Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό

Αθήνα
Η ιστορική αλλαγή σελίδας στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το πέρασμα στη? μετά Βαρδινογιάννη εποχή, επικυρώθηκε από την ´αποχαιρετιστήρια´
επιστολή που διάβασε χθες ο Τζίγγερ στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, τονίζει στην επιστολή του ότι «… στην προσπάθεια της νέας διοίκησης στεκόμαστε δίπλα αρωγοί και συμπαραστάτες», ενώ κατέστησε σαφές ότι «… ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα ο Παναθηναϊκός».
Αναλυτικά το κείμενο:
«Η οικογένειά μας, εδώ και τριάντα χρόνια, βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Θωρακίσαμε οικονομικά τον Παναθηναϊκό, προστατεύοντάς τον από τη διολίσθηση σε περιπέτειες που έχουν κατά καιρούς ταλανίσει όλους τους ελληνικούς Συλλόγους. Μόνο έτσι η ομάδα μπόρεσε απερίσπαστη να ανταποκριθεί με επιτυχία στους στόχους της και να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές και επιτυχίες σε Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καθιστώντας τον Σύλλογο αδιαφιλονίκητο πρεσβευτή της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός συνέβαλε καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και έγινε ο βασικός τροφοδότης των Εθνικών ομάδων.
Ένα ακόμη παράδειγμα της σύγχρονης αντίληψης για τα ποδοσφαιρικά θέματα ήταν η εφαρμογή της πολυμετοχικότητας, μιας καινοτόμου προσπάθειας σε μια ποδοσφαιρικά αμαθή σε τέτοια εγχειρήματα χώρα. Μέσω της πολυμετοχικότητας, διασφαλίσαμε ένα δυνατό, σταθερό και ανταγωνιστικό μέλλον υιοθετώντας μία νέα πρακτική για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Παναθηναϊκού. Ανοίξαμε την πόρτα για τη συμμετοχή Παναθηναϊκών με δεδομένη την αγάπη τους στον Σύλλογο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να τον στηρίξουν.
Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,
η οικογένεια μας έχει αποδείξει έμπρακτα, όχι στα λόγια, ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κέρδος από τον Παναθηναϊκό. Μετά από 30 χρόνια προσφοράς στον Σύλλογο πήραμε την απόφαση σαν οικογένεια να μην κατέχουμε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ.
Με γνώμονα τα παραπάνω, πρόθεσή μας ήταν η συμμετοχή μας στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το 30%. Ωστόσο, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα, καταβάλλουμε το ποσό που αντιστοιχεί στο σημερινό μας ποσοστό, ήτοι 9,028 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της κατάθεσης 5,028 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και της παροχής χορηγίας ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ έναντι συμβολικού ανταλλάγματος.
Ήρθε όμως η ώρα ο Παναθηναϊκός να γυρίσει σελίδα.
Παραμένει ακλόνητη η βούλησή μας να μην λειτουργούμε ως κατέχοντες το πλειοψηφικό ποσοστό. Αυτό άλλωστε εφαρμόζουμε στην πράξη με τις ενέργειές μας από τη στιγμή που διατυπώσαμε τη θέση μας αυτή. Στην προσπάθεια της νέας διοίκησης στεκόμαστε δίπλα, αρωγοί και συμπαραστάτες. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα στην καρδιά μας και θα είναι πάντα Σύλλογος μεγάλος».
Καλύφθηκε η ΑΜΚ
Μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, γνωστοποίησε ότι συγκεντρώθηκαν τα 13 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για την αύξηση του ΜΚ της εταιρείας. «Ολοκληρώσαμε το ΔΣ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, στη διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν τα 13 εκ. ευρώ. Ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Επίσης, εγκρίναμε τον διορισμό του κ. Αντωνίου στη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου και τέλος ζητήσαμε από τον κ. Σαμαρά τις επόμενες 15 – 20 μέρες να μας κάνει μια πλήρη ενημέρωση για το θέμα του γηπέδου».
Απόντες από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν οι Παύλος Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Δάβαρης και Χαράλαμπος Σιούφας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα