Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Γεωργίας

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης στα πλαίσια της ενημέρωσης του, επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αγροτικής ανάπτυξης στα γραφεία της στην Αγιά.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από την Διευθύντρια και στελέχη της Υπηρεσίας
Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκε η αναγκαιότητα του χωροταξικού σχεδιασμού στον όποιο θα καθορισθούν οι χρήσεις γης και θα προσδιοριστούν οι ζώνες υψηλής παραγωγικότητας
Το πρόβλημα με το καθορισμό  των παραπάνω ζωνών ήδη δημιουργεί πρόβλημα , μιας και έχει επικρατήσει η μεθόδευση όπου υπάρχει αρδευτικό δίκτυο η γη, να θεωρείται υψηλής παραγωγικότητας με ότι προβλήματα αυτό συνεπάγεται στη δόμηση.
Υπήρξε συναντίληψη  ότι η Διεύθυνση πρέπει να έχει ένα επιτελικό ρόλο στη διάρθρωση και καθοδήγηση του πρωτογενή τομέα , ενώ ο Κος Μαλανδράκης ανέδειξε το θέμα της συνεργασίας του Γραφείου Γεωργικής ανάπτυξης του Δήμου Πλατανιά με την Διεύθυνση, προκειμένου να παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους Δημότες
Ο Κος Μαλανδράκης στη συνέχεια έθεσε το θέμα της συνένωσης των ομάδων παραγωγών ανά προϊόν και την πιστοποίηση του αγροτικού προϊόντος κάτι το όποιο θα βοηθήσει στη βελτίωση των τιμών τους.
Επίσης αναδείχτηκε η αναγκαιότητα τις περιόδους αυτές, που τα φαινόμενα λειψυδρίας είναι επαναλαμβανόμενα και η ανάγκη για εξεύρεση λύσεων επιτακτική ανάγκη, να γίνει προσεκτική διαχείριση του υδατικού δυναμικού με μεθόδους άρδευσης μόνο με σταγόνες, έτσι ώστε να σταματήσει η σπάταλη του νερού.
Αναφέρθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης ότι δεν υπάρχει την παρούσα περίοδο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών παρότι υπάρχουν δυναμικές καλλιέργειες να αναπτυχτούν, όπως τα υποτροπικά φυτά.
Επίσης διαπιστώθηκε το έλλειμμα πληροφόρησης σε δυνατότητες που υπάρχουν για επιδοτούμενα προγράμματα στην ανέγερση πρώτης κατοικίας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κάτι που ο νέος Δήμος οφείλει να το εξαλείψει.
Τέλος υπήρξε η διαπίστωση ότι το νέο Οργανόγραμμα της Περιφέρειας δεν καλύπτει τις ανάγκες της Υπηρεσίας και χρήζει αναμόρφωσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα