Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενωμένοι οπαδοί ενάντια στο ?μοντέρνο ποδόσφαιρο?

Περισσότεροι από 4.000 Γερμανοί οπαδοί από πολλές ομάδες της χώρας συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Βερολίνο διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο ´μοντέρνο ποδόσφαιρο´.
Οπαδοί από όλα τα μεγάλα γκρουπ οπαδών, από πολλές ομάδες της Γερμανίας, συνατήθηκαν ειρηνικά και ένωσαν τις φωνές τους, ενάντια, στην εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου που έχει γίνει πλέον μπίσνα εκατομυρίων. «Τα πολύ ακριβά εισιτήρια, οι υπερβολικές και ακραίες απαγορεύσεις σε σχέση με τα στάδια, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα από την πλευρά των ´αρχών´ απέναντι στους οπαδούς και ειδικά τους οργανωμένους» βρίσκονται στο επίκεντρο του οπαδικού κινήματος.
Η πορεία ξεκίνησε στις 2 μ.μ. (Alexanderplatz), γεμάτη χρώματα και έξυπνα πανό και συνθήματα, οι οπαδοί ήταν χωρισμένοι ανά ομάδα σε διαφορετικά μπλοκ και διαδήλωσαν χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα, που θα μπορούσε να προκαλέσει τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και τα ΜΜΕ, τα οποία τις περισσότερες φορές  προβάλουν περιστατικά βίας χωρίς όμως να ασχολούνται με την άλλη πλευρά των οπαδών.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΦΩΤΙΑ
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή που βρίσκεται η Ευρώπη, οι ΠΑΕ δεν φαίνονται διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μείωση των τιμών. Στον τελευταίο αγώνα του Άγιαξ για το Champions League, το ´πέταλο´ διαμαρτυρήθηκε για ακόμα μια φορά για τις ´απαγορευτικές´ τιμές των εισιτηρίων, ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, οι κερκίδες πήραν ´φωτιά´ καθώς άναψαν δεκάδες καπνογόνα, με αποτέλεσμα να βγάζει? καπνούς η UEFA αλλά και οι χορηγοί. Ο αγώνας καθυστέρησε λόγο του καπνού και τα πανό διαμαρτυρίας ήρθαν σε πρώτο πλάνο, παραμερίζοντας τους χορηγούς, δίνοντας τον πρώτο λόγο στους απλούς οπαδούς οι οποίοι πέραν των άλλων είπαν: ´80 ευρώ για τους φιλοξενούμενους οπαδούς; Ντροπή!´
Το φαινόμενο καταγράφεται και στην Ελλάδα, καθώς οι φίλαθλοι καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά εισιτήρια για να παρακολουθήσουν αγώνες σε γήπεδα που δεν προσφέρουν καμία σύγχρονη υπηρεσία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και σε αγώνες της τρίτης Εθνικής, τα εισιτήρια αγγίζουν τα 20 ευρώ! Ιδιαίτερα ακριβά πληρώνουν την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου η τιμή του εισιτηρίου για τους φιλοξενούμενους ήταν ακόμα και 300% μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα