Μουσείο Τυπογραφείας

Λειτουργεί το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το χειμερινό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που καλλιεργεί τα τελευταία χρόνια ο Ν.Ο. Χανίων, στο οποίο μετέχει το σύνολο των προπονητών του τμήματος κλασικής κολύμβησης, με επικεφαλής τον Κώστα Τζιλιβάκη, που φέτος μετέχει πιο ενεργά και στις μικρότερες ηλικίες.
Στόχος και μεγάλη προσδοκία των ανθρώπων του ΝΟΧ είναι στο άμεσο μέλλον το τμήμα της προαγωνιστικής κατηγορίας (ηλικίες 10, 11 και 12 ετών) να αποτελείται από 20-25 κολυμβητές και κολυμβήτριες ανά ηλικία.
Έτσι, το βάρος έχει πέσει περισσότερο στα μικρά νεοφερμένα παιδιά, με το πρόγραμμα να είναι χωρισμένο ανάλογα την ηλικία και τις τεχνικές τους ικανότητες.
Πιο συγκεκριμένα, αυτά από 6-8 ετών κολυμπούν καθημερινά το απόγευμα (5-6μμ) ενώ τα λίγο μεγαλύτερα (9 ετών) ακολουθούν αμέσως μετά και αυτά για μία ώρα. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών είναι περίπου 110, δηλαδή κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.
Οι αθλητές-τριες 10 και 11 ετών που ήρθαν φέτος στο τμήμα, αποτελούν το γκρουπ που δουλεύεται με στόχο την επάνδρωση των προαγωνιστικών κατηγοριών. Αποτελείται από περίπου 40 παιδιά και καθημερινά η προπόνησή τους γίνεται το μεσημέρι (2.45-3.45μμ). Σχεδόν την ίδια ώρα αλλά για πολύ περισσότερο χρόνο (3-7μμ) στις διαδρομές 1 και 6 της 25αρας πισίνας  προπονείται το τμήμα της υποδομής, αποτελούμενο από σχεδόν 150 παιδιά ηλικίας 4-8 ετών. Το πρόγραμμά τους λειτουργεί έξι ημέρες την εβδομάδα και είναι χωρισμένα σε γκρουπ (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο).
Εκτός του Κ. Τζιλιβάκη, στα παραπάνω προγράμματα μετέχουν οι προπονητές: Αποστόλης Γεωργιάδης, Αντώνης Καλογεράκης, Αφροδίτη Κουμή, Ανδρέας Πρωτοπαπαδάκης, Σοφιάννα Κατσαρού, Λίλιαν Φορσούθ, Μαρία Αρυμπλιά, Γιάννης Τσιχλάκης, Ιζαμπέλα Στεφανουδάκη και Χρήστος Κιούπης.
Δήλωση Κώστα Τζιλιβάκη: “Το πρόβλημα στις αγωνιστικές κατηγορίες είναι ότι λόγω ιδιαιτεροτήτων και υψηλού συναγωνισμού, δε μας μένει ικανός αριθμός κολυμβητών για να πλαισιώσουμε όλα τα αγωνίσματα.
Πιστεύω πως μόνο εφ´ όσον ξεπεράσουμε αυτούς τους σκοπέλους και δουλέψουμε με μεγαλύτερο πρόγραμμα τις υποδομές, θα υπάρξει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα πληρέστερο τμήμα κολύμβησης στο μέλλον”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.