Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο επίκεντρο το Μεσανατολικό

Κάιρο
Η  αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, το Μεσανατολικό καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα (όπως οι ευρύτερες επιπτώσεις του δημοψηφίσματος στο Σουδάν, που βαίνει προς αναβολή) ήταν τα θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αχμέτ Αμπούλ Γκάιτ ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.
Φθάνοντας στο Κάιρο από το Ισραήλ (στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μέση Ανατολή), ο κ. Δρούτσας είχε πρόγευμα εργασίας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, με τον οποίο συνυπέγραψαν ένα μνημόνιο για πολιτικές διαβουλεύσεις, που θεσμοθετεί τις επαφές των δύο Υπουργείων Εξωτερικών σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Επίσης, οι δύο υπουργοί εξέτασαν την κατάσταση στο Μεσανατολικό -όπου η επανάληψη των συνομιλιών προσκρούει σε σοβαρά εμπόδια.
Στη συνομιλία εξετάσθηκε η επίδραση που ασκεί στο μεσανατολικό πρόβλημα η ευρύτερη περιρρέουσα κατάσταση, ειδικότερα το πλέγμα των ισορροπιών που διαμορφώνονται ανάμεσα στη Συρία, το Ιράν, το Ισραήλ, τον Λίβανο, αλλά και εντός του Λιβάνου.
Το επικείμενο δημοψήφισμα στο Σουδάν και το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης ενός πολέμου ´βορείων´ και ´νοτίων´, με εύλογες παρενέργειες στον υπόλοιπο κόσμο, ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε, όπως και τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος -το Κυπριακό και το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα