Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέες απειλές κατά του Ισραήλ

Νέα επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, λέγοντας ότι ´το σιωνιστικό καθεστώς θα πάει σύντομα στην κόλαση´.
Ο Αχμαντινετζάντ έστειλε, επίσης, μήνυμα στη Δύση ότι η χώρα του δεν προσέρχεται στις συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα από αδύναμη θέση και με πρόθεση συμβιβασμού, εν όψει της επανάληψης του διαλόγου με την ομάδα των «Εξι» στη Βιέννη. Μιλώντας την Κυριακή στην πόλη Αρντεμπίλ στο βορειοδυτικό Ιράν, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ χαιρέτισε την επανέναρξη των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, επανέλαβε, όμως, ότι το Ιράν δεν θα κάνει κανένα συμβιβασμό.
«Το Ιράν χαιρετίζει τις συνομιλίες, όμως, η άλλη πλευρά δεν πρέπει να πιστεύει ότι θα επαναλάβουμε τις συνομιλίες από αδύναμη θέση εξαιτίας των κυρώσεων (που έχουν επιβληθεί στο Ιράν) δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ. «Κανείς στο Ιράν δεν είναι έτοιμος να κάνει οποιοδήποτε συμβιβασμό σχετικά με το πυρηνικό μας πρόγραμμα», υπογράμμισε.
Το Ιράν και η «Ομάδα των Εξι» (ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Ρωσία και Γερμανία) αναμένεται να επαναλάβουν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης στις 15 Νοεμβρίου στη Βιέννη.
Αντιδράσεις Νετανιάχου
για τον Λίβανο
Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι ο Λίβανος γίνεται “γρήγορα δορυφόρος του Ιράν”, έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψη του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, στον Λίβανο. “Εδώ και μερικές ημέρες ακούμε προσβολές και ύβρεις εναντίον του Ισραήλ. Ο Λίβανος γίνεται γρήγορα ένας νέος δορυφόρος του Ιράν. Είναι μία τραγωδία για τον Λίβανο”, δήλωσε ο Νετανιάχου, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού. “Ξέρουμε πολύ καλά να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας”, υπογράμμισε ο Νετανιάχου στην έναρξη ενός ειδικού Υπουργικού Συμβουλίου στα βόρεια της χώρας, στο κιμπούτζ Ντεγκάνια, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από τη δημιουργία του πρώτου κιμπούτζ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα