Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΒΟΥΝΤΟΥ (VOODOO) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

ΜΕΤΑ ΤΑ «Λουκανόμικς» (οικονομικές θεωρίες της κας Λ. Κατσέλη, για την αντιμετώπιση της κρίσης), έχουμε έναν νεόκοπο οικονομολόγο, τον κ. Σαμαρά, που μας υπόσχεται το υπέροχο θαύμα της εκμηδένισης του δημόσιου χρέους μέσα σε 18? μήνες μόνο! Ο κ. Σαμαράς τυγχάνει μάλλον μαθητής ή θιασώτης της Σχολής των Voodoo Economics του κ. Μπους του νεότερου. Που κι ο ίδιος πίστευε ακριβώς τα ίδια -ενώ η Αμερική δεν μπορεί ακόμη να συνέλθει απ? το οικονομικό σοκ της οκταετούς άθλιας αμερικανικής πολιτικής του.
ΑΛΛΑ η πρώτη αμφισβήτηση αυτής της? ικανότητας του κ. Σαμαρά ήλθε, πλην άλλων, από την κα Μπακογιάννη και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη: θεωρούν πολύ δύσκολο να μηδενιστεί το έλλειμμα σε 18 μήνες. «Πιστεύω -λέει ο κ. Μητσοτάκης jr- ότι ο στόχος αυτός στηρίζεται σε κάποιο οικονομικό μοντέλο. Φαντάζομαι ότι με κάποιες υποθέσεις για πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ενδεχομένως και ο στόχος αυτός να μπορούσε να επιτευχθεί», δήλωσε στο Ρ/Σ Real FΜ. Και συμπλήρωσε: «Το βλέπω όμως πολύ – πολύ δύσκολο… Αποτελεί τμήμα ενός γενικότερου σχεδίου. Εγώ σας λέω ότι είναι ένας στόχος ο οποίος δεν είναι εύκολα επιτεύξιμος».
ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ο κ. Σαμαράς μπορεί δια της μαγείας (εξ ού και «Βουντού» Οικονομία) να φέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης εκμηδενίζοντας το χρέος(!), γιατί άραγε δεν βοήθησε τον κ. Καραμανλή να το κάνει, ώστε να είναι και «τσάρος» του σήμερα; Ή μήπως κρατάει το μυστικό «του» περιμένοντας πρώτα να τον ψηφίσουμε και έπειτα να μας σώσει? α λα Χάρι Πότερ, με το μαγικό ραβδί του. Τέτοια υποτίμηση του Έλληνα ψηφοφόρου, τέτοια αφελή επιχειρήματα!

ΣΤ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα