Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΣΙΡΚΟΥΙ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις συμμετοχής

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή -στις εγκαταστάσεις των Αγίων Αποστόλων- του 2ου τουρνουά για το Winter Circuit μπιτς βόλεϊ, το οποίο διοργανώνει και φέτος ο Α.Σ. Beach Volleyball Νέας Κυδωνίας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι απόψε (10μμ) στην ιστοσελίδα του συλλόγου (www.beachvolleychania.com), όπου μπορούν να βρουν και περισσότερες πληροφορίες για το τουρνουά.
Υπενθυμίζουμε ότι έχει αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής, ενώ πλέον μετέχουν και ομάδες γυναικών. Όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη:
“- Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα one day race, δηλαδή σε μια ημέρα, από Κυριακή πρωί μέχρι το απόγευμα. Σε περίπτωση προκριματικών τότε οι αγώνες τους θα διεξάγονται το Σάββατο.
– Αν οι γυναικείες ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι 4 ή παραπάνω, τότε θα διεξαχθεί ξεχωριστό τουρνουά γυναικών. Αν όχι τότε θα συμμετέχουν στα προκριματικά του αντρικού ταμπλό.
– Το ταμπλό των αντρών σε κάθε τουρνουά θα είναι 8αρι, με 2 ομίλους των τεσσάρων ομάδων.
Οι 2 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκρίνονται στην ημιτελική φάση όπου και ο 1ος από κάθε όμιλο θα αντιμετωπίζει τον 2ο του άλλου. Οι νικητές αυτών των αγώνων θα προκρίνονται στον τελικό ενώ οι ηττημένοι θα αγωνίζονται για τις θέσεις 3η-4η.
– Οι αγώνες θα διεξάγονται στα 2 νικηφόρα σετ των 15 πόντων. Το τάι μπρέικ θα διεξάγεται στους 11 πόντους.
– Οι ομάδες θα καταλαμβάνουν θέσεις στο ταμπλό σύμφωνα με την βαθμολογία που θα βγαίνει από τα προηγούμενα τουρνουά του circuit την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.
– Αν υπάρχουν περισσότερες από 8 συμμετοχές τότε θα γίνονται προκριματικοί αγώνες για 4 θέσεις στο ταμπλό το Σάββατο το μεσημέρι και ώρα 15:00. Οι ομάδες των προκριματικών θα ανακοινώνονται την Παρασκευή πριν το τουρνουά.
– Η τεχνική σύσκεψη των προκριματικών θα γίνεται το Σάββατο στις 14:30 και οι αγώνες θα ξεκινούν στις 15:00.
– Στην τεχνική σύσκεψη θα ανακοινώνεται ο τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών για το ταμπλό”.
* Στο 1ο τουρνουά νικητές αναδείχθηκαν οι Νεκτάριος Γεωργακόπουλος και Αλέξανδρος Αλεξιάδης, οι οποίοι στον τελικό επικράτησαν 2-0 σετ των Γιάννη Ντερμανάκη/Παντελή Τσάκαλου, ενώ την 1η θέση στις γυναίκες πήραν οι Αντιγόνη  Σηφαλάκη/Ανδριανή Αθουσάκη, που κέρδισαν στον τελικό, επίσης με 2-0 σετ τις Λίνα Ψούνη/ Κατερίνα Λίτου.

ΜΟΤΟ CROSS
Αναβολή του αγώνα κυπέλλου
Η Αγωνιστική Λέσχη Μοτοσυκλέτας Χανίων (Α.Λ.ΜΟ.Χ.) ανακοίνωσε ότι ο 4ος γύρος του παγκρήτιου κυπέλλου Motocross, που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 24 Οκτωβρίου στην πίστα Motocross του Βατολάκου, αναβάλλεται για μία εβδομάδα, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε η Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στην ίδια πίστα και με ώρα εκκίνησης στις 12μ.

ΑΠΟ ΤΟ ´ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ´
Ποσοστά ζήτησε ο Μαρινάκης

Αθήνα
Νέα σύναψη χορηγίας με τον ΟΠΑΠ ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Γιάννη Σπανουδάκη. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αιφνιδίασε με την κίνηση αυτή, η οποία εάν τελικά επιτευχθεί θα αποφέρει στα ταμεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ποσό που θα ξεπερνάει τα 20 εκ. ευρώ, που προβλέπει ετησίως η ισχύουσα σύμβαση ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού ζήτησε ποσοστό από το Στοίχημα τόσο από τον ΟΠΑΠ όσο και από τις ιδιωτικές εταιρείες που θα πάρουν άδεια διεξαγωγής του παιχνιδιού. Επίσης, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την άποψη ότι ο Οργανισμός θα πρέπει να αυξήσει τη χορηγία του προς τις μικρότερες ΠΑΕ στο ποσό των 450.000 ευρώ αντί των 300.000 που προσφέρει ήδη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνεταιρισμού αναφέρει: “Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε., κ. Γιάννη Σπανουδάκη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
Α. Η σύναψη νέας σύμβασης χορηγίας τριετούς διάρκειας μεταξύ της Σούπερ Λίγκας και της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Β. Η διασφάλιση ικανοποιητικών όρων στις ατομικές συμβάσεις μεταξύ ΠΑΕ – Μελών της Σούπερ Λίγκας και ΟΠΑΠ Α.Ε.
Γ. Το αίτημα της διοργανώτριας αρχής για την απόδοση ποσοστού επί του τζίρου των αγώνων της Σούπερ Λίγκας, που θα περιλαμβάνονται στα κουπόνια των εταιρειών που πρόκειται να λάβουν άδειες διεξαγωγής στοιχηματισμού στη χώρα”.

ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Ζητά να επιστρέψει
ο Δαλούκας

Την επιστροφή του στους πίνακες διαιτητών της Σούπερ Λίγκας ζητεί, με έμμεσο τρόπο, ο Γιώργος Δαλούκας, ο οποίος είχε θέσει εκουσίως εαυτόν εκτός, προκειμένου να διευκολύνει την ΕΠΟ, μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί από την πλευρά του Ολυμπιακού για τη διαιτησία του στον αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός. Μάλιστα, ο Βολιώτης ρέφερι για τον ίδιο λόγο έχει αποστείλει εξώδικο στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητώντας να ανασκευάσει τις εις βάρος του δηλώσεις. Ο Γιώργος Δαλούκας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα του στο προσεχές Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, προκειμένου να πάρουν θέση και τα μέλη. Αυτό που “καίει” τον Θεσσαλό διαιτητή είναι η επιστροφή του στους πίνακες των διεθνών διαιτητών, αφού ήταν στη λίστα των ταλέντων της UEFA και εθεωρείτο ένας από τους ανερχόμενους Ευρωπαίους ρέφερι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα