Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

?Χάλκινος? ο Γ. Τσόλιας

Μία ακόμα σημαντική διάκριση για το χανιώτικο καράτε αποτελεί το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Γιώργος Τσόλιας στο 14ο Βαλκανικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από επίσημη βαλκανική ομοσπονδία καράτε στο Λουτράκι Κορινθίας και έλαβαν μέρος σε αυτή 900 αθλητές και αθλήτριες από εννέα χώρες.
Από τα Χανιά συμμετείχαν τρείς αθλητές της ελληνικής οργάνωσης Seishinkai Karate Union με επικεφαλή προπονητή τον Renshi Αγγελο Καραϊσκάκη Roku -6- Dan Shihan και συγκεκριμένα οι Τσόλιας Γιώργος, Κοκοτσάκη Μαρία, Τσουγκουσίδης Παύλος.
Και για τους τρείς ηταν η πρώτη τους φορά που αγωνίστηκαν με την εθνική ομάδα καράτε και μόλις η δεύτερη που συμμετείχαν σε επίσημους αγώνες. Παρόλα αυτα οι αθλητές μας αγωνίστικαν πολύ καλά με το καλύτερο αποτέλεσμα να έρχεται στον αθλητή μας Γεώργιο Τσόλια με την τρίτη θέση στην κατηγορία του και το χάλκινο μετάλλιο, ενα αποτέλεσμα που ιδιαίτερα μας ικανοποίησε. “Οχι ομως οτι δεν ήμασταν σε καλύτερο τεχνικά επίπεδο ωστε να κατακτήσουμε το χρυσό μεταλλιο στην κατηγορία του , αλλα στον ημιτελικό αγώνα και ενώ κερδίζουμε με δύο βαθμούς διαφορά και δύο δευτερόλεπτα απο την λήξη του αγώνα ενα ισχυρό χτύπημα απο το υπερβολικό στρες απο τον αθλητή μας στον αντίπαλο του , ηταν αφορμή ο αποκλεισμός του με αποτέλεσμα να παίξουμε τον μικρό τελικό και να κερδίσουμε την τρίτη θέση και το χάλκινο μεταλλιο στην κατηγορία του” σημειώνει ο Αγγ. Καραϊσκάκης που προσθέτει: “Δυστυχώς με τον ιδιο τρόπο δηλαδή το υπερβολικό στρές αποκλείστηκαν και οι αλλοι δύο αθλητές μας και δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο.
Απο την θέση του προπονητή των αθλητών θα ηθελα να τους δωσω και δημόσια συγχαρητήρια για την άψογη εμφάνιση τους και αγωνίστικαν με τούς καλύτερους αθλητές των βαλκανίων στίς κατηγορίες τους και απέκτησαν αρκετή αγωνιστική εμπειρία ωστε το μέλον να είναι καλύτερο γία αυτούς .
Ολοι οι αθλητές της ελληνικής εθνικής ομάδας αγωνίστηκαν με εντονη αγωνιστική μαχητικότητα παρά τους δύσκολους αντιπάλους τους καθόσον οι χώρες των βαλκανίων διαθέτουν στην δύναμη τους αρκετούς παγκόσμιους και ευρωπαικούς πρωταθλητές , παρόλα αυτα η Ελλάδα πρώτευσε για αλλη μια φορά και κατέκτησε την πρώτη θέση στα βαλκάνια σε συγκομιδή μεταλλίων , οπου κατακτήσαμε 20 χρυσά , 12 αργυρά , και 22 χάλκινα μετάλλια , μία συγκομιδή μεταλλίων που δείχνει το πόσο ψηλά βρίσκεται το επίπεδο στό ελληνικό καράτε , και δείχνει την σωστή δουλεία των προπονητών , αλλά και την σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν οι ελληνες πρωταθλητές μας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα