Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ:
Στόχος 450.000 λιγότεροι φτωχοί το 2020
Αθήνα
Στους στόχους που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας, στις 17 Οκτωβρίου. Κάλεσε πολίτες, πολιτικούς και φορείς σε συστράτευση για την αντιμετώπιση της ανέχειας αλλά και της ανεργίας.
´Ο αγώνας κατά της φτώχειας δεν αφορά μόνο τα 800 εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη μας, που υποφέρουν από πείνα […] Αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερό μας εαυτό για την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, αλλά και για την εξάλειψη της παιδικής φτώχειας´, δήλωσε η Λούκα Κατσέλη.
Όσον αφορά στους στόχους της κυβέρνησης, είναι ο περιορισμός του αριθμού των φτωχών κατά 450.000 μέσα στην επόμενη δεκαετία και η μείωση του αριθμού των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας κατά 100.000.

ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ
Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αθήνα
Σε άριστο κλίμα, όπως επισημαίνουν και οι δύο πλευρές, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, στη Ρηγίλλης, συνάντηση που έγινε λίγες μέρες μετά τη διαφοροποίηση του βουλευτή της ΝΔ από τις δηλώσεις του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τις οποίες εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ.
Και οι δύο πλευρές δηλώνουν πως το μόνο θέμα που συζητήθηκε ήταν τα θέματα περιβάλλοντος, αρμοδιότητας του τομεάρχη της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, διαψεύδοντας παράλληλα πως συζητήθηκε οτιδήποτε άλλο. Από τη Ρηγίλλης τονίζουν πως η συνάντηση αυτή εντάσσεται στις συναντήσεις που έχει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τους τομεάρχες, επισημαίνοντας πως η συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι άριστη και αποδίδει τα μέγιστα.
Κύκλοι της ΝΔ επισημαίνουν πως ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί είδηση μια συνάντηση με έναν τομεάρχη, καθώς κάτι τέτοιο είναι συνήθης πρακτική.
Σύμφωνα πάντως με δύο συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη στάση που κράτησε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πατέρας του προς το πρόσωπο του αρχηγού της ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να επανέλαβε πως είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Τέσσερις υπουργούς της ΝΔ
´έδειξε´ και ο Θ. Πρινιωτάκης
Αθήνα
Τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Γ. Κουρή, τοποθέτησε στο επίκεντρο της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων, ο Θ. Πρινιωτάκης ακολουθώντας την ίδια γραμμή με τον πατέρα του, Σοφοκλή.
Ο Θ. Πρινιωτάκης τόνισε πως οι Γ. Αλογοσκούφης, Π. Δούκας, Β. Μεϊμαράκης και Σ. Τσιτουρίδης «γνώριζαν για την έκδοση του ομολόγου των 280 εκ. ευρώ, που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ».
«Ποιος το είχε κάνει; Τι θέλετε να πω, ότι το είχα κάνει εγώ; Για ηλίθιο με περνάτε;» ήταν η απάντηση του Γ. Κουρή αρνούμενος, παράλληλα, την ύπαρξη προσυνεννόησης μεταξύ στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών. Φέρεται πάντως να κατέθεσε πως «με ειδική υπουργική εξουσιοδότηση που του δόθηκε και αφού είχαν εκδοθεί οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των νομικών γραφείων της JPM, υπέγραψα τις συμβάσεις».
Από τη μεριά του ο πρώην υπουργός Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδης, απέδωσε τις ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
Εμπρόθεσμη εξόφληση
οφειλών των Νοσοκομείων
Αθήνα
Τη διαβεβαίωση στους προμηθευτές των Νοσοκομείων ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών οι διαδικασίες έκδοσης και διάθεσης των ομολόγων για την πληρωμή τους έδωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας,
Εχουν ήδη εκδοθεί οι προβλεπόμενες από τη σχετική διάταξη υπουργικές αποφάσεις που ρυθμίζουν τις αναγκαίες λεπτομέρειες , προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να αποφευχθεί πιθανή εμπλοκή στη διαδικασία υλοποίησης. Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι ο τύπος και το είδος των ομολόγων έχει καθοριστεί με τη διάταξη, την οποία ήδη γνωρίζουν και έχουν αποδεχθεί οι προμηθευτές.
Σχετικά με την υπαγωγή των προμηθευτών στη ρύθμιση, η ηγεσία του Υπουργείου επισημαίνει ότι οι προμηθευτές έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει σχετικές αιτήσεις – δηλώσεις καθώς, επίσης, έχουν δοθεί οδηγίες στα Νοσοκομεία για την ανάλογη προετοιμασία.
Η ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι έχουν ήδη σχεδόν εξοφληθεί οι οφειλές των ετών 2005 – 2006 και με την καταβολή των ομολόγων θα εξοφληθούν τα έτη 2007, 2008 και 2009 ενώ παράλληλα διευθετείται και η πληρωμή των οφειλών από την 1η Ιανουαρίου 2010 μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2010 εντός του τρέχοντος έτους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα