Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤOΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
´Πόλεμος´ στο φακελάκι
Θεσσαλονίκη
´Πόλεμο´ στη μίζα , τη διαφθορά και το φακελάκι έχει ανοίξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) διανέμοντας σχετικό ενημερωτικό υλικό στα νοσοκομεία της χώρας.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας η αφίσα που αναφέρει ´Φίλε συμπολίτη αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο. Μη συμμετέχεις, βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά´, μέχρι αύριο θα έχει διανεμηθεί σε όλες τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών της χώρας προκειμένου να αναρτηθεί σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Αγγλικά από την Α? Δημοτικού
Αθήνα
Τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας από την Α? Δημοτικού ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στη διάρκεια ομιλίας της στη διημερίδα που πραγματοποιείται στην Αθήνα με τίτλο ´Τα Αγγλικά στις πρώτες τάξεις του Σχολείου´. Η υπουργός τόνισε ότι στόχος του μέτρου, που θα εφαρμοστεί αρχικά στα 800 ολοήμερα σχολεία που λειτουργούν στη χώρα, είναι να προετοιμάζεται το παιδί να δώσει εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και να μην χρειάζεται φροντιστήρια.

ΓΙΑ ΤΟ ´ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ? ΟΙΚΟΝ´
Στις αρχές Νοεμβρίου οι επιδοτήσεις
Αθήνα
Σε διάστημα μίας έως δύο εβδομάδων θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα ´Εξοικονομώ Κατ? Οίκον´, μέσω του οποίου θα ενισχυθούν επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες που έχουν κατασκευασθεί πριν το 1980, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την κλιματική αλλαγή. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων εκτιμάται ότι θα φθάσει τo 1,2 δισ. ευρώ, από τα οποία 400 εκατ. είναι η δημόσια συμμετοχή και τα υπόλοιπα θα δοθούν από τις Τράπεζες. Το πρόγραμμα θα δίνει επιδοτήσεις και άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για αντικατάσταση κουφωμάτων, καυστήρων, μόνωση τοίχων, ταρατσών κ.ά.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απεβίωσε ο Νίκος Λεγάκης
Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σε Νοσοκομείο του Λονδίνου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Λεγάκης, επικεφαλής του συνδυασμού ´Συμμαχία στον Πειραιά´, που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά.
´Η υγεία είναι πάνω απ? όλα´ είχε δηλώσει ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με μια λιτή ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τους ψηφοφόρους του συνδυασμού του ότι θα απουσιάσει για λίγες ημέρες για μια αναγκαία επέμβαση στο Λονδίνο. Ο εκλιπών είχε μεταβεί στο Λονδίνο τη Δευτέρα για μια αγγειοχειρουργική επέμβαση.
´Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Νίκου Λεγάκη. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής που αφήνει πλούσια παρακαταθήκη με τους αγώνες του για την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία του Πειραιά. Ο Νίκος Λεγάκης υπηρέτησε με αφοσίωση την Ιατρική και τον άνθρωπο. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη´, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.

ΑΠΟ ΤΗ MERCEDES
Ανάκληση αυτοκινήτων
Αθήνα
H  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε χθες ότι η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Mercedes-Benz μοντέλα C-Class, E-Class και GLK-Class. Η ανάκληση περιλαμβάνει 1.244 οχήματα παραγωγής από Ιούνιο 2009 έως Μάρτιο 2010, στα οποία υπάρχει περίπτωση διαρροής στη σύνδεση της αντλίας υποβοήθησης τιμονιού. Επίσης, κατά τη διάρκεια ελιγμού παρκαρίσματος μπορεί να υπάρξει δυσκολία στον χειρισμού του τιμονιού. Σε κάθε περίπτωση δεν χάνεται η δυνατότητα ελέγχου του οχήματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία σχετική περίπτωση ατυχήματος αλλά οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει έλεγχος στη σύνδεση της αντλίας υποβοήθησης τιμονιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στο τηλέφωνο 8001176000.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα