Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.
Εξιχνίαση δολοφονίας Πακιστανού μετανάστη
Αθήνα
Δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας κρύβονται πίσω από τη δολοφονία 35χρονου Πακιστανού διανομέα που είχε γίνει στις 2 Ιουνίου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Οι τρεις δράστες είχαν συστήσει συμμορία που λήστευε συστηματικά διανομείς φαγητού σύμφωνα με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της εγκληματικής ενέργειας.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πρώτα έναν, ο οποίος μόλις είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείτο για ναρκωτικά και ανακρινόμενος ομολόγησε την πράξη του. Όπως είπε, μαζί με τους συνεργούς του είχαν καταστρώσει σχέδιο για να ληστεύουν διανομείς εστιατορίων και έδιναν τηλεφωνικές παραγγελίες χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα και διεύθυνση όπου έστηναν ενέδρα. Όταν εμφανιζόταν ο διανομέας στο σημείο που είχαν δώσει τηλεφωνικώς οι δράστες, τον ακινητοποιούσαν και του άρπαζαν τα χρήματα.
Τις πρωινές ώρες της μοιραίας ημέρας τηλεφώνησαν σε κατάστημα δίνοντας παραγγελία για φαγητό στην οδό Καλύμνου, στον Άγιο Παντελεήμονα και πήγαν στο σημείο και περίμεναν το θύμα τους.
Όταν εμφανίστηκε ο 35χρονος Πακιστανός, του ζήτησαν όσα χρήματα είχε πάνω του αλλά αυτός αντιστάθηκε και άρχισε να τρέχει, τότε ο 28χρονος Έλληνας τον πυροβόλησε με πιστόλι στην πλάτη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τους άλλους δύο δράστες.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Εκρυβαν ηρωΐνη σε πορσελάνινο ρολόι
Αθήνα
Ηρωίνη βάρους περίπου 2 κιλών κρυμμένη μέσα σε ένα επιτραπέζιο ρολόι από πορσελάνη και κηροπήγια κατέσχεσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα σε συνεργασία με τις βρετανικές Αρχές.
Το ρολόι με την ηρωΐνη εντοπίστηκε προχθές στον διεθνή αερολιμένα του Λονδίνου από τις τελωνειακές Αρχές ενώ είχε σταλεί από το Ιράκ με τελικό προορισμό την Αθήνα μέσω Ηνωμένου Βασιλείου. Αμέσως ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές και στήθηκε επιχείρηση με έγκριση του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για ελεγχόμενη μεταφορά και παράδοση των ναρκωτικών.
Έτσι συνελήφθηκαν 2 Αφγανοί ηλικίας 26 και 27 ετών. Συγκεκριμένα ο 26 χρόνος παρέλαβε στην Αθήνα το ρολόι με τα ναρκωτικά και στη συνέχεια επιχείρησε να το παραδώσει στον 27χρονο ομοεθνή του μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, το οποίο είχε κανονιστεί από τρίτο άτομο που δεν συνελήφθη.
Η παράδοση δεν ολοκληρώθηκε αφού επενέβησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και συνέλαβαν τους δυο Αφγανούς.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 550 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα. οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 65ΧΡΟΝΟΣ
Επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ

Αθήνα
Ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του καθηγητή, ο οποίος συνελήφθη για την επέμβαση στη διαδικτυακή σελίδα της υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μαριλίζας Ξενογιανακοπούλου.
Ο 65χρονος διαδικτυακός ´πειρατής´ παραπέμφθηκε σε δίκη με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της Αρχής, νόθευσης εγγράφων μετά χρήσεως, συκοφαντικής δυσφήμησης καθώς και παράβασης του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα, για έκθεση σε κίνδυνο διατάραξης φιλικών σχέσεων του κράτους.
Ο συλληφθείς είχε μπει στην ιστοσελίδα της υπουργού και παραποίησε ομιλία της για τα ελληνοτουρκικά και την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.
Ο κατηγορούμενος αλλοίωσε διάφορα σημεία της ομιλίας και πρόσθεσε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον τουρκικό λαό. Εν συνεχεία ανήρτησε το παραποιημένο κείμενο και πάλι στην ιστοσελίδα της υπουργού Εξωτερικών.

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Ανθρακες ο θησαυρός?

Αναβάλλεται η? σωτηρία της ελληνικής οικονομίας από τον θησαυρό του Αλή Πασά, καθώς οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στον Νομό Τρικάλων, έφεραν στην επιφάνεια νερό!
Πάντως ο Ελληνοαυστραλός, που συνεχίζει να πιστεύει ακόμη ότι στην περιοχή και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ο θησαυρός, θα επιστρέψει ύστερα από λίγο καιρό προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες. Όσο για την τρύπα που έβγαλε νερό αντί του θησαυρού, σφραγίστηκε και στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.
Η γεώτρηση βρισκόταν στα 35 – 38 μέτρα όταν άρχισε να εξέρχεται μεγάλη ποσότητα νερού. Οι υπεύθυνοι των μηχανημάτων τόνισαν πως το νερό ήταν πάρα πολύ και ήταν σχεδόν αδύνατον η μικροκάμερα να βεβαιώσει την ύπαρξη του θησαυρού.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
Ματαιώνεται το έργο στον Αστακό

Αθήνα (ΑΠΕ – ΜΠΕ)
Mαταιώνεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το έργο της κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς η διαφορά μεταξύ των επενδυτών από το Κατάρ και των Ιταλών καταναλωτών αποδείχθηκε αγεφύρωτη όσον αφορά στην τιμή διάθεσης του προϊόντος.
Το θέμα έγινε γνωστό στην ελληνική πλευρά μετά από επιστολή, που εστάλη από την πλευρά του Κατάρ -κατά τις ίδιες πληροφορίες- στον υφυπουργό Εξωτερικών, Σπύρο Κουβέλη, με την οποία το Εμιράτο απέσυρε το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο κονσόρτσιουμ για την επένδυση στον Αστακό.
Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι συγκεκριμένοι επενδυτές από το Κατάρ είναι ανοιχτοί σε ενεργειακές συνεργασίες. Σημειώνεται ότι η επένδυση ήταν μια ιδιωτική συμφωνία, μεταξύ εταιρειών, στην οποία το ελληνικό δημόσιο δεν είχε καμία εμπλοκή, πέραν εκείνης που αφορούσε στη διευκόλυνση της αδειοδότησης για να προχωρήσει γρήγορα η επένδυση, η οποία θα ανερχόταν περίπου στο ύψος των 2,5 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της προκειμένου να διευκολύνει την επένδυση. Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει, κατά κανέναν τρόπο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τη συμφωνία της Νέας Υόρκης, μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, η οποία είναι, ούτως ή άλλως διακρατική. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πηγές, η Επιτροπή, που συστάθηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών, θα συνεδριάσει σε δύο με τρεις εβδομάδες. Σε απαντητική επιστολή του προς τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σ. Κουβέλη, ο υφυπουργός Ενέργειας του Κατάρ τον ενημερώνει ότι ´οι δύο καταρινές εταιρείες, που συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ για την υλοποίηση του ενεργειακού κέντρου στον Αστακό, αποσύρουν το ενδιαφέρον τους κρίνοντας ότι δεν είναι βιώσιμο το εν λόγω πρότζεκτ´.
Σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η καταρινή πλευρά αναγνωρίζει ότι από την πλευρά μας έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ότι το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών που μετέχουν στην κοινοπραξία. ´Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με το επιχειρηματικό μέρος της επένδυσης. Δεν τα βρήκαν οι επιχειρηματίες´, τονίζει ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι δεν επηρεάζεται, κατά κανέναν τρόπο, η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης, στη Νέα Υόρκη για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.
Επίσης, συμπληρώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, ´μέσα στην επιστολή τονίζεται ότι η καταρινή πλευρά είναι ανοιχτή σε άλλες προτάσεις συνεργασίας σε ενεργειακά θέματα´. Σημειώνεται ότι στην κοινοπραξία για την εκτέλεση του έργου του Αστακού μετείχαν εκτός από τις δύο κρατικές καταρινές εταιρείες, η CCC και η Rosebud.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα