Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
Παραμένει το αδιέξοδο
Ιερουσαλήμ
Αρνητική ήταν η απάντηση των Παλαιστίνιων στην πρόταση του Ισραήλ για πάγωμα των εποικισμών με αντάλλαγμα την αναγνώριση του ´εβραϊκού κράτους´, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε αδιέξοδο οι συνομιλίες.
´Εάν η παλαιστινιακή ηγεσία πει απερίφραστα στον λαό της πως αναγνωρίζει το Ισραήλ ως την πατρίδα του εβραϊκού λαού, είμαι έτοιμος να ζητήσω από την κυβέρνησή μου να προχωρήσει ξανά σε αναστολή του εποικισμού´, είχε προτείνει χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. O εβραϊκός χαρακτήρας του κράτους είναι ´άσχετος με το ζήτημα´, απάντησε η πλευρά του Μ. Αμπάς.
Την ίδια στιγμή, ο θεωρούμενος ως ´θερμοκέφαλος´ υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβ. Λίμπερμαν, καταφέρθηκε εναντίον δύο Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που επισκέπτονται την Ιερουσαλήμ, λέγοντάς τους ότι θα δεχθεί συμβουλές και επικρίσεις από την Ευρώπη αφού η ΕΕ αντιμετωπίσει πρώτα τα δικά της προβλήματα.
´Λύστε πρώτα τα προβλήματα στον Καύκασο, στην Κύπρο και τη διαμάχη Σερβίας και Κοσόβου και έπειτα θα δεχθώ τις συμβουλές σας´, ανέφερε σε δείπνο που είχε την Κυριακή με τον Γάλλο και τον Ισπανό ομόλογό του, ο Αβ. Λίμπερμαν.

ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΠΛΟΙΑΡΙΟ
37 νεκροί στον Γάγγη
Νέο Δελχί
Τριάντα επτά άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους όταν πλοιάριο βυθίστηκε στον Γάγγη στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας.
Το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 50 άνθρωποι, βυθίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, περίπου 125 χλμ ανατολικά της Πάτνα, της πρωτεύουσας του κρατιδίου.
´Μέχρι στιγμής έχουμε περισυλλέξει 37 νεκρούς, οι 26 από τους οποίους γυναίκες´, δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας χθες το μεσημέρι σύμφωνα με τον οποίο οι έρευνες συνεχίζονταν. Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, τουλάχιστον 15 άνθρωποι διασώθηκαν.
Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν εργάτες που επέστρεφαν στα σπίτια τους από την εργασία τους σε χωράφια. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας τόνισε ότι το πλοιάριο μπορούσε να μεταφέρει ως 30 άτομα και ότι βυθίστηκε πιθανότατα επειδή ήταν υπερφορτωμένο.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
´Παραλύουν´
οι συγκοινωνίες
Προβλήματα στις συγκοινωνίες αναμένεται να δημιουργήσει η σημερινή απεργία στη Γαλλία, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Το 30% των πτήσεων θα ακυρωθούν από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί – Σαρλ ντε Γκολ και το 50% αυτών από το Ορλί. Το 50% των πτήσεων θα ακυρωθεί και από το αεροδρόμιο του Μποβέ, που αποτελεί κυρίως τη βάση της αεροπορικής Ryanair για τις πτήσεις της στη γαλλική πρωτεύουσα.
Η Air France είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή ότι οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων δεν πρόκειται να επηρεαστούν αλλά ότι θα ακυρωθούν ορισμένες εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις.
Οσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο, η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF προβλέπει ότι κατά μέσο όρο θα πραγματοποιηθεί το ένα τρίτο των δρομολογίων μεταξύ Παρισιού και επαρχιών.
Στα δρομολόγια εξωτερικού, η κυκλοφορία των Eurostar προς το Λονδίνο δεν πρόκειται να επηρεαστεί, ενώ θα πραγματοποιηθούν οκτώ από τα 10 δρομολόγια των Thalys προς Βέλγιο και Ολλανδία. Προς Γερμανία θα πραγματοποιούνται δύο στα τρία δρομολόγια, ενώ προς Ελβετία 8 στα 10.
Σύμφωνα, όμως, με προειδοποίηση όλων των Συνδικάτων των σιδηροδρόμων, τα οποία έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες απεργίες, από χθες το βράδυ αναμενόταν να διακοπούν τελείως τα νυχτερινά δρομολόγια εξωτερικού, με εξαίρεση το δρομολόγιο Παρίσι – Ρώμη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα