Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πικρή και αιώνια αλήθεια

ΤΟ ΟΤΙ η δημοκρατία μας παραμένει κατ? επίφαση δημοκρατία,  φαίνεται ξεκάθαρα απ? τις βίαιες παραβιάσεις, καταστρατηγήσεις και καταργήσεις όλων των κατακτήσεών μας, εν ονόματι της αμφιβόλου σωτηρίας της χώρας! Το χειρότερο είναι ότι, όπως συμβαίνει με όλες τις «ιστορικές κρίσεις», αυτοί που την πληρώνουν είναι οι απλοί άνθρωποι. Δυστυχώς δεν είδαμε κανένα οικονομικό μεγαλοκαρχαρία ή διεφθαρμένο πολιτικό, μέχρι σήμερα -από εκείνα τα τρανταχτά ονόματα που πέρσι ήταν κάθε μέρα στα ΜΜΕ, ως ενεχόμενα σε οικονομικά σκάνδαλα- να πηγαίνει φυλακή?
Ο ΠΟΛΥΠΕΙΡΟΣ γ. δ/ντής Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, επιβεβαιώνει τα παραπάνω λέγοντας (8/10) ότι στις χώρες που περνούν βαθιά οικονομική κρίση «ο απλός άνθρωπος είναι αυτός που πληρώνει τα λάθη που διέπραξαν πολλές κυβερνήσεις επί δεκαετίες». Και φυσικά φωτογραφίζει πρώτη και καλύτερη τη χώρα μας. Για τις χώρες αυτές δεν υπάρχει άλλη επιλογή – υποστηρίζει. «Βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προχωρήσουν παρά να ανατρέξουν σε κάτι που θα είναι βιώσιμο»! Κι αυτό, δυστυχώς, είναι η αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων!
ΣΧΕΤΙΚΑ με τη χώρα μας, ο κ. Στρος-Καν επεσήμανε επιπρόσθετα ότι η Ελλάδα βρισκόταν «λίγες ημέρες πριν από την πλήρη κατάρρευση», όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ και τους εταίρους της στην Ευρωζώνη? Θα μας πουν ποτέ οι πολιτικοί μας την πικρή αλήθεια για το τι συνέβη στα διεφθαρμένα χρόνια της «χρηστής» διοίκησης της Ν.Δ. και όχι μόνο; Ποιος «τέως πρωθυπουργός» θα επιβεβαιώσει όσα είπε ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ κ. Γιούνγκερ; Ποιος τέλος πάντων φοβάται την αλήθεια;

ΣΤ.Γ. Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα