Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκινούν οι έρευνες για τη δωροδοκία

Ζυρίχη
Ο Κλαούντιο Σούλσερ ήταν ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της Γκρασχόπερς και της Εθνικής Ελβετίας τη δεκαετία του 1980. Ποτέ, ωστόσο, δεν είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας τόσο έντονα, όσο τώρα που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA, η οποία απο σήμερα ξεκινά έρευνα για σοβαρή υπόθεση δωροδοκίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Sunday Times”, δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA έβγαλαν στο… σφυρί την ψήφο τους για την ανάδειξη τις χώρες που θα φιλοξενήσουν τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022.
Σήμερα λοιπόν, στη Ζυρίχη η Επιτροπή θα αρχίσει να ελέγχει στοιχεία και καταθέσεις που αφορούν στον Ρέιναλντ Τεμαρίι από την Ταϊτή και τον Εϊμος Αντάμου από τη Νιγηρία, δύο από τους 24 της Εκτελεστικής της FIFA που θα επιλέξουν τις διοργανώτριες χώρες, στις αρχές Δεκεμβρίου. «Οι πληροφορίες του σχετικού ρεπορτάζ προκάλεσαν αρνητικό αντίκτυπο στη FIFA στη διαδικασία των υποψηφιοτήτων για τα Παγκόσμια Κύπελλα 2018 και 2022», ανέφερε η λιτή και περιεκτική δήλωση του Σεπ Μπλάτερ. Γενικά τους τελευταίους μήνες έχουν συμβεί πολλά, σε παγκόσμια κλίμακα, που έχουν προκαλέσει αρκετά και εύλογα ερωτηματικά. Οπως για παράδειγμα το πρόσφατο ταξίδι της Εθνικής Ισπανίας στην Αργεντινή και τις συναντήσεις των επικεφαλής της ισπανικής Ομοσπονδίας με τους ομολόγους της αργεντίνικης. «Δεν έχει να κάνει μόνο με ποδόσφαιρο. Είναι μία δέσμευση απέναντι σε μια χώρα με την οποία έχουμε ισχυρούς δεσμούς», σχολίασε τότε ο προπονητής των παγκόσμιων πρωταθλητών, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, δίνοντας “τροφή” για πολλά σχόλια. Μάλιστα, οι εφημερίδες είχαν αναλυτικότατο ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο οι επίσημοι ήπιαν κρασί Ρουτίνι και έφαγαν αλφαχόρες, τα παραδοσιακά τοπικά γλυκίσματα. Στο τέλος της βραδιάς, μάλιστα, ο Χούλιο Γκροντόνα πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Αργεντινής, φέρεται να δήλωσε: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 πρέπει να ανατεθεί στην Ισπανία»!
Επίσης, τον περασμένο μήνα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επισκέφθηκε τα νησιά Τρίνινταντ και Τομπάγκο, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη του Τζακ Γουόρνερ για την υποψηφιότητα του Λονδίνου, επίσης το 2018. Αίσθηση προκάλεσε και η επίσκεψη του Ρούουντ Γκούλιτ (Ολλανδία/Βέλγιο 2018) στην Παραγουάη και η συνάντησή του με τον Νίκολας Λεός, πρόεδρο της Συνομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα