Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για τα σεμινάρια θεάτρου της ?ΑΝΙΜΑ?

Κύριε διευθυντά,
αυτές τις ημέρες διοργανώνεται στην πόλη μας από την πολιτιστική ομάδα ´ΑΝΙΜΑ´ ´Σεμινάριο Θεάτρου´. Η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου ενημερώνει όσους επιθυμούν να ερευνούν την αλήθεια, τα ακόλουθα:
– Η πολιτιστική ομάδα ´ΑΝΙΜΑ´ ανήκει στην παραθρησκευτική οργάνωση ´Φιλοσοφικό Κέντρο Νέα Ακρόπολη´. Η οργάνωση ιδρύθηκε από τον αργεντινό Jorg Augel Livranga Rizzi το 1957, ο οποίος από την παιδική του ηλικία ασχολήθηκε με τον υπνωτισμό. Νέος δεκαεπτά ετών, έγινε μέλος της Θεοσοφικής Εταιρείας, τις ιδέες της οποίας υπηρέτησε με ομιλίες και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κυρίως όμως με την οργάνωση της ´Νέας Ακρόπολης´. Αυτήν μετέφερε στην Ελλάδα ο Γ.Α. Πλάνα το 1981.
– Τα σεμινάρια θεάτρου, όπως και εκείνα για τις εφαρμογές των υπολογιστών, τα μαθήματα Φιλοσοφίας – Ψυχολογίας κ.ά. διοργανώνονται από την ´ΑΝΙΜΑ´ ως δόλωμα για την προσέλκυση νέων μελών, τα οποία, με αφορμή αυτά, θα γνωρίσουν τη συγκεκριμένη παραθρησκευτική ομάδα, τις θεωρίες και τους σκοπούς της και εν συνεχεία θα την υπηρετήσουν ως πιστά μέλη της.
– Η οργάνωση διακατέχεται από τις νεοναζιστικές ιδέες του Livranga και των οπαδών του, τις οποίες διδάσκει στα βιβλία ´Αγγελιοφόρος´, ´Κοινωνικοπολιτική´, ´Εγχειρίδιο του οδηγητού´ κ.ά. καθώς και στις ειδικές τελετουργίες. Επιδιώκει να επικρατήσει δημιουργώντας ´τη νέα φυλή, την τάξη εξουσία´.
Η Ιερά Μητρόπολις εφιστά την προσοχή όσων επιθυμούν να μην παγιδεύονται εν αγνοία των σε τέτοια συστήματα θεωρώντας ότι πρόκειται να σπουδάσουν την τέχνη του θεάτρου κ.ά. Ιδιαιτέρως καλεί τους γονείς να ενημερώνουν σχετικά τα παιδιά των, επειδή οι αφίσες της οργανώσεως επικολλώνται εξ συστήματος στους χώρους σχολείων, φροντιστηρίων και διασκεδάσεων, όπου συχνάζουν οι νέοι μας.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα