Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία

Παρίσι
Ακυρώνονται σχεδόν οι μισές πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα στη Γαλλία, καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαρκοζί. Εκατοντάδες πρατήρια καυσίμων έχουν στερέψει.
Η πολιτική αεροπορία DGAC ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ακυρώσουν το 50% των πτήσεων από το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού και το 30% από άλλα αεροδρόμια, ανάμεσά τους και από το Σαρλ Ντε Γκωλ. Η DGAC συμβούλευσε τους επιβάτες να ενημερώνονται από τις αεροπορικές εταιρείες για τις αλλαγές στις πτήσεις.
Καταλήψεις σε σχολεία
Εν τω μεταξύ, στα Λύκεια της Γαλλίας έχει μεταφερθεί ο παλμός των κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Γερουσία. Οι καταλήψεις των σχολείων συνεχίζονται, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν σε Λύκεια της Λυών και της Ναντέρ, όπου χρειάστηκε και η επέμβαση της Αστυνομίας.
Νέα πανεθνική απεργία
Σήμερα, διοργανώνεται νέα πανεθνική απεργία με τη συμμετοχή σιδηροδρομικών υπαλλήλων, εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι και στα 12 διυλιστήρια της χώρας απεργούν για μέρες, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η λειτουργία των δέκα από αυτά προκαλώντας για δύο ημέρες προβλήματα στην τροφοδοσία με καύσιμα των παρισινών αεροδρομίων. Τουλάχιστον 1.500 πρατήρια καυσίμων στη Γαλλία δεν διαθέτουν πλέον αποθέματα από το πρωί της Δευτέρας.
Ωστόσο, αξιωματούχοι της κυβέρνησης δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα έλλειψης καυσίμων. «Δεν θα αφήσω τη γαλλική οικονομία να υποφέρει από έλλειψη αποθεμάτων», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.
Οι Γάλλοι οδηγοί φορτηγών συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία. Πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αυτοκινητόδρομους κοντά στη Λιλ, το Παρίσι και τη Λυόν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα