Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

?Κομβικό σημείο οι δημοτικές εκλογές?

´Κομβικό σημείο´ για την πορεία της χώρας, χαρακτηρίζει η Ν.Ε. Χανίων του ΠΑΣΟΚ τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σε ανακοίνωσή της με τίτλο ´4 ερωτήσεις (που ζητούν επίμονα απαντήσεις) και 1 δέσμευση?´ και θέμα ´Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών του Νοεμβρίου; Αυτοδιοικητικό ή Πολιτικό;´, η Ν.Ε. Χανίων του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:
´Οι εκλογές του Νοεμβρίου  είναι ένα ακόμα κομβικό σημείο στην πορεία της χώρας. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο αυτοδιοικητικό διακύβευμα. Οι πολίτες θα αναδείξουν με την ψήφο τους δημάρχους, περιφερειάρχες, αυτοδιοικητικά στελέχη, που πιστεύουν στον «Καλλικράτη» και είναι ικανά να υπηρετήσουν αυτή τη μεγάλη θεσμική επανάσταση για τον πολίτη και για την ανάπτυξη της χώρας. Οι πολίτες θα γυρίσουν την πλάτη τους σε υποψηφίους, που πιστεύουν μόνο στην καρέκλα, στην προσωπική τους ανάδειξη, που βλέπουν το αυτοδιοικητικό αξίωμα ως ένα ακόμα προνόμιο εξουσίας για πελατειακή σπατάλη και όχι ως υποχρέωση προσφοράς.
Υπάρχει όμως και ένα γενικότερο διακύβευμα, υπάρχουν τα πολιτικά δεδομένα. Οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα: Μπροστά για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της Ελλάδας ή πίσω στην παρακμή και τη χρεοκοπία; Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σημείο κομβικό και κρίσιμο. Ή αποφασίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια έχει νόημα για τη ζωή και το μέλλον όλων μας ή την αφήνουμε στη μέση. Αφήνουμε τις θυσίες μας, τις θυσίες του ελληνικού λαού, να πάνε χαμένες, και επιστρέφουμε στο καταστροφικό παρελθόν. Εκεί όπου μας άφησε η Ν.Δ. πριν από έναν χρόνο. Αυτό εκπροσωπεί η Ν.Δ. Την επιστροφή στο καταστροφικό παρελθόν. Εμείς, ταυτιζόμαστε με την πορεία προς το μέλλον που αξίζει στους Έλληνες. Ο δικός τους δρόμος είναι αυτός της χρεοκοπίας. Ο δικός μας, είναι ο δρόμος της σωτηρίας.
Τι απαντάμε στις αθλιότητες ότι «διασύρουμε» τη χώρα;
Τα πρόσφατα θετικά διεθνή δημοσιεύματα για την προσπάθεια της Ελλάδας είναι η πιο αποστομωτική απάντηση. Αν θέλουν στη Ν.Δ. να μάθουν ποιος διέσυρε την Ελλάδα, ας ρωτήσουν κάποιον στο εξωτερικό -αν τους μιλάει κανείς. Και αν θέλουν να μάθουν πώς διασύρθηκε η Ελλάδα, ας ρωτήσουν τον κ. Καραμανλή -αν μιλήσει ποτέ.
Τι απαντάμε στους εμπρηστές που εκ του ασφαλούς λένε «μπορούσαμε να αποφύγουμε το Μνημόνιο»:
Σωστό, αρκεί να είχαν φύγει από την κυβέρνηση νωρίτερα… Η αλήθεια είναι ότι εάν μας είχαν ακούσει, όταν τους ζητούσαμε να πάμε σε εκλογές και τις είχαν προκηρύξει τουλάχιστον έναν χρόνο νωρίτερα, τότε θα μπορούσαμε να γλιτώσουμε το Μνημόνιο.
Λεφτά, τελικά, υπάρχουν;
Και βέβαια λεφτά υπάρχουν.
– Υπάρχουν στην περιουσία του Δημοσίου, που εμείς αρχίζουμε να αξιοποιούμε για το δημόσιο συμφέρον, όταν εκείνοι το μόνο που έκαναν ήταν ένα πάρε – δώσε με ιερομονάχους «κτηματομεσίτες».
– Υπάρχουν στην απίστευτη σπατάλη του Δημοσίου, που εμείς περιορίσαμε ήδη κατά 1 δισ. ευρώ μόνο φέτος, όταν εκείνοι δεν προλάβαιναν να συστήνουν παχυλά αμειβόμενες Επιτροπές για «ημέτερους».
– Υπάρχουν σε κάθε φάρμακο, που εμείς αρχίζουμε να συνταγογραφούμε ηλεκτρονικά, όταν εκείνοι επέτρεψαν το όργιο της σπατάλης και βέβαια της κερδοσκοπίας για τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες.
– Υπάρχουν σε κάθε off shore εταιρεία, που εκείνοι άφησαν στο απυρόβλητο, ενώ εμείς θα φορολογήσουμε.
–  Υπάρχουν σε κάθε «χλιδάτο» σπίτι, σκάφος και αυτοκίνητο, που κρυβόταν, και δεν μπορούσαν, δεν ήθελαν να επιβάλουν ούτε ένα ευρώ φόρο, ενώ εμείς τα βγάζουμε στην επιφάνεια με διασταυρώσεις, για να τα φορολογήσουμε επιτέλους δίκαια.
Μακάρι να μας είχε δοθεί ο χρόνος, όλα αυτά τα μέτρα που πήραμε, να φέρουν χρήματα στα δημόσια Ταμεία από την πρώτη στιγμή και να μη χρειαζόταν να ζητήσουμε θυσίες από τα συνήθη «υποζύγια», δηλαδή από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Μακάρι να είχαμε το χρόνο να εφαρμόσουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Αλλά δεν μας δόθηκε ο χρόνος, διότι παραλάβαμε μια οικονομία στο χείλος της χρεοκοπίας.
Αλλά τώρα, αυτά τα μέτρα αποδεικνύουν ότι και λεφτά υπάρχουν και θα μας επιτρέψουν να αποκαταστήσουμε όσους πονέσαμε, μεταφέροντας τα βάρη σταδιακά, αλλά και σταθερά, εκεί όπου πραγματικά υπάρχει πλούτος, χτυπώντας τη σπατάλη. Αυτή είναι η σοσιαλιστική μας δέσμευση και αρχή´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα