Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Αθήνα
Κανονικά θα ξεκινήσει από αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, στη νέα συνάντηση που είχαν χθες.
Η συμφωνία προβλέπει ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης, που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1 Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης, ανέφερε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας. Με τη μείωση των αποστάσεων ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σούπερ μάρκετ.
Από τα 67 λεπτά
θα ξεκινήσει η τιμή
Από τα 67 λεπτά το λίτρο θα ξεκινά η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, στα 70 λεπτά προβλέπεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή, ενώ στην περιφέρεια και κυρίως στα νησιά οι τιμές θα φθάνουν μέχρι τα 77 – 78 λεπτά.
Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκαναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Κουσελά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα