Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανέτοιμη η ΕΑΧ Χανιά

Με ήττα συνοδεύτηκε η πρώτη εντός έδρας παρουσία της ΕΑΧ Χανιά στο πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ γυναικών, αφού το περασμένο Σάββατο ο Φίλιππος Βέροιας παρουσίασε πολύ πιο “δεμένο” και δυνατό σύνολο, με αποτέλεσμα να πετύχει
εύκολα την πρώτη του νίκη μέσα στο κλ. Κλαδισού.
Το τελικό 32-45 είναι σίγουρα “βαρύ” για τις γηπεδούχες, που φάνηκαν ανέτοιμες, είχαν πολλά … νεκρά διαστήματα και “πληρώνουν” την έλλειψη φιλικών, αλλά και το γεγονός ότι οι προπονήσεις γίνονται… τμηματικά, χωρίς να είναι δυνατή -λόγω επαγγελματικών και μαθητικών υποχρεώσεων- η παρουσία όλων μαζί των παικτριών σε αυτές.
Συγκριτικά με την πρεμιέρα, η χανιώτικη ομάδα είχε αυτή τη φορά πολύ λιγότερες απουσίες, όμως αυτό δεν την βοήθησε να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα υπάρχουν οι δυνατότητες για σαφώς καλύτερες εμφανίσεις, όμως το κακό είναι πώς μετά από δυο συνεχόμενες ήττες και με δεδομένο ότι θα υποβιβασθούν 5 σωματεία, τα περιθώρεια είναι στενά και απαιτείται άμεση ανάκαμψη.
Πολύ δυνατά μπήκε στον αγώνα η ομάδα της Βέροιας (που ήρθε στα Χανιά με 10 παίκτριες -από τις οποίες σκόραραν οι 9- και συνοδό τον προπονητή της, Κώστα Τούτση), προηγήθηκε 0-3, 4-6, ενώ στη συνέχεια έκανε ένα 0-4 και έδειξε ότι θα είχε εύκολο έργο, απέναντι σ´ έναν αντίπαλο που έκανε πολλά εύκολα λάθη και είχε πρόβλημα στην επίθεση.
Όμως μετά το 15´ η ΕΑΧ Χανιά βελτιώθηκε αισθητά, μείωσε το σκορ, ισοφάρισε 12-12 και η αναμέτρηση πήγαινε γκολ-γκολ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.
Μάλιστα, αρχίζοντας η επανάληψη η χανιώτικη ομάδα σκόραρε δυο συνεχόμενες φορές και έτσι στο 32´ πήρε -για πρώτη και μοναδική φορά- το προβάδισμα με 17-16, για να περάσει ξανά μπροστά ο Φίλιππος, με την ελάχιστη διαφορά (18-17), την οποία διατηρούσε μέχρι το 37´ (19-20). Δυστυχώς ακολούθησαν συνεχόμενα λάθη των γηπεδούχων τα οποία αξιοποίησαν οι αντίπαλες, που ξέφυγαν ξανά στο σκορ (19-23 στο 39´), με τη διαφορά όμως να παραμένει σε λογικά πλαίσια μέχρι το 45´ (23-28). Το επόμενο πεντάλεπτο ήταν… καταστροφικό, αφού η ΕΑΧ Χανιά όχι μόνον “κόλλησε” στην επίθεση, αλλά δεν είχε και επιστροφές στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενες να πετύχουν σερί 0-9, φτάνοντας στο 23-37. Ήταν φανερό ότι το παιχνίδι είχε κριθεί, απλά στο τελευταίο δεκάλεπτο (οπότε η προπονήτρια της ομάδας μας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες) υπήρξε και πάλι μια μικρή… ανάκαμψη (το επιμέρους σκορ ήταν 9-8) και έτσι το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 32-45.
Καλή ήταν η διαιτησία του Δημάκη και του Κουλούρη.
10λεπτα: 4-7, 8-12, 15-16 (ημιχρ.), 20-24, 23-37, 32-45.
ΕΑΧ Χανιά (Νατάσα Ότοβιτς- Φάσουρα): Πλανά, Σαματά, Παρτσαλάκη, Γ. Παντελάκη 9 γκολ, Βερυκάκη, Παπαδοπούλου, Κατσανεβάκη 2, Τζιαμά 1, Λευθέρη 4, Χρ. Παντελάκη 3, Μαρκουλάκη 10, Σπυρίδου 3, Χαβαλεδάκη, Γεωργεδάκη.
Για τον Φίλιππο, από 8 γκολ σημείωσαν οι Καραφουλίδου, Παυλίδου και Μιχαηλίδου.
Στ´  άλλα παιχνίδια της 2η αγωνιστικής, Ελπίδες Δρ. και Εθνικός Κοζ. πέτυχαν την 2η τους νίκη, ενώ το πρώτο δίποντο πήρε ο Απόλλων Σταυρ.
Συνοπτικά όλα τ´ αποτελέσματα: ΕΑΧ Χανιά – Φίλιππος Β. 32-45, Εθνικός Κοζ. – Ν. Ελβετία 24-20, Ελπίδες Δρ. – Κορωπί 32-25, Απόλλων Σταυρ. – Φαίακας Κ. 26-24, ενώ ρεπό είχε ο Γ.Α.Σ. Καματερού.
Βαθμολογία (σε 2 αγώνες): Ελπίδες Δράμας και Εθνικός Κοζάνης (με δυο νίκες) από 4, Φίλιππος Βέροιας και Νέα Ελβετία (με μια νίκη-μια ήττα) από 2, Φαίακας Κέρκυρας, ΕΑΧ Χανιά και Καματερό* (με μια ήττα) χωρίς βαθμό, Απόλλων Σταυρούπολης* (μια νίκη) και Κορωπί (μια νίκη-μια ήττα) από -1.
Οι ομάδες με * έχουν κάνει το ρεπό τους, ενώ Κορωπί και Απόλλων Σταυρούπολης άρχισαν το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.
Η επόμενη -3η- αγωνιστική θα διεξαχθεί το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου και η ΕΑΧ Χανιά παίζει (Κυριακή) εκτός έδρας με το Κορωπί, όπου θα προσπαθήσει να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Την ίδια ημέρα θα γίνουν τα παιχνίδια Ν. Ελβετία – Απόλλων Σταυρ. και Φίλιππος Β. – Εθνικός Κ. ενώ την προηγούμενη “ανοίγει η αυλαία” της αγωνιστικής, με την αναμέτρηση Καματερό – Ελπίδες Δρ. Ρεπό έχει ο Φαίακας Κερκ.
Ο ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ MVP ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Ο 20χρονος πίβοτ  του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας, Τάσος Παπαδιονυσίου, ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών. Σε δηλώσεις του, ο διεθνής με την Εθνική νέων τόνισε: “Μπήκα με πείσμα στο παιχνίδι, που ήταν ουσιαστικά το πρώτο στο οποίο αισθανόμουν απόλυτα έτοιμος, αφού με τον Πανελλήνιο ήμουν πιο προσεκτικός και δεν μπορούσα να παίξω σύμφωνα με τις δυνατότητές μου, μιας και είχα πρόβλημα στον δικέφαλο, το οποίο με κράτησε έξω από τα δυο πρώτα φετινά παιχνίδια. Είχαμε τέσσερις ήττες μέχρι τότε, όμως παρά τη μεγάλη δυσκολία του το θέλαμε αυτό το παιχνίδι και τελικά, παίζοντας πολύ καλά τα καταφέραμε. Είναι τιμή μου η διάκριση αυτή και θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, τον Κώστα Τσαβδαρίδη στην Εθνική νέων, με τον οποίο δουλέψαμε πολύ καλά στην προετοιμασία στον Κολινδρό, αλλά και τον Παναγιώτη Μεσσήνη, ο οποίος είναι νέος, έχει όρεξη και κάνει επίσης καλή δουλειά στον Ιωνικό. Πιστεύω ότι έχουμε ένα καλό και δεμένο σύνολο, τα περισσότερα παιδιά είμαστε γηγενείς, η τωρινή διοίκηση, παρά  τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, προσπαθεί και έχει τη διάθεση να λύνει τα όποια προβλήματα, οπότε είμαι αισιόδοξος γι´ ακόμη καλύτερη συνέχεια”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα