδων, Μεσσαρά, ΓΕΗ και Άθλεση).
Έτσι, η επίσημη πρεμιέρα των πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΚ θα γίνει με τη διοργάνωση των εφήβων, που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, το Σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου και τη συμμετοχή μόλις τριών ομάδων. Την πρώτη ημέρα θα παίξουν ΟΦΗ-Κύδων και την επομένη, η νικήτρια ομάδα θ´ αντιμετωπίσει την Άθλεση (ήταν η… τυχερή της κλήρωσης) για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας.
Όσον αφορά τις άλλες κατηγορίες, το πρώτο σερβίς σε παίδες- κορασίδες προβλέπεται για το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, ενώ την επομένη έχουν πρεμιέρα άνδρες και γυναίκες. Τέλος, οι κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων θ´ αρχίσουν στις 30 Ιανουαρίου 2011.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα