Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατολίσθηση σε ορυχείο

Θεσσαλονίκη
Κατολίσθηση σε αγρόκτημα στην περιοχή του ορυχείου Μαυροπηγής σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει τμήμα του εδάφους έκτασης τριών στρεμμάτων. Το συγκεκριμένο αγρόκτημα επρόκειτο να συμπεριληφθεί στις υπό απαλλοτρίωση εκτάσεις της περιοχής, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του ιδιοκτήτη και της ΔΕΗ.
Οπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας, Αθανάσιος Βούρας, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, το αγρόκτημα γειτνιάζει με την περιοχή όπου εκδηλώθηκε ρήγμα το περασμένο καλοκαίρι. «Το θέμα του αγροκτήματος είναι ζήτημα ιδιωτικό, ωστόσο σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του Δήμου σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, που διερευνά τα αίτια της ρηγμάτωσης», πρόσθεσε ο κ. Βούρας.
Από την άλλη πλευρά, ο διευθυντής του Ορυχείου Μαυροπηγής, Αντώνης Τσαλίδης, χαρακτήρισε την κατολίσθηση ως φαινόμενο μικρής έκτασης, επισήμανε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τόνισε ότι ήδη η περιοχή έχει διαμορφωθεί καθώς ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις αντιστήριξης του εδάφους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα