Μουσείο Τυπογραφείας

Και πάλι ο Πύργος του Αληδάκη

Κύριε διευθυντά,
αναγκάζομαι πάλι να ασχοληθώ με τον περιβόητο Πύργο του Αληδάκη στον Εμπρόσνερο. Είδα στην εφημερίδα σας (´ΧΝ´ 18-9-2010), o κ. Γερωνυμάκης ν? αναφέρεται σε κάποιες επιστολές του 1999 που είχα απαντήσει σε μια ιστορική αναδρομή για τον Πύργο του Αληδάκη, χωρίς όμως να περιέχει καμία πρόκληση. Απλώς είχα γράψει ότι σ? αυτή την ιστορία, νομίζω ότι εμείς οι Εμπροσνερίτες αδικούμεθα.
Κύριε Γερωνυμάκη, μου πετάξατε λάσπη, επειδή είπα ότι έχω μια αμφισβήτηση για τη γραμμένη ιστορία του γεγονότος.
Οι Σφακιανοί είναι σίγουρο πως εξόντωσαν τον Αληδάκη αλλά εμείς αυτό που αμφισβητούμε είναι ότι δεν ήταν μόνοι τους. Και ρωτούμε, πού είναι οι τουρκοφάγοι της εποχής εκείνης του Εμπρόσνερου;
Κύριε Γερωνυμάκη, δεν είναι δυνατόν να πάνε σε ξένο τόπο ούτε κλέφτες ούτε φονιάδες, αν δεν είναι ανακατεμένοι και ντόπιοι. Απ? αυτό και μόνο εννοείται ότι δεν έλειπαν από την επίθεση οι Εμπροσνερίτες. Γράφετε ότι οι Σφακιανοί έμαθαν τις προθέσεις του κακού Τούρκου γείτονα και σας ρωτώ από πού πήραν τις πληροφορίες; Μήπως από κάποιους Σελινιώτες;
Και τώρα κ. Γερωνυμάκη, για μένα γράφει κάποιος κύριος και όψιμος ιστοριοκτόνος σας πληροφορώ ότι κύριος είμαι αλλά δεν είμαι ούτε ιστορικός ούτε ιστοριοκτόνος. Είμαι όμως απόγονος του Μαυροθοδωρή Ξενάκη, αυτού του περιβόητου Μαυροθοδωρή Εμπροσνερίτη, που με δώδεκα αδέλφια και με τριάντα ? σαράντα ξαδέλφια τους, είχαν κατατροπώσει την Τουρκιά που εσείς τ? αμφισβητείτε. Εμείς όμως ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τη γενναιότητα των Σφακιανών.
Κύριε Γερωνυμάκη, θα σας συστηθώ. Δεν είναι στις προθέσεις μου αλλά με αναγκάζετε να το κάνω γιατί η λάσπη δεν μου ταιριάζει. Γι? αυτό θα σας στείλω στον Δήμο Χανίων που για δύο τετραετίες υπηρέτησα ως δημοτικός σύμβουλος και πολλές φορές ως δημαρχών. Επίσης θα σας στείλω στο Γηροκομείο Χανίων που υπηρέτησα στη Διοίκηση 16 χρόνια αλλά και στην ΕΤΑΝΑΠ που υπηρέτησα ως σύμβουλος 21 χρόνια, τα 11 ως αντιπρόεδρος ? πρόεδρος. Θα σας στείλω και στον Αποκόρωνα που υπηρετώ το Πολιτιστικό Κίνημα 35 χρόνια και τέλος στον Άγιο Ραφαήλ στο Δ.Σ. ως γραμματέας και στο Σωματείο Φίλοι του ´Κατ? οίκον βοήθεια´ του Αποκόρωνα ως αντιπρόεδρος.
Κύριε Γερωνυμάκη, σας τα γράφω όλα αυτά για να είστε πιο προσεχτικός όταν γράφετε, ενώ απορώ τι έχετε με τους Εμπροσνερίτες που δεν σας πείραξαν ποτέ. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να μην αποκλείετε κάτι που είναι αυτονόητο για το γεγονός  για της άλωσης του Πύργου του Αληδάκη.
Περιμένω από εσάς μια συγγνώμη.

Μετά τιμής
Γεώργιος Ι. Ξενάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.