Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Απορος ?Καλλικράτης?

Εναν μήνα πριν από τις εκλογές, η Αντιπολίτευση σχεδόν σύσσω?η ζητάει την καταδίκη της πολιτικής μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση και καλεί τους ψηφοφόρους να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας στις κάλπες της Αυτοδιοίκησης.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν φαίνεται να έχει κατασταλάξει τι ζητάει από τους ψηφοφόρους, αν και όπως δηλώνεται οι εκλογές έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Προφανώς, πολιτικό χαρακτήρα έχουν οι εκλογές ακόμη και στον εξωραϊστικό σύλλογο της συνοικίας, αλλά το επείγον είναι να ξεκαθαριστεί το κατά την κυβέρνηση διακύβευμα των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, το οποίο θα κληθούν να υπερασπιστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι. Θα μπορούσε ενόψει της σπουδαιότητας της μεταρρύθμισης που φέρνει ο ´Καλλικράτης´, το κυβερνητικό ενδιαφέρον να είχε στραφεί στην ανάδειξη των αλλαγών και των ευνοϊκών επιπτώσεών του στην καθημερινότητα των πολιτών και όχι μόνο στα ταμεία του κ. Παπακωνσταντίνου.
Εκτός όμως από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που κατεβαίνουν υποψήφιοι δεν βγαίνουν στ? όβγορο άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες να υποστηρίξουν την μεταρρύθμιση. Περιορίζονται στην επικράτησή τους στα κομματικά παρασκήνια. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μικρότερων δήμων, ανεξάρτητοι ή κομματικοί, γνήσιοι ή ιμιτασιόν, χαμένοι στον ωκεανό των απαιτήσεων των πολυπρόσωπων ψηφοδελτίων τους και αγκομαχώντας για την συμπλήρωσή τους, το τελευταίο που σκέφτονται είναι να αναδείξουν την χρησιμότητα του νέου νόμου. Έτσι μέσα στο κλίμα που διαμορφώνει η σκληρή οικονομική συγκυρία, κάθε προσπάθεια υποστήριξης του «άπορου» ´Καλλικράτη´ προκαλεί ειρωνικούς γέλωτες. Και μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να μη κρίνουν το μέλλον του τόπου συνολικά, θα κρίνουν όμως (εν μέρει) το μέλλον των τόπων μας.

ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα