Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα με… το αριστερό οι ´μικρές´ χανιώτικες ομάδες

Μόνο καλή δεν ήταν η πρεμιέρα των ´μικρών´ χανιώτικων ομάδων στα παγκρήτια πρωταθλήματα μπάσκετ, αφού και οι τέσσερις που αγωνίστηκαν με σωματεία εκτός νομού γνώρισαν την ήττα και μάλιστα με τις τρεις από αυτές ν´ αγωνίζονται γηπεδούχες.
Καλό ποδαρικό έκαναν μόνον οι κορασίδες του ΟΑΧ, που κέρδισαν -στη χανιώτικη αναμέτρηση- τον Α.Ο. Κισάμου. Ο Κύδωνας έχασε -από τον Εργοτέλη- τόσο στους παίδες Α´, όσο και στους έφηβους (εκτός έδρας), ενώ δυο ήττες γνώρισε στο Καμπάνι και ο Α.Ο. Ακρωτηρίου, σε κορασίδες (από το Αρκάδι) και παίδες Β´ (από τον Ηρόδοτο).
Αναλυτικότερα η 1η αγωνιστική στις τέσσερις “μικρές”  κατηγορίες.
ΕΦΗΒΟΙ – Α´ ΟΜΙΛΟΣ
Εργοτέλης – Κύδων 66-48
Τα χανιωτάκια μπήκαν… μουδιασμένα στο Λίντο, γεγονός που αξιοποίησαν οι γηπεδούχοι, πέρνωντας από νωρίς διψήφια διαφορά, την οποία μεγάλωσαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Κύδωνας μπορεί να έπαιξε καλύτερα, όμως δεν απείλησε τον Εργοτέλη (που έχει βασικό κορμό την ομάδα παίδων), ο οποίος πήρε εύκολα το ροζ φύλλο.
Διαιτητές: Βαλούρδος, Καρανικόλα
10λεπτα: 19-7, 38-23 (ημιχρ.), 51-33, 66-48
Κύδων (Ηλ. Λεκάκος): Ζυμβραγουδάκης, Αρτεμάκης 3 (1), Λαφαζάνης, Μανίγκοντιτς 25 (3), Καβρουδάκης 3 (1), Καβρουλάκης, Κατσουλάκης 7 (2), Κωνστανταράκης, Σκαραντωνάκης 2, Κατσιγαράκης 6, Σπανουδάκης 2.
Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Αλ. Χριστοδούλου ήταν ο Σκάνδαλος με 25 (1) πόντους, ενώ 16 σημείωσε ο Καραπιδάκης.
* ΑΓΟΡ – Δειλινό 49-36, ρεπό είχε ο Ανδρογέας
2η αγωνιστική: Κύδων – Ανδρογέας, Εργοτέλης – ΑΓΟΡ. Ρεπό το Δειλινό.
Β´ ΟΜΙΛΟΣ: Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου – Ηράκλειο 52-75, ΟΦΗ – Ιεράπετρα 74-67, Ηρόδοτος – Αγ. Νικόλαος 77-45.
2η αγωνιστική: Αγ. Νικόλαος – ΟΦΗ, Ιεράπετρα – Αναγ. Αρκαλοχωρίου, Ηράκλειο – Ηρόδοτος.
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ – Α? ΟΜΙΛΟΣ
ΟΑΧ – Α.Ο. Κισάμου 68-44
Στον αγώνα που έγινε αργά προχθές στο κλ. Χανίων, ο ΟΑΧ ήταν καλύτερος μετά το 1ο δεκάλεπτο και τελικά δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Α.Ο. Κισάμου.
Διαιτητές: Χριστινάκης, Πολλάκη
10λεπτα: 19-11, 34-20 (ημιχρ.), 56-32, 68-44
ΟΑΧ (Φρ. Δημητρουλάκη): Κασσωμένου 30, Δοξάκη 13 (1),  Ηλιάκη, Μπελώνη, Κριμλιάδη, Λυβιάκη, Ζύφι 4, Κυβρικοσέου, Καζάκου, Μαρνελάκη 9, Νάνου, Σπανουδάκη 12.
Α.Ο. Κισάμου (Εμμ. Σταματάκης): Παπαδάκη 10, Κορακάκη, Ρενιέρη 21, Κόλμπου-Γρηγορά 4, Κουκουλά, Λιοτσάκη, Αντωνογιαννάκη, Μωραϊτάκη 2, Δερουκάκη 3, Προγουλάκη 4.
Α.Ο. Ακρωτηρίου – Αρκάδι 32-53
Με εντελώς ανανεωμένη και ηλικιακά μικρότερη σύνθεση, οι περυσινές πρωταθλήτριες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατόν, όμως το Αρκάδι ήταν ανώτερο και πήρε τη νίκη μέσα στο Καμπάνι.
Διαιτητές: Λέμης, Μάρος
10λεπτα: 5-15, 14-26 (ημιχρ.), 21-41, 32-53
Α.Ο. Ακρωτηρίου (Σπ. Ροδολάκη): Μαρνελάκη, Γναφάκη, Χατζηδάκη Ι. 24, Γιανναράκη, Γιαμιάκη, Στράτου, Καούκη Γ. 3, Φραγκάκη, Μαρινάκη 5, Κουλιεράκη, Παπαναστάση, Χατζηδάκη Αγγ.     
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής: Αρκάδι – ΟΑΧ, Α.Ο. Κισάμου – Α.Ο. Ακρωτηρίου.
Β´ ΟΜΙΛΟΣ: Ηρόδοτος – Εργοτέλης 52-48, Αγ. Νικόλαος – Ιεράπετρα 31-51. Ρεπό είχε το Ηράκλειο.
2η αγωνιστική: Ιεράπετρα – Ηρόδοτος, Εργοτέλης – Ηράκλειο, ρεπό ο Αγ. Νικόλαος.  
ΠΑΙΔΕΣ Α?
Κύδων – Εργοτέλης 52-68
Οι περυσινοί πρωταθλητές μπήκαν… φουριόζοι στο κλ. Χανίων, έκαναν ένα 0-11 μέχρι το 3´30´´, ενώ στο 7´ προηγούντο 4-28 και ουσιαστικά “καθάρισαν” το παιχνίδι από το πρώτο 10λεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά να φτάνει στη μέγιστη τιμή της (+26). Στη συνέχεια ο Κύδωνας έδειξε να… βρίσκει ρυθμό, ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά είχσν ήδη μείνει πολύ πίσω και έτσι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ στην τελευταία περίοδο. Ο Εργοτέλης παρουσίασε ένα πολύ καλό σύνολο, με πολλά ψηλά παιδιά, που διαθέτουν ταλέντο και ομοιογένεια (τα περισσότερα επαιζαν μαζί και πέρυσι), οπότε, λογικά, θα είναι από τα φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Οι γηπεδούχοι έχουν το ελαφρυντικό ότι απαρτίζονται ουσιαστικά από νέους παίκτες και ο χρόνος θα “δουλεύει” γι´ αυτούς.
Διαιτητές: Λέμης, Πολλάκη
10λεπτα: 6-32, 17-43 (ημιχρ.), 35-63, 52-68
Κύδων (Θ. Λεκάκος): Παυλιουδάκης 4(1), Σταμούλος 16, Χολέβας 12(2), Τσάνας 5, Αλεξανδράκης, Καβρουδάκης 5, Βλαχάκης 4, Μουσουράκης 2, Μήλιος 2, Πολυχρονάκης 2, Διγαλάκης, Ανδρουλάκης.
Ο Ζαϊμη με 17 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Αλ. Χριστοδούλου, ενώ 16 (2) πέτυχε ο Σπανός και 13 (1) ο Χ. Σκάνδαλος.   
* ΟΦΗ – ΑΓΟΡ 28-66, Δειλινό – Ηράκλειο 31-65, Ανδρογέας – Ιεράπετρα 26-125!
2η αγωνιστική: ΑΓΟΡ – Κύδων, Εργοτέλης – Ανδρογέας, Ηράκλειο – ΟΦΗ, Δειλινό – Ιεράπετρα.
ΠΑΙΔΕΣ Β?
Α.Ο. Ακρωτηρίου – Ηρόδοτος 65-68
Μεγάλο ντέρμπι έγινε στο Καμπάνι, με τον Ηρόδοτο να είναι καλύτερος στην αρχή (προηγήθηκε και με 13 πόντους) και τον Α.Ο. Ακρωτηρίου ν´ ανεβάζει στη συνέχεια την απόδοσή του και έτσι να παίρνει το προβάδισμα (το έφτασε μέχρι και +9). Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η αποβολή του Λουλουδόπουλου και στη συνέχεια του Κακατσάκη στοίχισε στους γηπεδούχους, που όμως ακόμη και έτσι μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αν δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και με το σκορ να είναι 65-65 δεν αστοχούσαν σε δυο βολές. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα  η ομάδα του Ηρακλείου… σκόραρε κερδίζοντας και φάουλ και με την εξτρά βολή διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.
Διαιτητές: Μάρος, Χριστινάκης
10λεπτα: 13-20, 32-36 (ημιχρ.), 49-45, 65-68
Α.Ο. Ακρωτηρίου (Αθ. Αζάς): Κόνιαρης 26 (1), Λουλουδόπουλος 20, Σωτηρόπουλος, Παπαμαρκάκης 4, Κρομμυδάκης, Παπαδομιχελάκης 3, Γιανναράκης 6, Μαλεφιουδάκης, Βουλγαράκης, Ανέστης, Παπαγιαννάκης, Κακατσάκης 6.
* Γιούχτας – Χερρονάσιος 31-45, Φιλαθλητικός – Αγ. Νικόλαος 36-54, Σητειακός Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου 31-44.
2η αγωνιστική: Αγ. Νικόλαος – Α.Ο. Ακρωτηρίου, Ηρόδοτος – Γιούχτας,  Αναγ. Αρκαλοχωρίου – Φιλαθλητικός, Σητειακός – Χερρονάσιος.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΥΔΩΝΑ: Η επιτροπή μπάσκετ του Κύδωνα ευχαριστεί τους υπεύθυνους των Σ/Μ ΙΝΚΑ Χανίων, για την υποστήριξη που προσφέρουν στις ομάδες του Ομίλου.
ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Με τον καλύτερο τρόπο άρχισαν τη νέα σεζόν οι τρεις ομάδες του Ηρακλείου που εκπροσωπούν το Κρητικό μπάσκετ σε Β´ και Γ´ Εθνική ανδρών (ο ΑΓΟΡ δεν έπαιξε στην Α2 λόγω της απεργίας).
Ο ΟΦΗ ήταν εντυπωσιακός και φιλοδώρησε με “κατοστάρα” τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην πρεμιέρα της Β´ Εθνικής, με το τελικό 103-80 να φανερώνει την ανωτερότητα των γηπεδούχων.
Εντός έδρας έπαιξε και το Ηράκλειο, που κέρδισε εύκολα 73-60 τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας, ενώ πολύτιμη εκτός έδρας νίκη πήρε ο νεοφώτιστος Εργοτέλης, επικρατώντας, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στην β? παράταση, 80-78 του Ψυχικού, με τον Πέτρο Τσαμπά να σημειώνει 10 πόντους.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΡΙΤΩΝ: Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε από τον σύνδεσμος κριτών καλαθοσφαίρισης Κρήτης το 2ο παγκρήτιο επιμορφωτικό σεμινάριο, στο οποίο  η πρόεδρος του συνδέσμου κριτών νομού Αττικής, Τάνια Μερίκα, ο Α? αντιπρόεδρος του ίδιου συνδέσμου, Τάσος Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών καλαθοσφαίρισης Κρήτης, Μιχάλης Μαχαιριανάκης, ανέλυσαν τους νέους κανονισμούς που ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος, Ορέστης Σμυρνάκης και τα μέλη του ΣΥ.Κ.ΚΑ.Κ. έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την οργανωτική επιτυχία του διήμερης διάρκειας σεμιναρίου, το οποίο φιλοξενήθηκε στο κλ. Πατελών και από τα Χανιά το παρακολούθησαν οι Γρυλλάκη Κρυσταλένια, Κοκκινάκης Ευτύχης, Κώτσου Ελπίδα, Πλουμίδου Βρετούλα, Πλουμίδου Χαριλένα, Πλουμίδης Νίκος και Χλιαουτάκη Ευγενία.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥ.Κ.ΚΑ.Κ. ευχαριστεί τον ΔΑΟΗ για τη σημαντική συμβολή του στη διοργάνωση, όπως και τους τρεις προαναφερόμενους ομιλητές για την αναλυτική παρουσίαση όλων των θεμάτων.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΑΣΚ: Την πρόσκληση για την έκτακτη γενική συνέλευση, που θα γίνει 9 ή 10 Νοεμβρίου προκειμένου να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΚΑΣΚ, εξέδωσε η Κρητική Ένωση. Όπως αναφέρεται σε αυτήν “… η Γενική Συνέλευση της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. στις 10 Οκτωβρίου 2010, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης, στις 9 Νοεμβρίου  2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Ένωσης.
Η Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ (Οδός Σπύρου Μουστακλή, κλ. Γυμναστήριο Λίντο), με θέματα:
1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης, 2. Παραίτηση  του Δ.Σ, 3. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης, 4. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού μέχρι 9/10/2010 ? απαλλαγή του απερχόμενου Δ.Σ. από κάθε ευθύνη, 5. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, 6. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη 11 τακτικών και έως 6 αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού  Συμβουλίου και 3 τακτικών και 1 αναπληρωματικού μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής.     
Αν δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 10 Νοεμβρίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα.
Οι υποψηφιότητες για τις θέσεις των Τακτικών ή Αναπληρωματικών μελών  του Δ.Σ.  και της Εξελεγκτικής Επιτροπής προτείνονται εγγράφως από τα τακτικά μέλη -Σωματεία ΕΚΑΣΚ, τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή μέχρι και  τις 3 Νοεμβρίου 2010. Οι αντιπρόσωποι των Σωματείων-μελών και ο αναπληρωτής τους διορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου τους, η οποία προσκομίζεται και κατατίθεται στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. ώστε να νομιμοποιηθούν οι αντιπρόσωποι απέναντι στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. είναι δυνατόν να γίνει ανάκληση αντιπροσώπων των Σωματείων μόνο από τον Πρόεδρο ή τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. του σωματείου, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η απόφαση για την αντικατάσταση αυτή έχει παρθεί νόμιμα πριν από τις αρχαιρεσίες και έχει γνωστοποιηθεί στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. με την κατάθεση του σχετικού πρακτικού πριν από την υπογραφή του βιβλίου παρουσίας της Γ.Σ. από τον εκπρόσωπο του Σωματείου.
Το Δ.Σ. συνεδριάζει τρεις ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνελεύσεως και ανακηρύσσει τους  υποψηφίους για τις αρχαιρεσίες, τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου, όπως και τους εκπροσώπους αυτών”.
“ΕΦΥΓΕ” Ο ΝΙΚΟΣ ΦΑΣΟΥΡΑΣ: Ακόμη ένας μπασκετμπολίστας με ρίζες από τα Χανιά, “έφυγε” νωρίς από τη ζωή. Ο 42χρονος Νίκος Φάσουρας “έχασε την μάχη” με την επάρατο νόσο το πρωί του Σαββάτου, αφήνοντας πίσω γυναίκα και δύο κόρες. Γεννημένος στις 7/1/1968, ο ύψους 2.11μ σέντερ έπαιξε μπάσκετ με το Περιστέρι (από το 1986-87 στην Α2 και μετά στην Α1, μέχρι τη σεζόν 1995-1996) και το Μαρούσι, ενώ είχε συμμετοχές και με εθνικές μας ομάδες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα