Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

?Η Βουλή θα αποφανθεί για το Βατοπέδι?

Στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου αναφέρθηκε χθες από τα Χανιά ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens, κ. Σήφης Βαλυράκης. Ο κ. Βαλυράκης επεσήμανε ότι η ολομέλεια της Βουλής θ? αποφανθεί για το αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Ο ίδιος ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που οδηγούν στο ότι η απόφαση της ολομέλειας της Βουλής, θα είναι παραπεμπτική.
Οπως ανέφερε ο κ. Βαλυράκης: ´Το πόρισμα είναι πρόταση προς την Ολομέλεια. Και είναι βέβαιο, σχετικά με τις εντολές για τις εξεταστικές επιτροπές όπως του Βατοπεδίου αλλά και της λίμνης Βιστονίδας, με το νερό της λίμνης που ανταλλασσόταν με «φιλέτα» από την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, ότι (η υπόθεση) δεν θα μπορούσε να μην έχει κάποιους υπευθύνους. Γίνεται η πρόταση παραπομπής. Δεν παίζει ρόλο από ποια πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής καθώς γίνεται από την πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία θα αποφασίσει για την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο. Και νομίζω ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που οδηγούν στην αίσθηση ότι η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, χωρίς να θέλω να την προκαταλάβω, θα είναι παραπεμπτική´.
´Πιστεύω, ότι ολοκληρώνεται το πολιτικό ζήτημα που έχει να κάνει με την Ολομέλεια της Βουλής και την ομόφωνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών. Αυτές είναι ιστορικά πρωτοφανείς περιπτώσεις, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις ομοφώνησαν στη διερεύνηση των σκανδάλων και τη σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών. Θεωρώ ότι ολοκληρώνεται σε ό,τι αφορά το Βατοπέδι η πολιτική επεξεργασία και από εκεί και πέρα θ? αναλάβει η Δικαιοσύνη για να κάνει επιτέλους και αυτή το καθήκον της´, κατέληξε ο κ. Βαλυράκης.  
Ελ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα